Senarist Haberleri

Usta senarist Safa Önal son yolculuğuna uğurlandı

Cenazeye, Yeşilçam'ın usta isimleri Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Serdar Gökhan'ın yanı sıra oyuncular Kerem Alışık, Zafer Algöz ve yönetmen Nazif Tunç da katıldı.

Yurthaber 01-08-2023 15:57

Usta senarist Safa Önal için tören düzenlendi

Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren usta senarist Safa Önal için Atlas 1948 Sineması'nda tören düzenlendi.

Yurthaber 01-08-2023 13:15

Vefat eden yönetmen ve senarist Erden Kıral için yarın tören düzenlenecek

Vefat eden yönetmen ve senarist Erden Kıral için yarın tören düzenlenecek

Yurthaber 19-07-2022 13:51

Gamze Özer kimdir, neden öldü? Sihirli Annem'in senaristi Gamze Özer kaç yaşındaydı, aslen nereliydi?

Ünlü senarist Gamze Özer hayatını kaybetti. Özer'in vefat haberi sonrası pek çok projede senaristlik yaptığı bilinen Gamze Özer'in hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Gamze Özer kimdir, neden öldü? Sihirli Annem'in senaristi Gamze Özer kaç yaşındaydı, aslen nereliydi? İşte hayatı ve ölüm sebebi...

Magazin 26-06-2022 01:32

Gamze Özer kimdir? Senarist Gamze Özer kaç yaşında ve neden öldü?

Gamze Özer kimdir sorusunun yanıtı magazin basınını yakından takip eden birçok kişi tarafından sorgulanmaya başladı. 47 yaşındaki ünlü senarist Gamze Özer'in ölüm haberi tüm sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlü senaristin ölüm haberi sonrasında vatandaşlar 'Gamze Özer kimdir? Gamze Özer neden öldü?' gibi aramalara yoğunluk gösterdi. İşte detaylar...

Magazin 25-06-2022 16:05

Çocuklar Duymasın’da Yasemin karakterini canlandırmıştı! Şimdi bakın ne iş yapıyor?

Meriç Acemi bir zamanlara damga vuran, başrollerinde ünlü oyuncular Pınar Altuğ ile Tamer Karadağlı'nın yer aldığı "Çocuklar Duymasın" adlı dizide rol almıştı. Söz konusu dizide "Yasemin" karakterine hayat veren Meriç Acemi, mesleki anlamda yıllar içerisinde kendini oldukça geliştirdi. İşte detaylar...

Magazin 23-09-2021 21:54

Eda Ece: Senaryo yazıyorum

Eda Ece, gazetecilerin, "Birçok oyuncu şarkı söylüyor, albüm yapıyor. Sizin böyle bir düşünceniz var mı?" sorusuna yanıt verdi. Ünlü oyuncu, konuyla ilgili, "Ben şarkı söyleyemiyorum ama senaryo yazıyorum. Yazdığım birkaç tane komedi senaryosu var. Bunları hayata geçireceğim" dedi

Magazin 13-09-2021 17:26

Senarist yeğenini çekiçle öldürmüştü! Mahkemede kan donduran sözler

Güngören'de 8 ay önce senarist olan yeğeni Emre Duran'ı (27) çekiçle başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapsi istenen dayı Yaşar Kapcak (52) ilk kez hakim karşısına çıktı.Sanığın cezai sorumluluğunun bulunup bulunmadığına dair rapor alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Olay günü yeğeni ile tartıştığını anlatan sanık Kapcak, "Elime geçen bir şeyle başına vurdum. Çekiçle vurduğumun farkında değildim. Ona vurduğum gibi ben de bayılmışım." dedi.

Haber 26-04-2021 14:00

Son Dakika: Gazeteci-senarist Tülay Bilginer hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre gazeteci, yazar ve senarist Tülay Bilginer hayatını kaybetti.

Haber 21-04-2021 11:01

Senarist Alper Alpözgen arkadaşının evinde ölü bulundu

Şişli'de senarist ve yapımcı Alper Alpözgen (42) arkadaşının evinde ölü bulundu. Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu dijital platformda yayınlanacak bir dizinin senaryosunu da yazan Alpözgen'in, dün gece uyumadan önce arkadaşına, 'Kendimi iyi hissetmiyorum' dediği öğrenildi.

Haber 19-12-2020 19:04

Ayşe Şasa kimdir? Senarist ve yazar Ayşe Şasa'nın hayatı

73 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa ölüm yıl dönümünde anılıyor. Peki Ayşe Şasa kimdir? İşte senarist ve yazar Ayşe Şasa'nın biyografisi...

Haber 16-06-2020 23:03

Uyuşturucudan kaybettiği kız arkadaşı için yazdığı senaryo film oldu

Antalya'da sevdiği kızı uyuşturucudan kaybeden Cihangir Artun, bağımlılığa dikkati çekmek için hayat hikayesini kitaplaştırdı, terör ile uyuşturucunun bağlantısını, senaristliğini yaptığı "Dön Evine Kilit" filmiyle anlattı - Ankara ve Antalya'daki çekimlerinde sona gelinen filmin senaristi Cihangir Artun: - "Bir genci bile kurtarabilsek bizim için çok iyi. Filmimizi de bu nedenle çekiyoruz. Bir terör örgütünün, gençleri hatta çocukları zehirlemek için yaptıklarını anlattık" - "Uyuşturucu kullansa da ülkesini seven, teröre karşı duran gençlerimiz var ama aldıkları her bir uyuşturucu madde, terör örgütlerinin şarjörüne mermi olarak dönüyor. Bunun farkına varmalılar"

Magazin 25-12-2019 11:13

Senaryolarımı 'o güzel günler için' çocuklarıma miras bırakacağım

Boşnak senarist, yazar ve şair Abdulah Sidran: - "Hollandalı bir yapım şirketi Srebrenitsa konusunu bizim gerçekliklerimiz dışında işlemek istedi. Özellikle suç bakımından simetrik bir suçlama tarzında bir yaklaşım söz konusuydu. Ben bunu kabul edemezdim" - " 4 sağlam senaryom var ve onları çocuklarıma miras olarak bırakmayı düşünüyorum. Ben inanıyorum ki bir gün daha güzel zamanlar gelecek ve o zamanlar bu filmler en güzel şekilde çekilecek" - "Bosna Hersek, tek bir arabayı aynı anda kullanmaya çalışan üç çift ele benziyor" - "Uluslararası güçler aslında bizden imkansız bir şey bekliyor. Bosna Hersek'in yok olmasını isteyenlerle var olmasını isteyen güçlerin ortak bir masa etrafında yönetimi paylaşmalarını istiyor" - "Biz Boşnak milleti olarak Türkiye'den beklentilerimizi ifade etmekte serbest hissediyoruz kendimizi. Siz bizim milletimize ne kadar çok yardımcı olursanız o kadar bizi sevindirirsiniz"

Haber 17-10-2019 11:04

Senarist Umur Bugay yarın toprağa verilecek

Bugay'ın cenazesi, Şakirin Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek

Haber 07-08-2019 11:07

Bir senarist, kendinden önceki yönetmen ve filmleri sırtında taşır

Payitaht Abdülhamit'in senaristi Uğur Uzunok: - "Sezai Karakoç, 'Bir şair, kendinden önceki bütün şairleri sırtında taşır.' der. Bir senarist de kendinden önceki bütün yönetmenleri ve tüm filmleri sırtında taşır. Eğer senarist olacaksanız, sizden önce yapılmış bütün filmleri izleyeceksiniz, güç yetirebildiğiniz kadar. Çünkü yaptığınız şeyin özgün olup olmadığını izlemediyseniz bilemezsiniz" - "Eğer senarist ya da yazar olmak istiyorsanız, öncelikle sabredeceksiniz. Çünkü çok uzun bir yol" - "Karakteriniz ve hikayenizle ilgili evrensele yakın unsurlar bulabilirseniz, sizin karakteriniz kıymetli hale gelir. Bunun için de yazdığınız filmi bir Japon anlayıp duygulanabilmeli"

Haber 26-11-2018 16:06

Senarist Deniz Hayriye Ersöz vefat etti

Yönetmen ve yapımcı Nazif Tunç: - "Anadolu insanının binlerce yıl ağıtlarıyla, türküleriyle, destanlarıyla yaşattıklarını Hayriye Ersöz'ün senaryolarıyla perdede gördük. Anadolu insanına sinemacı olarak borcunu ödemiştir"

Haber 10-11-2018 12:18

Ünlü Senarist Çağın Türker'in öldürülmesi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı!

İstanbul Karaköy’de restoranda çıkan kavgada yediği tek yumrukla hayatını kaybeden Çağın Türker’in ölümüne ilişkin detaylar ortaya çıktı. Polise ifade veren şüpheli Yusuf Ş. "Gece boyunca bize katıldı. Ancak küfürlü konuşup zaman zaman da bize küfür ediyordu. Onu defalarca ikaz ettik. Dışarı çıktığımızda alkolünde etkisiyle sallanarak önümüzde yürüdüğünü görünce bir anda kendimi kaybettim. Gidip sadece bir yumruk vurdum. Sonra oradan ayrıldım." dedi.

Haber 04-09-2018 16:04

Mizah dergisi kurucusu darbedilerek öldürüldü

Çağın Türker'in öldürülmesiyle ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Haber 03-09-2018 22:28

Ünlü Senarist Çağın Türker bir eğlence mekanındaki tartışmada başına aldığı darbeyle öldü!

Ünlü senarist ve mizah yazarı Çağın Türker Karaköy'de bir eğlence mekanında bilinmeyen bir nedenle yan masadaki müşterilerle tartıştı. Olay büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sonrası mekandan ayrılan Türker'i takip eden kişi ve arkadaşları, ünlü senaristi darp ett. Başına tek yumruk darbesi alan Türker, hayatını kaybetti.

Haber 03-09-2018 19:18

Ömrüm hiç durmadan hep yazarak geçti

Senarist ve yönetmen Safa Önal: - "Bütün yönümü çizen, aslında beni yazar olmaya iten Nişantaşı Ortaokulu'nda okuma kitabımdaki Reşat Nuri'nin 'Eski Bir Yara' adlı öyküsüdür" - "Ben yazarken, babam bir yandan yazdıklarımı yırtıyordu. Asıl savaşı orada verdim ben. O tarihlerde yazı yazarak para kazanmanın ne kadar güç olduğunu biliyordu" - "'Bela' adlı bir senaryo yazdım ve Atıf Yılmaz'a götürdüm. Çok beğendi ve 'Allah Cezanı Versin Osman Bey' adıyla film yaptı. Osman Seden de arkasından film yaptı ve adını 'Erkeklik Öldü mü Atıf Bey?' koydu. Film isimleriyle savaşıyorlardı. Bunlar komik ve güzeldi" - "46 film çektim, yönettim. Bu arada TRT'ye Türk öykücülerinden seçilmiş 5 film çektim. Tomris Uyar'dan, Memduh Şevket Esendal'a, Sait Faik'e kadar uzayan bir yelpazeydi bu"

Haber 07-08-2018 13:08

İncelikli senaryoların yazarı: Ayşe Şasa

Türk sinemasının güçlü filmlerinin senaryosuna imza atan Ayşe Şasa, vefatının 4. yılında anılıyor - "Müslümanlığımı idrak edişimi, beni kendimle yüzleştiren sinema seyircisine borçluyum" diyen Şasa, İbnü'l Arabi'nin "Fusüsu'l-Hikem" kitabını okuduktan sonra İslam'a yöneldi - "Ah Güzel İstanbul", "Son Kuşlar" ve "Toprağın Kanı"nın da aralarında olduğu çok sayıda yapımın senaryosunu yazan Şasa, "Yeşilçam Günlüğü", "Delilik Ülkesinden Notlar" adlı kitapları da okurla buluşturdu

Haber 15-06-2018 10:25

Önce güzel bir Türkçe ile konuşun

Senarist ve yönetmen Safa Önal, Babıali Enderun Sohbetleri'ne konuk oldu - Önal: - "Önce güzel bir Türkçe ile konuşun, önce dilinizi öğrenin. Türkçe müthiş bir dil" - "Peyami Safa'nın Türkçesi çok iyiydi, sözcükleri seçerek konuşurdu, dinlemek güzeldi"

Haber 19-04-2018 20:15

Alijanın senaristi Bilge Kralı anlattı

Gazeteci-yazar Tezcan: - "Onun (Aliya İzetbegoviç) üzerinde durduğu hayal gerçekleşmiş olsaydı, bugün Avrupa'nın en güçlü devleti Yugoslavya'ydı ama emperyalistler bu potansiyelin farkında oldukları için ırkçılık damarından girip birbirine düşürdüler"

Haber 15-03-2018 16:48

Kibar Feyzo'nun senaryosunu o yazdı

Jeneriğinde adının kocaman harflerle yer almasına rağmen, aynı zamanda Müjde Ar’ın canlandırdığı Gülo’nun babası Hacı Hüso’yu oynadığı Kibar Feyzo’nun senaryosunun İhsan Yüce'ye olduğunu birçok kişi bilmez.

Haber 02-12-2017 00:38

Bilirkişiden Emrah Serbes'e şok

İzmir-Aydın yolunda, arkadan otomobillerine çarptığı Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan ve kazadan 6 gün sonra suçunu itiraf ederek, teslim olan 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes hakkındaki soruşturma kapsamında bilirkişi raporu hazırlandı.

Haber 24-11-2017 14:52

Game of Thrones hayranlarına kötü haber

Song Of Ice And Fire serisi Game of Thrones'a uyarlanan ABD'li yazar George R.R. Martin'den dizinin hayranlarını üzecek bir haber geldi.

Magazin 05-01-2016 16:11

O Hayat Benim dizisinde önemli değişiklik

O Hayat Benim dizisinin senaristleri değişti.

Magazin 29-09-2015 10:03

Senaristin aldığı ücret dudak uçuklattı

Üç sezon süren Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin senaristi Coşkun Irmak, yeni projesi 'Bana Artık Hicran De'den bölüm başına aldığı ücret ile pek çok star oyuncunun ücretini geride bıraktı.

Magazin 27-08-2014 13:48

'Fatmagül'ün' senaristine gelin gidiyor

Reyting rekortmeni dizilerin senaristi Ece Yörenç, oğlu Ali Yörenç'in bir yıldır birlikte olduğu Fatmagül Fakı'yla evliliğine onay verdi. Çift evlilik hazırlıklarına başladı.

Magazin 25-06-2014 04:31

Ünlü oyuncuya tecavüze 8 yıl

Oyuncu P.Ç.'ye tecavüzden yargılanan senarist Volkan Aras, "Kendi isteğiyle ilişkiye girdim. Sertlikten hoşlandığı için 2 tokat attım" dedi. Ancak 8 yıl hapse mahkum edildi.

Haber 17-06-2014 10:59

Çağan Irmak filmini Ankaralılar'la izledi

Son günlerin en fazla konuşulan filmlerinden "Tamam mıyız?"ın yönetmen ve senaristi Çağan Irmak, başarısındaki en önemli etkenlerden birini "sokaktan bağını koparmamak" şeklinde özetledi.

Magazin 14-12-2013 22:49

Tuncel Kurtiz kimdir?

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, senarist, yapımcı Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936 günü İzmit'te doğdu. Babası Selanik doğumlu olan Kurtiz'in annesi ise Boşnaktı.

Haber 28-09-2013 17:20

Ünlü senarist hayatını kaybetti

Oscar ödüllü film ‘Hayat Güzeldir’i Roberto Benigni ile birlikte kaleme alan Vincenzo Cerami 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber 17-07-2013 18:51

Hasan Kaçan'dan veda: Sakın çıkma o sudan

Boğaziçi Köprüsün'den atlayarak intihar eden Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'a, ağabeyi Hasan Kaçan Twitter'dan veda etti.

Haber 15-01-2013 09:23

Ünlü oyuncuya tecavüz!

Sinema ve reklam filmi oyuncusu P.Ç., kendisine evinde boğazını sıkarak tecavüz ettiğini ileri sürdüğü senarist arkadaşı V.A.banyoya gittiği sırada kapıyı kilitleyip polise koştu.

Haber 21-09-2012 09:46

Senaristler iyi ama...

Türk sinemasının önemli isimlerinden Kadir İnanır'dan senaristleri kızdıracak açıklama.

Magazin 14-09-2012 11:38

Meral Okay’a veda

53 yaşında hayata gözlerini yuman senarist ve oyuncu Meral Okay, son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 10-04-2012 12:36

Yetemedim gitti ömrümün geri kalanı

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay, dün sabah öldü.

Haber 10-04-2012 04:14

Okay'ın vasiyetindeki ilginç ayrıntı

Akciğer kanseri tedavisi gören senarist ve oyuncu Meral Okay (53), bu sabah vefat etti.

Haber 09-04-2012 14:33

Meral Okay hayatını kaybetti

Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay bu sabah 06.00'da evinde hayatını kaybetti.

Haber 09-04-2012 09:35

Gani Müjde Sosyal Medya'da

Ünlü senarist, karikatürist ve yönetmen Gani Müjde Sosyal Medya’da..

Haber 15-04-2011 14:37