HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havada doğum günü paniği!

Southwest Havayollarına ait bir uçağın pilotunun, hava trafiği kontrolörünün isteği üzerine uçakta bulunan annesinin doğum gününü anonsla tebrik etmesi uçakta paniğe neden oldu.

Havada doğum günü paniği!

İngilizce olarak yapılan anonsta anne kelimesini (mom), bomba (bomb) kelimesiyle karşılaştıran yolcular havada büyük panik yaşadı.

“Uçakta bir anne var” (we have a mom on the board) diyen pilotu, “uçakta bir bomba var” (we have a bomb on the board) olarak algılayan yolcular, kabin ekibinden konuyla ilgili acil bir açıklama isterken, pilot diyafonu yeniden eline alarak yanlış anlaşılmayı düzeltip, yolcuları sakinleştirdi.

Birçok yolcunun yapılan anonsla ilgili olarak yetkililere şikayette bulunduğu da belirtilirken, Southwest Havayoları sözcüsü Brandi King, pilotun yanlış anlaşılan bir anons yaptığına dikkat çekerek, “Pilot sadece uçakta bulunan bir annenin doğum gününü kutladı” dedi.

Açıklamada, Federal Havacılık Yönetimi’nin bu tür kutlamaların zaman zaman olduğunu ancak söz konusu durum gibi yanlış anlaşılabilecek olaylarda kutlamanın iptal edildiğini söylediğine de yer verildi.

Telegraph

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler