HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldız Dağları'nda ağaç katliamı

Doğaya nasıl zarar verildiği gözler önüne serildi.

Yıldız Dağları'nda ağaç katliamı

Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, 'Trakya'nın akciğeri' konumundaki Tekirdağ'ın Saray ile Kırklareli'nin Vize İlçesi arasında kalan Yıldız Dağları'ndaki irili ufaklı taş ocaklarının doğayı nasıl katlettiğini havadan görüntüledi.

**DOĞA KATLEDİLİYOR**
Ergene Nehri'ndeki kirliliğinin belgeselini çekmek için 4 aydan bu yana çalışma yürüten Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Tekirdağ'ın Saray ile Kırklareli'nin Vize İlçesi'ndeki Yıldız Dağları'nın içine kurulan taş ocaklarının doğayı nasıl katlettiğini görüntülemek için paramotoruyla havalandı.
**ÇAM AĞAÇLARI BEYAZA BÜRÜNDÜ**
Algül, 1 hafta süren çekimlerde havadan taş ocaklarını görüntüledi ve doğaya nasıl zarar verildiğini gözler önüne serdi. Trakya'nın akciğerleri ormanların taş ocakları ile yok edildiğini belirten Arslan Hamza Algül, şöyle dedi: "İstanbul'un bazı semtlerine ve bölgedeki yerleşim yerlerine su sağlayan Yıldız Dağları'ndaki ormanların nasıl yok edildiğini havadan görüntüledim. Amacım; bu görüntülerle çevre duyarlılığını ön plana çıkarmak. 1 haftalık çalışma sonunda 10'a yakın taş ocağını havadan görüntüledim. Taş ocaklarının bazılarının Ergene Nehri'nin doğduğu bölgeye birkaç kilometre mesafede bulunuyor. Bazıları bölgedeki köy ve beldelere içme suyu sağlayan su kaynaklarına çok yakın mesafede bulunduğunu gördüm. Aynı zamanda yer yer bazı ocaklardan çıkan malzemelerin ağaçlık alanların üzerine döküldüğünü gördüm. Bazı ocaklarda ise çıkan tozların yeşil çam ağaçlarını beyaza bürüdüğüne şahit oldum."
**SU KAYNAKLARIMIZIN YERİ DEĞİŞTİ**
Ormanların arasında yer alan ocakların patlamalar nedeniyle tedirgin olduğu belirten Vize İlçesi bağlı Çakıllı Beldesi Belediye eski Başkanı, Halil Soyaslan, şunları söyledi: "Patlamalardan dolayı su kaynaklarımızın yeri değişti. Yeraltındaki su galerileri yok olduğu için bu bölgedeki köylerimiz susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bu taş ocakları Yıldız Dağları'na saplanmış bir hançerdir. Trakya'ya su sağlayan havzaların hepsi bu bölgede yer alıyor."
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)

En Çok Aranan Haberler