HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta hava durumu ve iptal edilen seferler

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı. İDO ve BUDO'da iptal edilen seferler var. İşte tüm detaylar...

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İDO'nun internet sitesindeki duyuruya göre, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 11.40 Kadıkoy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri de, hava muhalefeti sebebiyle gerçekleştirilemeyecek.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle iç hat deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, bugün 07.30'da yapılması planlanan Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü seferi de yapılamadı.

BUDO'DAN DA İPTALLER GELDİ

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferlerinden bazıları da, yine olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) 09.00, Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) 09.30 ve İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) 10.45 seferleri hava muhalefeti nedeniyle programdan kaldırıldı.

METEOROLOJİ UYARDI

Marmara ve Ege bölgelerinde yarın ve hafta sonu kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara ve Ege bölgelerinde bugün gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın güneyi ve Ege'nin kuzeyinde etkisini artıracak rüzgarın, yarın ve hafta sonu kuzey, iç ve batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli; cumartesi günü ise Marmara ve Ege'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Açıklamada, kuvvetli rüzgar nedeniyle soba ve doğalgaz zehirlenmeleri ile ulaşım sorunlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YURTTA HAVA DURUMU

Yağışların sabah saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 16

Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 16

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18

Trabzon: Parçalı bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -7

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 13

ÇANAKKALE'DE SEFER İPTALLERİ

Kuzey Ege'de olumsuz hava şartları sebebiyle Bozcaada feribot seferleri iptal edildi.

Kuzey Ege ve Çanakkale'de etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Etkili olan fırtına sebebiyle Bozcaada-Geyikli arasında yapılması planlanan seferler iptal edildi. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş‘den yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 07:30 seferi, Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10:00 seferleri hava muhalefeti sebebiyle iptal edilmiştir” denildi. Boğaz hattında, Çanakkale-Eceabat ile Çanakkale-Kilitbahir seferleri ise normal olarak devam ediyor.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler