HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur'da çatışmalar şiddetlendi: 4 asker yaralı

Sokağa çıkma yasağının 73'üncü gününde devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar bir kez daha şiddetlendi.

Sur'da çatışmalar şiddetlendi: 4 asker yaralı

Bu sabah yaşanan çatışmada 4 askerin yaralandığı ilçeden silah sesleri ve dumanlar yükseliyor.

Diyarbakır'ın etrafı surlarla çevrili merkez 4 ilçesinden biri olan Sur ilçesinde, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendek ve kurdukları barikatlar yüzünden ilan edilen sokağa çıkma yasağı 73'üncü gününe girdi. Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü ilçede, çatışmalar bugün bir kez daha şiddetlendi. Silah seslerinin yankılandığı ve dumanların yükseldiği ilçedeki çatışmalarda 4 asker yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

3 TÜNEL GİRİŞİ TESPİT EDİLDİ, TÜNELLER ABLUKAYA ALINDI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonlar 73’üncü gününde devam ederken, güvenlik kuvvetleri teröristlerin ilçeye giriş ve çıkış için kullandıkları 3 ayrı tünel girişi tespit etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde barikat kurup, hendek kazıp vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristlere yönelik başlatılan operasyon 73’üncü gününde de devam ediyor. Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahalleleri arasında teröristlerin karargah olarak kullandıkları tarihi bir yapıdan ilçenin altında bulunan yeraltı şehrine girişler olduğu ve bu girişlerin de karargah olarak kullanılan bölgeden 8-12 ve 16 kilometre uzaklıkta çıkışlarının oldukları tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilen tünel giriş ve çıkışlarının birinin Sur’un güneydoğu yakasında bulunan Hevsel Bahçeleri tarafına bakan yamaçta bir evin içi veya bahçesinde olduğu, ikinci tünelin Sur ilçesinin güneyinde eskiden akaryakıt istasyonu olarak kullanılan bir bölgede, üçüncüsünün ise yeni Sur ilçesinin güneyinde bulunan Mardinkapı Mezarlığı alt tarafında olduğu tespit edildi. Bu tünellerin teröristlerin karargah olarak kullandığı bölgeye kadar uzandığı ve teröristlerin güvenlik kuvvetlerine ateş ettikten sonra buraları kullanarak bölgeden kaçtıkları tespit edildi.

TÜNEL GİRİŞLERİ ABLUKAYA ALINDI

Güvenlik kuvvetlerinin tespit ettiği 3 tünel girişleri ablukaya alınarak teröristlerin kaçışları önlendi. Tünel girişlerinin bulunduğu bölge kontrol altında tutulurken, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Fatihpaşa ile Hasırlı mahalleleri arasındaki bölgede ise çember her geçen gün daraltılıyor. Dört ayrı koldan bölgeyi abluka altına alan güvenlik kuvvetleri teröristlerin güzergahlara tuzakladığı mayın, bomba ve El Yapımı Patlayıcıları (EYP) birer birer imha ederek operasyonlarını sürdürüyor. Dün geceden itibaren iyice çemberi daraltan güvenlik kuvvetleri teröristleri 200 metrekarelik alanda sıkıştırdı. Sıkışan teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında yoğun çatışmaların sürdüğü belirtildi.

YÜKSEK BİNALARDA AÇILAN MAZGALLARLA GÜVENLİK KUVVETLERİNE ATEŞ EDİLİYOR

Çemberi daraltarak ilerleyen güvenlik kuvvetleri daha önce teröristler tarafından kullanılan binalarda arama faaliyetlerini de sürdürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından arama yapılan bir binanın üst katında açılan mazgal, her gün şehit ve yaralı verilmesini gözler önüne serdi. Teröristler tarafından kullanılan binalarda açılan mazgallardan operasyona katılan güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığı ve ateşin ardından teröristlerin bulundukları mazgalları terk ederek diğer binalara geçiş sağladıkları ve böylelikle kaçtıkları tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri teröristler tarafından kullanılan binalarda aramalarını bitirerek adım adım ilerlemeye devam ediyor.

189 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi ve 5 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 189'a çıktı.

Hakkari'nin Çukurca bölgesine düzenlenen hava harekatında 6 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Van'ın Gevaş ilçesinde de 5 ev ve eklentilerinde yapılan aramada bir kalaşnikof, 5 şarjör ve 11 fişek, 6 av tüfeği ve 166 fişek, 2 kuru sıkı tabanca, 34 tabanca mermisi, 42 kuru sıkı tabanca mermisi, bir tabanca şarjörü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

"Bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık" yaptığı belirtilen kişi gözaltına alındı.

- 24 terör örgütü DAEŞ mensubu yakalandı

Ayrıca, terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları değerlendirilen, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan 4'ü çocuk 14, Kilis Elbeyli'de de Suriye'den Türkiye'ye girme teşebbüsünde bulunan 5'i çocuk 10 kişi yakalandı. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bölücü terör örgütünün sözde insani yardım faaliyetlerinde görev aldığı belirtilen, Suriye'den Türkiye'ye kaçak geçmeye çalışan şüpheli gözaltına alındı.

- 10 Şubat'taki yurt içi olaylar

10 Şubat Çarşamba günü de Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenen terörist yakalandı.Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ev ve araçta yapılan aramada 2 ruhsatsız av tüfeği ve 15 fişek ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde de "bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kasten adam öldürmek" suçundan bir kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'te terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdikleri belirlenen 12 terörist, Oğuzeli ilçesinde de Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandı.

PKK'YA AİT MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki 6 Mahallede geçen 2 Aralık'tan itibaren operasyonlar sürerken, kısa bir süreliğine yasak kapsamına alınan Sur'un Lalebey Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda, PKK'ya ait cephanelik ortaya çıkarıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, Sur İlçesi Lalebey Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir ikamet içerisinde 10 Şubat 2016 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 2 roketatar başlığı, 2 roketatar sevk motoru, 3 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve silaha ait 1 adet şarjör, 21 kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait fişek, 1 bomba yapımında kullanılan kablo irtibatlı pil bloğu, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen bir miktar sıvı, 5 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir" denildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler