Hgs Haberleri

Uludağ'da HGS karmaşası: Tatilin bedeli ağır oldu, 10 katı ceza kesildi!

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'a kendi araçlarıyla çıkanlar, tatil dönüşü sürprizle karşılaştı. HGS'den geçen sürücülerin geçişleri uygulamada görünmedi, cezalar kesildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Finans 30-01-2024 12:41

Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre edildi! Telefona gelen HGS mesajlarına dikkat: 'Vatandaş acaba diyerek şüphe duyuyor'

Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu. Vatandaşları tuzaklarına düşürmek isteyen dolandırıcılar bu sefer de HGS dolandırıcılığına yöneldi. Borcu olmadığı halde vatandaşların telefonuna borçları olduğu yönünde mesaj gönderen dolandırıcılar, gönderdikleri linke tıklayanların bilgilerini çaldı.

Haber 28-11-2023 07:29

HGS kaçak geçiş ödeme ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 2023 HGS kaçak geçiş cezası ne kadar, nasıl sorgulan ır?

Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS, araç sahiplerinin ve sürücülerinin bütün ücretli olan yollardan ve köprülerden geçişleri sırasında ödeme alanlarında, gişelerde beklemeden geçmelerini sağlayan bir ödeme sistemidir. Geçişlerde zaman kazandıran ve avantaj sağlayan bu sistem PTT, anlaşmalı finansal kuruluşlar ve karayolları giriş ve çıkış alanlarında bulunan satış noktalarından temin edilebilir. Peki, HGS kaçak geçiş ödeme ve sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Haber 22-05-2023 10:35
HGS

HGS geçişlerimi nasıl takip edebilirim? HGS geçiş hareketleri dökümüne nasıl bakılır, e-Devlet'ten bakılır mı?

Sürücülerin ve araç sahiplerinin ücretli geçiş noktalarında beklemeden ve temassız şekilde ödeme yapabilmesini sağlayan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ülkemizde 2012 yılından bu yana kullanılan bir ödeme sistemidir. Bu sistemden yararlanan tüm HGS kullanıcıları yapılan ödemeleri, geçiş hareketlerini ve bakiye takiplerini farklı noktalardan yapabilmektedirler. Peki, HGS geçişlerimi nasıl takip edebilirim?

Haber 10-03-2023 16:37

HGS anlaşmalı bankalar listesi nedir? HGS hangi bankalardan alınır, HGS'yi ücretsiz veren bankalar nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli olarak geçiş sağlanabilen köprülerde ve otoyollarda gişede sıra beklemeden hızlıca ödeme yapılabilmesini sağlayan bir ödeme sistemidir. 2012 yılından bu yana kullanılmakta ve hem temassız hem de hızlı ödeme imkânı sağlamaktadır. HGS bakiye yüklemeleri ve ödemeleri PTT şubelerinden, internet üzerinden ve anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilmektedir. Peki, HGS anlaşmalı bankalar listesi nedir?

Haber 10-03-2023 16:37

HGS kredi kartı tanımlama işlemi nasıl yapılır? HGS kredi kartı otomatik ödeme talimatı nasıl verilir?

Araç sahiplerinin ve sürücülerin, ücretli olan yollarda ya da köprülerde işini kolaylaştıran HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) gişelerde oluşan sıraların ve yaşanan mağduriyetlerin de önüne geçmiş bir uygulamadır. HGS kartlarına önceden yüklenen bakiyeler kullanılarak ödeme yapılabilmektedir. Bazı kullanıcılar kredi kartlarını HGS sistemine tanımlayarak ve otomatik talimat ile ödeme yapmayı tercih etmektedirler. Peki, HGS kredi kartı tanımlama işlemi nasıl yapılır?

Haber 10-03-2023 16:36

HGS borç yapılandırma işlemi nedir? HGS geçiş cezası borç yapılandırma nasıl yapılır, ceza indirimi nasıl olur?

HGS olarak kısaltması ile kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi, ücretli olan tüm yollarda ve köprülerde yapılacak ödemenin beklemeden yapılabilmesini sağlayan bir ödeme sistemidir. Sürücülere temassız ödeme imkânı sağlayan bu sistem için tüm PTT şubelerden ve anlaşmalı finansal kuruluşlardan başvuru yapılabilmektedir. HGS borçları ise 2023 yılında yapılan yeni borç yapılandırma paketine göre detaylandırılmıştır. Peki, HGS borç yapılandırma nasıl yapılır?

Haber 10-03-2023 16:36

HGS araç sınıfları nelerdir, sınıflar hangi araçları kapsıyor? HGS araç sınıfı nasıl öğrenilir?

Bazı köprü ve otoyol geçişlerinde belli ücretler ödenir. HGS ve OGS gibi ödeme yöntemleriyle bu geçişler hızlı bir şekilde sağlanır. Hızlı Geçiş Sistemi olan HGS de geçişlerin kolay ve hızlı olmasını sağlayan bir sistemdir. HGS ile boğazlardan ve şehir arası otoyollardan geçiş sağlanırken aynı zamanda bu noktalarda trafik yoğunluğu da kontrol altına alınması amaçlanır. HGS ödemelerinde araç sınıfları dikkate alınır. Her aracın farklı bir sınıfa dâhil olduğu HGS araç sınıfları nedir?

Haber 09-12-2022 17:17
HGS

HGS plaka güncelleme nasıl yapılır? HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, plaka değişince HGS değişir mi?

Araç sahiplerinin köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ödeme yapmaları gerekmektedir. Farklı tür ve boyutlarına göre sınıflandırılmış olan bu araçlar geçmişte Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile bir dönem ödeme yaparken 2012 yılından itibaren de yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile ücretlerini ödemeye devam eder. Peki, HGS plaka değiştirme işlemi nereden yapılır?

Haber 09-12-2022 17:16

HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir, nereye ödenir? HGS olmadan köprüden geçersem ne olur, etiket olmadan geçiş yapılır mı?

Araçlar köprü ve otoyol geçişlerinde belli bir ücret ödemek zorundadırlar. Geçişlerde alınan bu ücretler eskiden otomatik geçiş sistemi (OGS) ile alınırken 2012 yılından itibaren Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile alınmaya başlanmıştır. HGS, araç sürücülerine hem hızlı bir geçiş yapmalarını sağlarken hem de temassız ödeme avantajı sunmaktadır. Köprü ve otoyol girişlerini kullanacak her araçta HGS olması zorunludur. Peki, HGS etiketi olmadan geçiş yapılırsa ne olur?

Haber 09-12-2022 17:15

HGS gri liste ne demek, PTT HGS gri liste nedir? HGS hesap durumu gri liste nedir?

HGS sistemi otomobilinizin üzerinde bulunan yapışkanlı kart ile kullanılır ve Hızlı Geçmiş Sisteminin kullanılması zorunludur. Boğaz ve otoyol geçitlerinde kullanılan sistemlerden biridir ve trafiği azaltmak amacıyla da kullanılır. HGS sistemini kullanabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. HGS alınmadan ya da HGS'de yeterli bakiye bulunmadığı takdirde kaçak geçiş yapıldığında devreye giren ceza sistemi hangi HGS listesidir?

Haber 11-11-2022 17:25
HGS

HGS nasıl alınır, ilk defa HGS nasıl alınır? HGS kartı en kolay nereden alınır?

HGS otoyollarda kullanılan Hızlı Geçiş Sistemlerden biridir. PTT üzerinden alınan HGS, trafiği düzenlemek amacıyla kurulmuş bir geçiş sistemidir. 17 Eylül 2012 tarihinden beri kullanılan teknolojik sistem olan HGS, ücretlendirme sistemi olarak da adlandırılmaktadır. HGS sahip olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. İlk defa alınan HGS en kolay nereden alınır?

Haber 11-11-2022 17:25

HGS plaka güncelleme: HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, plaka değişince HGS değişir mi?

Farklı boyut ve türlere göre sınıflandırılmış olan araçlar Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı ile otoyol ve köprü ücretlerinin ödemelerini yaparlar. Ancak bazı durumlarda farklı sebeplere bağlı olarak araç ve dolayısı ile plaka değişikliği yaşanır. Bu gibi durumlarda aynı etiket yeni plaka için kullanılamaz. Sistem üzerinden plaka güncelleme işlemi yapılmalıdır. HGS plaka değişikliği nasıl yapılır, e-Devlet üzerinden HGS plaka değişikliği yapılır mı?

Haber 25-10-2022 11:19

HGS araç sınıfları nelerdir? HGS araç sınıfı nasıl öğrenilir, sınıflar hangi araçları kapsar?

Otoyol ve köprü geçişleri için kullanılan HGS ve OGS ücretlendirmelerinde araç sınıfları son derece önemlidir. Farklı araç sınıflarının ücretlendirmeleri de değişkenlik gösterir. Kamyonlar, minibüsler, tırlar, motosikletler, otomobiller ayrı ayrı sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmaya göre HGS ve OGS ücretlendirmeleri yapılır. Her araç türü farklı sınıfa sahiptir ve ödemeleri bu sınıflara göre belirlenir. HGS araç sınıfları nelerdir, araç sınıfı nasıl öğrenilir?

Haber 25-10-2022 11:19

HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir, nereye ödenir? HGS olmadan köprüden geçersem ne olur, etiket olmadan geçiş yapılır mı?

Araç sahipleri köprülerden ve otoyollardan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile geçebilir. Bu geçişler araçların boyutlarına ve türlerine göre sınıflandırılmıştır. Araçlar köprü ve otoyol geçişlerinde HGS'den yararlanır. Temassız ödeme sayesinde hızlıca ödeme yaparak geçişlerden geçebilirler. Ancak HGS kartında yeterince bakiye bulunmazsa ya da HGS'siz geçiş yapıldıysa sürücü cezaya tabi tutulur. HGS olmadan geçiş yapmanın cezası nedir, nereye ödenir?

Haber 25-10-2022 11:18

HGS müşteri hizmetleri numarası, itiraz hattı, iletişim bilgileri

HGS, Türkiye’de 2012 yılından bu yana kullanılan bir köprü ve otoyol geçiş sistemi. PTT aracılığıyla gerçekleştirilebilen bütün HGS işlemleri için kullanıcılar belirli iletişim numaralarına ve farklı iletişim seçeneklerine ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte ihtiyacınız olan bütün iletişim bilgilerini sizler için derledik. İşte HGS çağrı merkezi, HGS danışma hattı, HGS Karayolları telefon bilgileri detayları…

Haber 03-10-2022 20:56
HGS

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden OGS açıklaması! Cihaz bedelleri iade edilecek mi?

Otoyol ve köprülerde 31 Mart'tan sonra Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aldı. Bu düzenlemenin ardından gözler, OGS kullanmak için belirli bir depozito (güvence bedeli) karşılığında cihaz alan vatandaşların ödediği paraların iade edilip edilmeyeceğine çevrilmişti. Konuyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yaptı.

Finans 20-04-2022 16:27

Araç sahipleri dikkat! Emniyetten HGS uyarısı: Bu mesajları açmayın

Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcılar bu kez HGS sahiplerini hedef aldı. Konuya ilişkin Emniyetten uyarı geldi. SİBERAY'dan yapılan açıklamada vatandaşlar, "HGS işlemleri" görünümlü gelen linklere tıklanmaması konusunda uyarıldı.

Haber 19-04-2022 06:33

Araç sahipleri bu uyarıya dikkat! Dolandırıcılardan 'HGS' tuzağı

Dolandırıcıların yeni oyunu ‘HGS borcu’ içeren sahte mesajlar oldu. Kullanıcılar, cep telefonlarına gönderilen ‘HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz’ mesajlarıyla tuzağa çekiliyor. Tuzağa düşmeyen kullanıcılar sosyal medyada paylaşımlar yaparak bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçiyor.

Finans 14-04-2022 12:25
HGS

OGS ve HGS için son gün uyarısı! Artık otoyol ve köprülerde...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren kararda son gün uyarısı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) 31 Mart'ta sona ereceğini bildirdi.

Finans 31-03-2022 09:29

Araç sahipleri dikkat! Bir dönem sonra eriyor... OGS'de son iki gün

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemede son iki gün. 31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalarca ücretsiz HGS etiketinin verileceği ve hesaplarının da HGS'ye dönüştürüleceğini bildirdi.

Finans 29-03-2022 17:12

HGS nasıl alınır? Otoyol ve köprülerde yeni dönem! OGS'den HGS'ye geçiş nasıl olacak?

OGS sisteminin kaldırılması ile birlikte HGS'nin nasıl alınacağı merak konusu oldu. OGS dönemi 31 Mart’ta sona erecek. Otoyol ve köprülerde böylece yeni dönem başlamış olacak. Peki HGS nasıl alınır? OGS'den HGS'ye geçiş nasıl olacak? İşte yeni sistem ve ayrıntılar...

Finans 29-03-2022 16:57

Çanakkale Köprüsü'nde ücretsiz geçiş süresi doldu

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, dünyanın en uzun orta açıklığına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı otoyollarındaki 1 haftalık ücretisz geçiş süresi doldu.

Finans 26-03-2022 09:58

OGS tarih oluyor! Sürücüler 31 Mart'ta dikkat

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren düzenlemede son bir haftaya girildi. 31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. OGS kullanıcılarının yüzde 30'u hesaplarını değiştirdi. 800 bin kişinin daha bu süreçte geçiş yapması bekleniyor.

Finans 24-03-2022 10:14

Trafiğe çıkanları ilgilendiriyor! Dikkat: 31 Mart'a kadar...

Köprü ve otoyollarda OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) devrinin sonuna geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre 31 Mart itibarıyla Otomatik Geçiş Sistemi OGS sona erecek. Bunun yerini HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) alacak.

Haber 16-03-2022 23:36

OGS iadelerinde 'depozito' bilmecesi! Tam 700 milyon lira...

31 Mart itibari ile köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacak sadece HGS’nin kullanılacak. 1.2 milyon kullanıcının cihazlar için ödediği bedelin iade edilip edilmeyeceği sorusu merak ediliyordu. Vatandaşların merak ettiği 40 dolara varan OGS cihazlarının depozitosuna ilişkin uygulama bankadan bankaya değişiyor. Bazı bankalar depozito bedelini müşterisine iade ederken, bazıları da HGS etiketiyle değiştiriyor.

Finans 11-03-2022 14:40

OGS HGS değişimi nasıl yapılır? OGS ücretleri iade edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde köprü ve otoyol geçişlerinde kullanılan ücret ödeme sistemlerinden Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağı yalnızca HGS’nin kullanılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu duyuru sonrası 1.2 milyon sürücünün kullandığı OGS cihazları için ödenen depozitoların, güvence bedellerinin durumu gündeme gelmişti. Değişimin nasıl yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Peki OGS HGS değişimi nasıl yapılır?

Haber 10-03-2022 13:26

Araç sahipleri dikkat! OGS ve HGS uyarısı: 31 Mart'ta bitiyor

Karayolları Genel Müdürlüğü, artık kullanılmayacak olan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanıcılarının, 31 Mart’ta otoyol ve köprülerde başlayacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) etiketini ücretsiz almak için takip etmesi gereken adımları paylaştı.

Finans 08-03-2022 12:51

OGS kalktı mı? Neden kaldırıldı? HGS nasıl alınır? HGS 2022 ne kadar?

OGS kalktı mı? sorusunun yanıtı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama sonrası merak konusu oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsili için kullanılan OGS konusunda yaptığı duyurunun ardından OGS kalktı mı? Neden kaldırıldı? HGS nasıl alınır? HGS 2022 ne kadar? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Otoyol ve köprü geçiş ücret tahsilinde değişikliğe gidiliyor. İşte detaylar...

Haber 15-02-2022 09:29

Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı mı? OGS kullanan araç sahipleri ne yapmalı? 2022 HGS ücreti ne kadar, nasıl alınır?

OGS ve HGS olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde ücret tahsilinde kullanılan bu 2 sisteme ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Duyurunun ardından Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı mı? OGS kullanan araç sahipleri ne yapmalı? 2022 HGS ücreti ne kadar, nasıl alınır? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın detayları ve OGS kullanan araç sahiplerinin yapması gerekenler haberimizde...

Haber 14-02-2022 15:09

OGS kaldırıldı mı? HGS nereden, nasıl alınır? HGS ücreti 2022 ne kadar, kaç TL?

HGS'nin nereden, nasıl alınacağı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurması sonrası merak konusu oldu. 31 Mart itibariyle OGS cihazları bankalar aracılığıyla ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Bu kapsamda vatandaşlar OGS kaldırıldı mı? HGS nereden, nasıl alınır? HGS ücreti 2022 ne kadar, kaç TL? soru ve konu başlıklarını araştırmaya başladı. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklaması doğrultusunda ko0nuya ilişkin detaylar...

Haber 14-02-2022 14:48

Araç sahipleri dikkat! O ceza hukuki değil

Türkiye’nin ilk ve tek trafik radyosu Radyo Trafik’te HGS geçiş ihlaline uygulanan faiz değerlendirildi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Ali İhsan Arıcan, zamanında ödenmediğinde 4 kat faiz uygulanan geçiş ücretlerinin kanuna uygun olduğunu ancak hukuki olmadığını söyledi.

Finans 23-11-2021 15:36

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tepki çeken ücretli HGS kararı! Dava açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı. Öte yandan okul yönetimi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber 08-10-2021 10:49

Sürücüler dikkat! HGS geçiş ihlali cezasına emsal karar

İzmir-İstanbul otoyolunda HGS geçiş ihlaline mahkemeden emsal karar verildi. Kararda verilen cezanın yasaya aykırı olduğu belirtildi. Geçiş ücreti 137 TL olan otoyolda bir vatandaşa 4 katı, yani 548 TL ceza kesilmişti. TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Tüketicilere diyorum ki ihlalli geçiş bilgisi ulaşır ulaşmaz lütfen 15 günü geçirmeyin, ana miktarı ödeyin" diyerek uyarıda bulundu.

Finans 13-09-2021 14:21

İstanbul-İzmir Otoyolu'nu kullanacaklar dikkat: Bekleme süresi azaldı

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Hızlı Geçiş Sistemi-Otomatik Geçiş Sistemi (HGS-OGS) gişelerinde nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapan sürücülerden dolayı gişe sahalarında oluşan beklemeleri önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı.

Finans 07-07-2021 11:32

Son Dakika! Araç sahipleri dikkat: e-Devlet'te, HGS ve OGS bilgilendirme hizmeti başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borç ve bilgilendirme hizmetinin başladığını duyurdu.

Finans 10-03-2021 13:32

Otoyol geçiş ücretini ödemeyi unuttu, şok üstüne şok yaşadı

Bursa-İzmir-İstanbul otoyolunu kullanıp geçiş ücreti olan 163 lirayı 15 gün içerisinde ödemeyi unutan vatandaş, evine gönderilen bin 693 liralık icra mektubunu görünce şok oldu. İhtarname göndermenin yasal bir şartı bulunmadığı söylenen vatandaşa Otoyol AŞ tarafından iki kez gönderilen ihtar mektuplarının posta görevlisi tarafından ulaştırılamadığı ortaya çıktı.

Haber 06-03-2021 10:09

Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ne kadar? Ücretler arttı! İşte Avrasya Tüneli geçiş ücreti 2021

Avrasya Tüneli için geçiş ücretlerindeki değişiklik vatandaşların kafasını karıştırdı. Yapılan son değişiklikle beraber geçiş ücretlerinde artış meydana geldi. İşte Avrasya Tüneli geçiş ücreti 2021...

Finans 03-02-2021 09:00

Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ne kadar? Ücretler arttı! İşte Avrasya Tüneli geçiş ücreti 2021

Sürücüler tarafından Avrasya Tüneli geçiş ücretleri ne kadar şeklinde araştırmalar yapılıyor. Son olarak güncel bir gelişme ile ücretlerde artış yaşandı. İşte Avrasya Tüneli geçiş ücreti 2021 ile ilgili detaylar…

Finans 01-02-2021 14:22

Plakadan HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? - Köprü ve otoyol ceza sorgulaması

Hızlı geçiş sistemi halk arasında kısaltılmış ismi olan HGS ile anılmaktadır. Hızlı geçiş sistemi ile otoyollar üzerinden ve köprülerden geçiş yaparken belli bir ücret ödeniz ve aracın plakasına bu geçişler ile ilgili herhangi bir ceza yazılıp yazılmadığı da bu sistemle belli olur. Plakadan HGS sorgulama işlemini plaka bilgilerinizle kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Haber 11-11-2020 11:24
HGS

E-Devlet'te yeni 'Araçlarım' hizmeti! Muayene randevusu ve HGS'de kolaylık

e-Devlet Kapısı'nda 9 Haziran'da kullanıma sunulan "Araçlarım" hizmetinin ikinci fazının yakında devreye alınacak. İkinci fazında tüzel kişilere ait araç bilgisi, araç muayene randevusu alma, HGS bakiye yükleme gibi yeni birçok eklenti yer alacak.

Finans 20-09-2020 13:54

Birer birer gönderiliyor! Aracınızın borcu çıkabilir... Kontrol etmek için...

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), köprü ve otoyollarda bitmek bilmeyen uzun kuyrukları adeta yarıp geçen bir sistem olarak karşımıza çıkar. Trafik sorununa büyük ölçüde çözüm üreten HGS etiketleri, PTT ve anlaşmalı olan bankalar üzerinden alınır ya da doldurulur. Kişilerin etiketinde yeterli bakiye bulunmaması veya HGS etiketi olmadan geçiş yapması halinde sürücülere ceza yazılır.

Finans 14-05-2020 11:53

VakıfBank'tan tüm araç sınıflarına online OGS ve HGS

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan: - "Tüm araç sınıfları için HGS ve OGS ürün satışını da bu uygulamaya taşıdık. Böylelikle bu ürünleri şube, internet ve mobil kanalların tamamından müşterisine sunan ilk banka olduk"

Yurthaber 08-07-2019 14:51

VakıfBank'tan tüm araç sınıflarına online OGS ve HGS

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan: - "Tüm araç sınıfları için HGS ve OGS ürün satışını da bu uygulamaya taşıdık. Böylelikle bu ürünleri şube, internet ve mobil kanalların tamamından müşterisine sunan ilk banka olduk"

Finans 08-07-2019 14:50

Sahte HGS sitesi üzerinden dolandırıldı

Bursa’da yaşayan bir kişi internet sitesi üzerinden HGS yüklemesi yaparken dolandırıcıların eline düştü. Kopyalanmış sahte HGS yükleme sitesinden 50 Türk Lirası yükleme yapan vatandaş 6 bin 699 lira dolandırılırken, geçiş ücretleri de ceza olarak plakasına yansıtıldı.

Finans 24-06-2019 14:36

Trafik cezaları artık günlük izlenebilecek

PTT AŞ ve Türkiye'nin tamamı yerli sermayeli en büyük kiralama şirketlerinden Derindere (DRD) Filo Kiralama arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, 10 bine yakın araç için 3 bini aşkın müşteriye, HGS Kurumsal çatısı altında araç yol geçişlerini istediklerinde izleyebilecekleri ve kredi limitlerini kendilerinin belirleyebileceği yazılım sağlandı

Finans 13-05-2019 09:40
HGS

HGS'de iş birliği

PTT AŞ ve Türkiye'nin tamamı yerli sermayeli en büyük kiralama şirketlerinden DRD Filo Kiralama arasında iş birliği protokolü imzalandı - Protokolle, 10 bine yakın araç için 3 bini aşkın müşteriye, HGS Kurumsal çatısı altında araç yol geçişlerini istediklerinde izleyebilecekleri ve kredi limitlerini kendilerinin belirleyebileceği yazılım sağlandı

Finans 12-05-2019 11:07
HGS

Yabancı plakalı araçlardan ücret ve ceza tahsilatı başladı

Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantılı gümrük idarelerinden çıkış yapacak yabancı plakalı tüm araçların ödenmemiş HGS/OGS geçiş ücreti veya para cezalarının tahsiline başlandığını bildirdi

Haber 13-04-2019 13:58
HGS

Bakanlıktan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: - "Vatandaşların nakit ödemeye zorlandığı, nakit tahsilatların kayıtlara girmediği, vatandaşın ve devletin zarara uğratıldığı yönündeki iddialar tümüyle asılsız olup, haksız bir şekilde ilgili tüm kurum ve kuruluşları suçlar niteliktedir" - "HGS/OGS etiketi vasıtasıyla ödeme yapılamadığında, gişede sürücülere nakit tahsilat öncesinde ilk olarak ödemesiz geçerek, ödemelerini 15 gün içinde yapabilecekleri yönünde bilgi verilmektedir" - "İşletmeci, geçen araçlardan ücret alsa da almasa da geçen her araç sayılıyor ve garanti kapsamında değerlendiriliyor"

Haber 14-11-2018 13:19
HGS