HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur’da bir asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Sur'da devam eden operasyonda yaralanan bir askerin tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı.

Sur’da bir asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün yaralanan bir askerin tüm çabalara rağmen şehit düştüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında bugün saat 08.00'de yapılan açıklamaya göre, dün Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda yaralanan bir asker tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

BABA EVİNDE BÜYÜK HÜZÜN

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın, Kırıkkale'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Yenimahalle Plevne Caddesi'nde oturan Ali ve Gülseren Alsancak, oğullarının şehadet haberini askeri yetkililerden aldı. Şehidin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Balkonuna Türk bayrağı asılan şehidin babaevinin önünde sağlık ekibi bekletilmeye başlandı.

Şehidin kuzeni Ebru Alsancak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alsancak'ın doğum gününün 5 Şubat olduğunu ve 30 yaşına girdiğini söyledi. Annesi Gülseren Alsancak'ın, doğum günü için oğlunun fotoğrafının bulunduğu yastık ve kupa yaptırdığını belirten Ebru Alsancak, kuzeninin bu hediyeleri göremediğini dile getirdi.

Bekar olan ve 2 yıldır Tunceli'de çalıştığı öğrenilen Alsancak'ın geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi. Şehidin cenazesinin ikindi vakti Kırıkkale'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi planlanıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, örgüt mensuplarının saldırısı sonucu yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için yürütülen operasyon sırasında dün şehit olan Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ile Adana’nın Karaisalı İlçesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki uzman onbaşı Kadir Genç için bugün törenler düzenlenecek.

İşte Temmuz ayından 10 Şubat'a kadar şehit düşen 277 asker ve polisimiz:

DÜN 2 ASKER ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Dün akşam da Diyarbakır'dan art arda acı haberler gelmiş, çatışmalarda yaralanan 2 güvenlik görevlisi şehit olurken TSK şu açıklamayı yapmıştı:

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için yürütülen operasyon sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz'ün şehadet haberini Eskişehir Devlet Hastanesi'nde bulunan baba Fehmi Öz ile annesi Nermin Öz'e askeri yetkililer verdi. Vali Güngör Azim Tuna da hastanede şehidin anne ve babasını ziyaret edip başsağlığı diledi.

ŞEHİT OSMAN ÖZ'ÜN BABASI YENİ AMELİYAT OLMUŞTU

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde oturan ve rahatsızlığı nedeniyle geldiği Eskişehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde ameliyat geçiren baba Fehmi Öz ile eşi Nermin Öz, oğulları Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz'ün şehit olduğu haberini hastaneye gelen askeri yetkililerden aldı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da hastaneye giderek şehidin anne ve babasına başsağlığı diledi.

Vali Tuna hastane çıkışında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Şehidin babası tedavi için buraya gelmişler. Tekrar bu gece Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine geçecekler. Şehidimizin cenazesi yarın oraya gelecek ve oradan kaldırılacak. Baba ameliyat geçirmiş ve durumu şuanda iyi. Çocuklarıyla beraber Afyon'a gidecekler. Biz de bu gece üzerimize düşeni yaptık. Yarın da görevimizi yapacağız, şehidimizi memleketinde defnedeceğiz. Yine milletimizin gönlüne bir yavrumuzu daha gömdük. Ebedi ismi yaşayacak, milletin gururu. İnşallah bu meseleler tabi ki bittiği zaman, hallolduğu zaman bu milletin huzuru için hayatını feda eden bu kahramanların ebediyete kadar isimleri yaşayacak."

Şehidin babası Fehmi Öz ile annesi Nermin Öz, askeri yetkililer tarafından Dinar ilçesine götürüldü.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler