Gazete Haberleri

Depremde kaybettiği babasının gazetesini çıkarıyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinde annesi, gazeteci babası ve iki kardeşini kaybeden 25 yaşındaki Nazire Fırat, babasının mesleğini yaşatıyor.

Yurthaber 10-01-2024 11:12

Sinop'ta öğrenciler 100. yılda Cumhuriyet'in ilanı haberinin yer aldığı gazeteler dağıttı

Sinop'ta Cumhuriyet'in 100. yılı dolasıyla kağnı arabasıyla yürüyüş yapan öğrenciler, esnafa Cumhuriyet'in ilan edilişine dair haberlerin yer aldığı gazeteler dağıttı.

Yurthaber 26-10-2023 11:58

Gazete nasıl yazılır? Gazete mi gazate mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bazı sözcüklerin doğru yazımı konusunda kişiler tereddüt yaşayabiliyor. Hangi yazımın doğru, hangi yazımın yanlış olduğu konusunda yaşanan ikilemler için en güvenilir kaynak TDK sözlüğüdür. Gazete sözcüğünün de bazen "gazate" olarak yazıldığı görülür. Sözcüğün doğru yazımının hangisi olduğu merak ediliyor. Bu tür merak edilen kelimeler için Türk Dil Kurumu’nun (TDK) resmi internet sitesinde yayımlanan Türkçe sözlük birincil kaynak olarak kullanılabilir.

Egitim 28-09-2023 17:49

Adaylığını açıklayan Joe Biden yakayı fena ele verdi! Elindeki kağıtta yazanlar ülkeyi karıştırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2024 yılının seçim rüzgarı şimdiden esmeye başladı. Yeniden aday olmaya karar verdiğini duyuran ABD Başkanı Joe Bide’in Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında elinde tuttuğu kağıtlar dikkatleri çekti. Biden’in kağıtlarında gazetecilerin isimleri, çalıştıkları kurum, sorulacak sorular ve cevapların yer alması tepkilere neden oldu.

Trend 27-04-2023 13:10

Gazete

Gazete Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gazete Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İngiliz Guardian gazetesinden 'kölelik' özrü!

İngiliz Guardian gazetesinin sahipleri, kurucuları kölelikten çıkar sağladıkları için özür diledi.

Haber 30-03-2023 22:37

Uzmanlar paylaştı! Dondurucu kullanıyorsanız enerji tasarrufu hilesini mutlaka deneyin

Elektrik faturalarına yansıyan birçok ev aleti bulunuyor. Dondurucu hayatımızı oldukça kolaylaştıran aletlerden olsa da elektrik faturasının oldukça yüklü gelmesine neden olabiliyor. Birçok kişi sırf bu sebeple evine dondurucu almak istemiyor. Uzmanlar enerji tasarrufu için dondurucunuzda kullanmanız gereken hileyi paylaştı.

Kadin 09-11-2022 09:21

Plastik kaplarının kokusunu geçirecek en basit yöntem! Kötü kokulara elveda

Plastik kaplar hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Kalan yemekleri kaldırırken ve gıdaları saklarken sık sık kullandığımız bu kaplarda rahatsız edici kokular oluşabiliyor. Plastik kap kokusunu gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Aşağıda yer alan yöntemler ile bu kokuları kolayca geçirebilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 15:12

Malatya'nın ilk renkli gazetesi, 22 yıldır 12 Eylül'de siyah-beyaz basılıyor

Malatya'nın ilk renkli gazetesi, 22 yıldır 12 Eylül'de siyah-beyaz basılıyor

Yurthaber 12-09-2022 14:10

Buzdolabından gelen kötü kokulara son: Mutlaka deneyin! Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?

Buzdolabı hayatımızı oldukça kolaylaştıran mutfak aletlerinden. Yiyeceklerimizi uzun süre bozulmadan saklayan buzdolabında zaman zaman kötü kokular oluşabiliyor. Bu kokular yemeklerin içerisine sinerek yemek yerken istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Buzdolabında oluşan kötü kokuları geçirmek için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Kadin 23-08-2022 08:36

Mesaj kutuları taştı! Gazetede tam sayfa mektup yayınlayınca...

Avustralya'nın Queensland eyaletinden genç bir kadın, eski kocasından akıllara zarar bir yöntemle intikam aldı. Eski eşinin kredi kartını kullanarak tam sayfa bir gazete ilanı çıkaran kadın, yazdırdığı yazıyla herkesi şoke etti.

Trend 12-08-2022 12:23