HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye 'duran adamı' konuşuyor! Duran Adam

Duran Adam.Taksim'de dün akşam saat 20.00'da Atatürk Kültür Merkezi karşısında durarak , AKM'de asılı Atatürk posteri ve Türk bayrağına bakan 'duran adam' sosyal medyada dünyada trend topic oldu.

Türkiye 'duran adamı' konuşuyor! Duran Adam

Duran Adam Kimdir? Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'ne bakan bir kişinin (duran adam) 'pasif eylemi' sosyal medyada geniş yer buldu. AKM yönüne bakan duran adam, Twitter'da dünyada trend topic oldu.

[

](https://www.mynet.com/duran-adam-eylemi-taksim-duran-adam-110100703354)
[

**
HERKES ONU KONUŞUYOR! - FOTO GALERİ

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/twitter-bu-duran-adami-konusuyor-herkes-bu-adami-konusuyor/12034/1703851/)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezi-parkina-girdi-gezi-parki-olaylari-suruyor/12024/1700424/)

AKM önündeki polislerin karşısında 'duran adam' Erdem Gündüz, sosyal medya kullanıcılarından da büyük destek alıyor.

Duran adama destek gecenin ilerleyen saatlerinde sokaktaki insanlardan geldi ve ortaya böyle bir manzara oluştu.

POLİS ÜZERİNİ ARADI

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Erdem Gündüz'ü(duran adam) üstünü ve çantasını aradı. Meydan'da bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün(duran adam) çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü. Polis ayrıca Gündüz' (duran adam) üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.

**Gözaltı Şoku

**

Ve sadece durarak tepkisini gösteren eylemcinin yanındakiler polis tarafından gözaltına alındı. Polisin bu yöntemle eylemi sonlandırmayı amaçladığı anlaşıldı. Olay sonrası gazetecilere açıklama yapan duran adam "Çevremdekiler zarar görüyordu eylemi sonlandırmak zorunda kaldım" dedi.

Ancak duran adam pes etmedi ve şimdi de Burger King'in önünde beklemeye başladı. Eylem Twitter üzerinden Türkiye'nin her yerine, hatta dünyaya yayıldı.

İŞTE SOSYAL MEDYADAN DESTEK TWEET'LERİ:

Okan Bayülgen: Duran Adam deli ya da akıllı!Ne farkeder! Üzerinizde yarattığı etkiye bakın!Durarak bir sanat eserine dönüşmek!Yalan ya da gerçek #duranadam

Nihat Sırdar: Sen tek başına koca kalabalıkların çıkaramadığı sesi çıkar sessizce. Orantısız zeka bu işte... #duranadam

İnci Sözlük: #duranadam dış destekli yerli ajansların işidir. Y.Bulut

Emre Uslu: #duranadam CIA'dan arkadasım Guy Standing

Cüneyt Özdemir: Bir #duranadam gibi tek ve hür ve birçok #duranadam gibi kardeşçesine...

Fırat: Başbakan %50'yi zor durduruyordu, biz öteki %50'yi seve seve durduruyoruz. #duranadam

Sermiyan Midyat: Güzel adam. Zeki adam. Cesur adam. Onur adam. Vicdan adam. İyi adam. Lazım adam. Adam adam. Diren adam. #duranadam

Taci Kalkavan: Acaba bu orantısız zeka karşısında bu adama verilecek tepki ne olacak? Merakla bekliyoruz. #duranadam

![]()

Demet Evgar: ..Ve durmak en güzel başlangıç... #duranadam

Hakan Demir: Hani lan ülkemizden süper kahraman çıkmıyordu #duranadam

BEŞİKTAŞ'TA BEKLEME EYLEMİ

Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi.

Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti.

ÜNLÜ OYUNCU DA DURAN ADAM OLDU

Geniş Aile ve Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizilerinden tanıdığımız ünlü oyuncu Fırat Tanış, Taksim Meydanı'ndaki 'Duran Adam'dan esinlenerek yolun ortasında durarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı.

İZMİR’DE DE DURDULAR

Taksim Meydanı’nda yapılan “duran adam” eylemi, İzmir’e de sıçradı. Yaklaşık 20 kişi, gece saat 02.00 sıralarında Gündoğdu Meydanı’nda toplanarak Cumhuriyet Ağacı heykeline bakarak sessiz bir vaziyette durma eylemi gerçekleştirdi. Ellerinde ve sırtlarında Türk Bayrağı asılı duran eylemcilere çevredekiler tarafından su ve yiyecek getirildi. Bu esnada başka bir grup Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan kavşağın yol ağızlarına oturarak trafiğe kapatma eylemi yaptı. Kavşağa gelen araçların bazıları geri dönerken, bazı araç sürücüleri ve eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Bir araç sürücüsünün eylemcilerin arasından süratli bir şekilde geçmesi tepkiye neden oldu.

ŞİMŞEK'TEN TWEET GÖNDERME

Duran Adamların gözaltına alındığı saatlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Durmak yok, yola devam! Herkese iyi geceler" tweet'i attı.

Kadıköy'de de hem Bahariye Caddesi'ndeki boğa heykelinin yanında hem de iskelede hala duran insanlar var.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler