HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havuzlara sıkı denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzlarının denetimini sıklaştırdı.

Havuzlara sıkı denetim

1.5 ayda 152 site ve otel havuzu denetlendi. Standartlara uymayan 62 havuz için uyarı yapılırken, 31 havuza ise faaliyetlerini durdurma cezası verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri, mücavir alan içerisinde yer alan yüzme havuzlarının denetimini aralıksız sürdürüyor. Yaz mevsimi nedeniyle denetimlerini sıklaştıran ekipler, son 1.5 ay içerisinde 152 site ve otel havuzundan numune aldı. Yapılan analizlerde standart dışı çıkan 62 havuz için uyarı yazısı yazılırken, 31 havuzun da faaliyeti durduruldu. 59 havuzda ise herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.

NUMUNELER ANALİZ EDİLİYOR

Berna Dedeman Laboratuvar Şube Müdürlüğü, yüzme havuzlarının sağlıklı ve iyi işletilmesini sağlamak amacıyla su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletmeler ve sitelere ait havuzlardan ise ayda bir olmak üzere kimyasal ve bakteriyolojik havuz suyu numuneleri alıyor. Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal analiz için ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazları ile havuz mahallinde yapılıyor.

HASTALIK UYARISI

Son 1.5 ay içerisinde 152 site ve otel havuzundan numune alan Laboratuvar Şube Müdürlüğü ekipleri, numunelerde kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yaptı. Yapılan analizler sonucu 59 havuzun değerleri yönetmeliklere uygun çıktı. Kimyasal analiz sonucu PH, klor parametreleri yönetmeliklere uymayan 62 havuza ihtar tutanağı düzenlendi. Mikrobiyolojik analizleri olumsuz çıkan 31 havuzun faaliyeti ise gereken önlemleri alıp, durumlarını düzeltinceye kadar durduruldu. Yetkililer, mücavir alan içerisinde faaliyette olan yüzme havuzlarında gerekli önlem alınmadığı takdirde kulak ve göz iltihabı ile mantar ve sarılık gibi hastalıkların bulaşabileceğini ifade etti. Yetkililer, mücavir alan içerisinde bulunan 32 kapalı yüzme havuzunun da kış ayları boyunca periyodik olarak denetlendiğini hatırlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler