HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hıdrellez Ahırkapı'da kutlanacak

Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi Hıdrellez Bayramı, bu yıl da Ahırkapı'da Romanlarla 5 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

Hıdrellez Ahırkapı'da kutlanacak

Hıdrellez Bayramı Ahırkapı'da Romanlarla kutlanacak. Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olan etkinlik Kumbara Sanat Atölyesi, Ahırkapı Müzisyenler Derneği, Ahırkapı Roman Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından ortak düzenleniyor. Kutlama için 5 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de, Ayasofya müzesinin girişinde buluşup, Ahırkapı'ya Hıdrellez'i kutlamak üzere yürünecek.

2000'den beri Ahırkapı'da kutlanan Hıdrellez bayramı, 2011 yılında biletli yapılmak istenmiş ancak gelen talepler üzerine iptal olmuştu. Kutlamalar iki yıldır mahalle halkının katkılarıyla mahallede yapılıyor ve ücretsiz. Mahalleye gelenler tüm ihtiyaçlarını dayanışma için mahalle esnafından karşılayacak.

Tertip komitesi İstanbul’daki kentsel dönüşümden ve soylulaştırmadan etkilenen Ahırkapı’nın giderek bir oteller bölgesine dönüşmesinden dolayı kutlamanın Ahırkapı’da yapılmasının büyük bir önem taşıdığını açıkladıb. Etkinlik 17.00 ila 23.30 saatleri arasında Ahırkapı semtindeki Keresteci Hakkı Sokak ve Şadırvan Sokak’ta yapılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler