Varlık Barışı Haberleri

Varlık Barışı, gelir vergisi beyanı… Süre doluyor! Cuma günü son

Geçen yıl elde edilen ticari, zirai, serbest meslek kazancı, ücret geliri, kira geliri, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlar için yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi ay sonunda bitecek. Yurt dışında ve içinde bulunan bazı varlıklarını vergi incelemesi olmadan kayıtlara almak isteyen gerçek ve tüzel kişiler de 31 Mart'a kadar başvurularını yapabilecek.

Finans 28-03-2023 11:04

Gelir İdare Başkanlığı’ndan Varlık Barışı uyarısı: 31 Mart son gün

Yurt içi ve dışındaki bazı varlıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla hayata geçirilen "Varlık Barışı" uygulamasından yararlanmak için son başvuru tarihi yaklaşıyor. Buna göre düzenlemeden faydalanmak isteyenlerin 31 Mart'a kadar başvuruda bulunulması önem taşıyor. Yurt dışındaki söz konusu varlıkların Türkiye'ye getirilebilmesi için vergi mükellefi veya Türk vatandaşı olma zorunluluğu aranmazken düzenlemeden herkes yararlanabiliyor. İşte detaylar…

Finans 14-03-2023 16:04

Dövizi olanlar dikkat! Varlık barışı için yeni adım: Vergi oranı sıfırlandı: Şartlar ise..

Bazı varlıkların ekonomiye kazandırılması hakkında genel tebliğ Resmi Gazete'de Yayımlandı. Bu kapsamda yurt dışında bulunan dövizin Türkiye'ye getirilerek hesaplara yatırıldığı tarihten itibaren en az bir yıl süreyle bu hesaplarda tutulması halinde, vergi oranı sıfıra indirildi. Son bildirim süresi ise 31 Mart 2023 olarak belirlendi.

Finans 09-08-2022 07:36

Varlık Barışında yeni dönem uygulaması başladı

Gelir İdaresi Başkanlığı: - "'Yeni Varlık Barışı' düzenlemesi TBMM'de kabul edildi. Yurt dışı ve yurt içi varlıkların bildirim ve beyan edilerek kayıtlara alınması imkanı getirildi. Düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Mart 2023" - "Yurt dışında sahip olunan para, döviz, altın, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler banka ve aracı kurumlara bildirilerek 3 ay içinde Türkiye'ye getirilecek. Bildirilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 3 vergi ödenecek"

Yurthaber 04-07-2022 13:40

Varlık Barışı

Varlık Barışı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Varlık Barışı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Para, altın, döviz, menkul kıymet hepsini kapsıyor... Varlık Barışı için başvuru süresi bugün doluyor

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan düzenlemeye başvuru için süre doluyor.

Finans 30-06-2022 11:10

Varlık Barışı uygulamasından yararlanma süresi uzatıldı

Resmî Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karara göre Varlık Barışı uygulamasından yararlanma süresi 6 ay uzatıldı. Buna göre yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasından yararlanmak için 6 ay daha süre bulunuyor.

Finans 01-01-2022 02:28

Son Dakika: Varlık Barışı uygulamasında süre 6 ay uzatıldı

Bugün mesai bitimi sona erecek Varlık Barışı uygulamasında süre 6 ay uzatıldı.

Finans 30-06-2021 07:54

Varlık Barışına başvuru için son haftaya girildi

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvuru için son haftaya girildi.

Finans 24-06-2021 15:35