HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Haberal'a mezarlıkta ayıp ettiler

Tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybeden Medine Haberal’ın cenazesi Zonguldak’ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberal'a mezarlıkta ayıp ettiler

ZONGULDAK (İHA) - Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına 94 yaşında hayatını kaybeden Medine Haberal’ın Ergenekon tutuklusu oğlu Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekilleri, CHP Milletvekilleri, eski bakanlar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/kabristanda-cok-ayip-ettiler-cenazede-askerden-uyari-acele-edin/9903/254858/)

[

****](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-haberalin-ne-gunahi-var-110100624945)

Cenaze namazına yetişen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Prof. Dr. Mehmet Haberal namaz öncesi bir süre sohbet etti. Cami girişinde bir süre Mehmet Haberal ile sohbet eden CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Seni iyi gördüm, hep böyle ol moralini bozma” dedi. Haberal ise diyaloga tebessüm ederek karşılık verdi.

Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Medine Haberal, Asri Mezarlık’taki aile mezarlığına defnedilmek üzere yola çıktı. Namaz sonrası ise Kılıçdaroğlu, Haberal ile vedalaşarak kentten ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal, namaz sırasında yan yanaya gelmemeye çalıştı.

ASKERDEN UYARI: ACELE EDİN

Cenazenin defnedildiği sırada taziyeleri kabul eden Mehmet Haberal'a, beraberindeki askeri personel 'acele etmesi gerektiğini' söyledi.

Haberal, şunları söyledi:

“24 saat ben burada beklerim, hiç kimsenin kılına zarar gelmesine asla müsaade etmem. Beni mazur görün, tamam. Bakın arkadaşlar, bu insanlar buraya keyif için gelmedi. Onun için çok teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin, sakın ola ki, böyle gelip itilip bilmem, bunu istemiyorum. Bakın bu insanlar bizim için geldi, hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsine sonuna kadar teşekkür ediyorum. Bunlar vefa göstermiş, ben de o vefayı bilmek zorundayım. Şunu herkes çok iyi bilsin, vefa bilmezseniz sefa süremezsiniz.”

ÇİÇEK ARADI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mehmet Haberal'ı arayarak taziye dileklerini iletti.

[Haberal'a mezarlıkta ayıp ettiler](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Haberal'a mezarlıkta ayıp ettiler") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler