HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yanıyoruz!

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Çanakkale'de hemen hemen aynı saatlerde yangınlar çıktı.

Yanıyoruz!

Türkiye'nin birçok bölgesinde bugün orman yangınlarıyla mücadele edildi.

Antalya, Çanakkale, İzmir, ve Ankara'da çıkan yangınlar, güçlükle söndürüldü.

Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ormanlarının Ahlatlıbel mevkisinde çıkan yangında yaklaşık 10 dönümlük alan zarar gördü.

Otların tutuşmasıyla başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı ve ormana sıçradı.

Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, 15 araçla müdahale etti.

Helikopterlerin başka bir ildeki yangına müdahale etmesi nedeniyle yangın, karadan yürütülen çalışmalar sonucu, yaklaşık 2 saatte söndürülebildi.

Yangın sırasında 2 itfaiye eri de dumandan etkilendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Türkbeleni mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına 3 helikopter, 15 araröz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi.

Vatandaşların da kovalarla su taşıyarak ve hortumla su tutarak alevlerin evlere yaklaşmasını önlemeye çalıştıkları görüldü. Bazı vatandaşlar tedbir amacıyla evlerini boşaltırken, 5 araç yandı.

Bölgeye dumandan etkilenenlere müdahale edilebilmesi amacıyla ambulanslar da sevk edildi.

Uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangında 6 hektar Kızılağaç ormanı zarar gördü.

Yangında orman işçilerinin kaldığı binada hasar oluştu. Bir sivil araç da alevlerin arasında kalarak yandı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda çıkan yangında ise makilik alan zarar gördü.

Şehitliğin bulunduğu Ağadere mevkisine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevlere ilk müdahaleyi, olay yeri yakınındaki 32'nci Hava Savunma Batarya Komutanlığı’na bağlı askerler, yangın söndürme tüpleriyle yaptı.

Yangın, Milli Park Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği ve Eceabat Belediyesi'ne ait ekiplerce karadan ve bir helikopterle havadan yürütülen çalışmalar sonucu çevreye yayılmadan 20 dakikada söndürüldü.

Sıcak ve dumandan etkilenen bir askere, 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahale edildi. Olaya, yüksek gerilim hattına konan kuşların yol açtığı tahmin ediliyor.

Bir yangın haberi de Muğla'dan geldi. Milas ilçesine bağlı Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

Yangına 1 yangın söndürme uçağı, 10 arazöz, 80 orman işçisi müdahale etti. Güçlükle müdahale edilen yangının büyümemesi için orman yangın söndürme işçileri yoğun mücadele verdi.

Yangında 5 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Öte yandan yangın söndürme çalışmalarına katılan orman işçileri ile yangını görüntüleyen AA muhabiri Ferdi Aşıcı, alevlerin arasında kaldı. İşçiler ve AA muhabiri, yangın alanından güçlükle kurtuldu.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler