HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HSYK: 'Kılıçdaroğlu’ndan özür bekliyoruz'

HSYK, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Mitingi’nde yargıya yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

HSYK: 'Kılıçdaroğlu’ndan özür bekliyoruz'

ANKARA (ANKA) – Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK), Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Mitingi’nde yargıya yönelik eleştirilerini, “yargı camiasını rencide edici” olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Kurul, “Yargı kimsenin ön ya da arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Şeref ve onuruyla görev yapan hakim ve savcılarımıza yönelik bu ithamlar kabul edilemez bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

[**

**](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-herkes-dersini-alacak-110100605517)

HSYK, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin İzmir mitinginde yargıya ilişkin ifadeleri sebebiyle açıklama yaptı. Bugüne kadar gerek genel başkanın gerekse diğer siyasi parti temsilcilerinin HSYK’ya ve hakim ve savcılara yönelik açıklamalarına karşı yargının siyaset malzemesi yapılmasına engel olmak ve yargısal konularda siyasi organlarla polemiğe girmemek adına herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Ancak, Kılıçdaroğlu’nun tüm yargı camiasını rencide eden konuşması bu açıklamayı zorunlu kılmıştır” denildi.

-“YARGI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ TÜRK YARGISININ YIPRANMASINA NEDEN OLUYOR”-

Açıklamada, yargı üzerinden siyaset yapmanın, yargı organlarını siyaset malzemesi yapmanın ve bu şekilde muhataplarını yıpratmaya çalışmanın, muhatap alınan siyasi partiden çok, bağımsız ve tarafsız Türk yargısının yıpranmasına neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu açıklamalara yer verildi:

“Yargısal faaliyetler, siyasi arenaların malzemesi olmayacak kadar hassas konulardır. Amacının yargıyı yıpratmak olmadığı düşünülen bu açıklamaların, bir an önce tavzih edilmesi tüm yargı camiası tarafından beklenmektedir. Büyük çoğunluğu 11 bin hakim ve savcının oylarıyla belirlenen 22 üyeli Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından daha önceki yıllarda görülmediği kadar şeffaf bir ortamda seçilen Yargıtay Üyelerine karşı, ‘militan’ ifadesinin kullanılması, sözün muhatabı olan Yargıtay Üyelerine olduğu kadar, bu üyeleri seçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun Üyelerine ve yine Kurul Üyelerini oylarıyla belirleyen 11 bin hakim ve savcıya karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır. Söz konusu bu ifadenin yanında, Kılıçdaroğlu’nun ‘Türkiye’de namuslu yargıçlar da var, ancak bunların sayısı giderek azaldı, AKP’nin arka bahçesi konumuna gelen AKP’li bir yargıç gibi görev yapan yargıçlara sesleniyorum’ şeklindeki beyanları da, tarafımızca ve hakim ve savcılarca üzüntüyle karşılanmış, kendisinin nezaket ve saygı sınırlarını aştığı şeklinde yorumlanmıştır. Yargı kimsenin ön ya da arka bahçesi değildir ve olmayacaktır. Şeref ve onuruyla görev yapan hakim ve savcılarımıza yönelik bu ithamlar kabul edilemez bulunmuştur.”

-“YARGI CAMİASINDAN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”-

Kurul, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm yargı camiasını rencide eden bu sözlerini kamuoyunun takdirine bıraktığının vurgulandığı açıklamada, “Kendisinin en kısa sürede sözlerini tavzih etmesini ve yargı camiasından özür dilemesini bekliyoruz” denildi.

[

****](http://cevaplar.mynet.com/anket-sorulari/kilicdaroglu-hakimler-ve-savcilar-yuksek-kurulundan-ozur-dilemeli-mi/5882)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler