HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırıda 'BÖG' şüphesi

İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik terörist saldırılarla ilgili soruşturmada önemli bulgulara ulaştı.

Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırıda 'BÖG' şüphesi

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırılar, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantılarıyla hareket eden bir terör örgütüne mensup kişiler tarafından gerçekleştirildi.

Söz konusu örgütün kendini Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) olarak adlandırdığı belirtildi. Polisin saldırıları gerçekleştirenleri yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.

ERDOĞAN KINAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak ve Akit'in binalarına yönelik saldırıları kınamıştı. Erdoğan, "Bu sabah Akit ve Yeni Şafak gazete binalarına saldırı düzenlendi. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmişte bir başka gazetemizin giriş kapısının camları silahlı saldırıda değil, arbede de kırılmıştı. Dünyayı o zaman ayağa kaldıranların tepkisini şimdi çok dikkatle izleyeceğim." demişti.

İşte Erdoğan’ın açıklamasının tamamı;

Bu sabah İstanbul'da iki gazetemizin Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına molotofkokteyli ve silahlı saldırıda bulunuldu. Hamdolsun can kaybı yok. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazetemizin sahiplerine, yöneticilerine, çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçmişte bir başka gazetemizin binasının girişindeki camları, silahlı saldırıyla molotofla falan değil arbede sırasında kırıldığı için dünyayı ayağa kaldıranların bu saldırılar karşısındaki tavırlarını dikkatle takip edeceğim. Bakalım buradaki tavır ne olacak, göreceğiz. Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlatarak terör örgütüne hedef gösteren partinin mensuplarının da tutumunu yakından izleyeceğim.

Bayrampaşa'da bulunan Yenişafak Gazetesi'nin bulunduğu binaya kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen molotoflu ve silahlı saldırı böyle görüntülendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Yeni Şafakı ziyaret etti

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci silahlı ve molotofkokteylli saldırıya uğrayan Yeni Şafak gazetesi`nin genel merkezini ziyaret etti. Gazete yetkilileriyle görüşen Bakan Tüfenkci, “Bu toprakların sesi olan özgür basına yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz." dedi.

Sadece Yeni Şafaka Yeni Akite değil bütün basına yönelik saldırıları kınadığının altını çizen Bakan Tüfenkci, “Basın demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından birisi. Hele basının milletimizin sesini ifade etmesi noktasındaki gayreti ile çabasına yönelik ve toplumu tahrik edecek girişimlere yol açacak bu saldırıların sonucunda hiçbir şey çıkmayacağını esasında bu saldırıyı yapanlar da biliyorlar. Ama buradaki amaç, toplumu tedirgin etmek. Umarım failleri kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilir. Ve arkasındaki güçler de ortaya çıkar diye düşünüyorum. Ben tekrardan her iki yayın organımıza geçmiş olsun diyor ve umuyorum k i bu tür saldırılar son bulur." Şeklinde konuştu.

“BUNLAR BİZİ YILDIRAMAZ"

Bakanın ziyaretinin ardından bir açıklama da Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak yaptı. Albayrak “Öncelikle basın-medya bu saldırıyla ilgili -gerek Yeni şafak gerek Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırılara- bu dönem çok önem verdi. Öncelikle basın medyaya teşekkür ediyoruz. Sadece Yeni Şafak değil bütün basın ve medyaya yapılan saldırıları devamlı Yeni Şafak ailesi olarak kınadık. Şu anda da yapılan saldırıları kınıyoruz. İnşallah bundan sonra bunlar olmayacaktır. Bunlar bizi yıldıramaz. Yolumuzdan döndüremez. Yeni Şafak ve Yeni Akit aynı şekilde Türkiyenin çimentosudur. Birleştiricisidir. Biz bu tür saldırılardan hiçbir zaman yılmadık. Yılmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Türkiyenin birlik ve beraberliği için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. “ dedi.
Bir basın mensubunun "tehdit alıyor muydunuz?" sorusuna Albayrak “Yeni Şafaka bu tür gerek telefon gerekse mektuplar geliyor. Devamlı tehditler yapılıyor ama biz bu tehditleri dikkate almıyoruz. Biz bizim yaptıklarımızın doğru olduğuna inanıyoruz. Bizim kimleri rahatsız ettiğimiz belli şu anda. Türkiyede özellikle rahatsız edilen kesimler şu anda Türkiyeyi kaosa sürüklemek isteyen dış güçlerle beraber çalışan kurum ve kuruluşlar. Gayri meşru kuruluşlar olduğunu bildiğimiz için rahatsız değiliz. Önemli olan bizim yayınlarımızdan Türkiyenin rahatsız olmamasıdır. Rahatsız olanlar Türkiye`nin büyümesini ilerlemesini istemeyen dış güçlerdir. “ şeklinde cevap verdi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler