HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rembrandt van Rijn'ın hayatı ve Rembrandt

Rembrandt van Rijn ışığın ve gölgelerin ressamı

Rembrandt van Rijn'ın hayatı ve Rembrandt

Rembrandt van Rijn ışığın ve gölgelerin ressamı olarak biliniyordu. Rembrandt Harmenszoon van Rijn 1606 - 1669 tarihleri arasında yaşamış olup Hollandalı ressam ve baskı ustasıdır.Hollanda ve özellikle Avrupa sanat tarihinin önemli ressamlarından biridir.

Rembrandt van Rijn Hayatı

Rembrandt van Rijn, Cornelia ve Harmen Gerritsz'in oğlu olarak Hollanda'da Dünya'ya gelmiştir.Rembrandt van Rijn'in babası değirmenci annesi ise değirmencinin kızıydı. Leiden Üniversitesi'nde okuyan Rembrandt van Rijn, ressam Jacob van Swannenburg'un takdirini kazanmış ve 1621'de onun öğrencisi olmuştur.

Rembrandt van Rijn 1624 yılında kısa bir süreliğine de olsa Pieter Lastman'ın yanında Amsterdam'da çıraklık yapmış, 1625'de ise Leiden'de, arkadaşı ve meslektaşı Jan Lievens ile paylaştığı stüdyosunu kurmuştur.

Rembrandt van Rijn , 1629'da matematikçi Christiaan Huygens'in babası, devlet adamı ve şair Constantijn Huygens tarafından keşfedilmesi ona fayda sağlamıştır; bu bağlantısının bir sonucu olarak Prens Frederik Hendrik 1646'ya kadar Rembrandt van Rijn'ten tablo satın almaya devam etmiştir.

1630'da babası ölen Rembrandt van Rijn, üç yıl sonra Amsterdam'da Hendrick van Uylenburg'un evini kiralamıştır ki bu adamın kuzeni olan Saskia van Uylenburgh ile de sadece bir yıl sonra 1634'de evlenmiştir

Amsterdam'da vefat eden

Rembrandt van Rijn 8 Ekim'de, Westerkerk'te bilinmeyen bir mezara gömülmüştür


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler