İmam Haberleri

İmamdan cinsel istismar... 9 yaşındayken başladı, 11 yıl boyunca her hafta devam etti! Videoya çekip tehdit etmiş

Adana’nın Kozan ilçesinde cami imamı M.A., camiye kursa gelen Ç.K.'nin (22), 9 yaşından beri 11 yıl boyunca kendisine her hafta cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine tutuklandı. Ç.K., imamın istismar sırasında cep telefonu ile görüntüsünü çektiğini, kendisini rezil etmekle tehdit ettiğini bu yüzden korkup kimseye bir şey anlatamadığını ileri sürdü. İşte detaylar...

Haber 26-03-2024 16:59

İmamoğlu anlattıkları ile yine gündem yarattı: “İmamı yok dediler, vallahi ben gider kıldırırım!”

Yerel seçimlerde İstanbul için kıyasıya yarış devam ediyor. Ekrem İmamoğlu son olarak Avcılar’da yaptığı konuşmayla yine dikkatleri üzerine çekti. İmamoğlu açıklamasında “Camiyi yaptık, diyanete teslim edeceğiz. Bir Kurban Bayramı arifesi dedim ki 'Camiye gidin, bakın bakalım, eksiği var mı? Bir an önce açılsın. Arkadaşlarım geldi, ne deseler iyi. 'Başkanım gittik her şey tamam da müftü görevlendirmek istemiyormuş, imamı yok'. Dedim vallahi ben gider kıldırırım. Ben yaparım o işi” dedi.

Haber 05-03-2024 08:04

Esenler'de abdest alan imamın cüzdanını çalan şüpheli tutuklandı

İstanbul Esenler'de bir caminin şadırvanında abdest alan imamın cüzdanını çaldığı iddiasıyla gözaltına zanlı tutuklandı.

Yurthaber 29-02-2024 10:56

Fatih Camisi'ndeki bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren sanığa 34,5 yıla kadar hapis istemi

Fatih Camisi imamı Kurra Hafız Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaralayan, bir kişiyi de darbeden sanık Ömer Salgın hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten yaralama" suçlarından 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 25-01-2024 13:58

Diyarbakır’da akılalmaz iddia: 'Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı dövdü’! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama geldi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden akılalmaz bir iddia geldi. İddiaya göre Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı darp etti. Kaymakam Akeller, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da konuyu yakından takip ettiklerini belirterek inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber 20-01-2024 18:18

Kedi besleyen kadınla imam arasındaki tartışma olay oldu: 'İnsana saygı duy hayvana duyma'

Cami arazisinde sokak kedisi besleyen bir kadın ile imam arasında tartışma yaşandı. Hayvanların kimseye bir zararı olmadığını belirten kadına imam, kedi ve köpeklerin pisliklerini kendisinin temizlediğini belirterek, "İnsana saygı duy, hayvana duyma" dedi.

Trend 19-01-2024 11:59

Fatih Camii imamı Galip Usta bıçaklı saldırıda yaralanmıştı! Dehşet anlarını anlattı: 'Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp...'

İstanbul'da bir saldırgan, Fatih Camii'nde imam ve bir kişiyi bıçakla yaralamıştı. Hastanede tedavisi devam eden imam Galip Usta yaşadıklarını anlattı. Saldırgan ile bir alakasının olmadığını ifade eden Usta, "Ey Müslümanlar gafletten uyanın diye bağırıp bir şeyler daha söyledi. Görevliler onu dışarı çıkarmış. İmam odasında ders yaparken bir anda içeri girdi. Direkt bıçakla üstüme saldırdı" diye konuştu. Usta açıklamasının devamında "Öğrencilerim olmasaydı çok daha vahim olabilirdi" dedi.

Haber 11-01-2024 19:33

Camideki saldırganın dini konulara merakı o zaman başlamış! İmamoğlu'ndan imama ziyaret: Haince bir saldırıya uğradı

Dün Fatih Camii'nde imam Galip Usta ve Bilal Erdem'i bıçaklayan Ömer Salgın ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bir süre önce işleri kötüye gitmeye başlayan Ömer Salgın'nın 1-2 ay önce dini konulara merak sardığı öğrenildi. Öte yandan imam Usta'yı hastanede ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Haince bir saldırıya uğradı. Umarım en kısa zamanda güzel sesiyle Fatih Camisi'ndeki görevine geri döner" dedi.

Haber 09-01-2024 15:26

Fatih Camii'nde imam Galip Usta'ya bıçaklı saldırı! Slogan atıp boğazından yaralamış... Görüntüler ortaya çıktı

Fatih Camii'nde yaşanan bıçaklı saldırıyla ilgili yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı. Cami içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 09-01-2024 09:50

Atatürk'e büyük saygısızlık sonrası ters kelepçeyle gözaltına alındı! Camide imam dua edince hakaret etmişti... Sosyal medyada tepki çeken görüntüler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bostancı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bostancı'nın ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüldü.

Haber 11-11-2023 11:22

'Camide imam malum kişiye rahmet okudu! Biz çıktık' Sosyal medya bu videoya tepki gösteriyor... Atatürk'e büyük saygısızlık!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 85. yılında sosyal medyada yayılan bir video olay yarattı. Videodaki şahıs camide imamın vaazı sırasında Atatürk'e rahmet okunmasına tepki gösterdiğini söyledi. "Bunların arkasında namaz kılınmaz" diyen şahıs, "Allah kafirleri, müşrikleri kahretsin. Bizleri bu kafirlerden beri etsin. Biz çıktık, başka cami var ileride" şeklinde konuştu.

Haber 10-11-2023 16:12

Gaziantep'te bıçaklanan imam yaşadıklarını anlattı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bıçaklı saldırıya uğrayan ve tedavisinin ardından taburcu edilen imam yaşadıklarını anlattı.

Yurthaber 10-11-2023 10:11

Dini değerlere hakaret edip imamı bıçakladı! Her yerde aranıyor...

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde madde bağımlısı olduğu öğrenilen bir kişi Kabasakal Paşa Camii'nde tuvaleti kullandıktan sonra para ödemek istemedi. Görevliyi tartaklayan şüpheliye daha sonra bir uyarı da cami imamı Mustafa Bulut'tan geldi. Gerginliğin tırmanmasıyla dini değerlere hakaret eden şüpheli imamı önce darp etti, sonra bıçakla yaraladı. Durumu ağır olan imam yoğun bakıma alınırken ekipler kaçan saldırganı arama çalışması başlattı.

Haber 28-10-2023 20:03

Cami kundakçısı elinde benzin dolu şişelerle yakalandı!

Samsun'da bir camiyi kundaklandıktan sonra, iki camiyi de yakmaya çalışan şahıs, başka bir mahallede elinde benzin dolu şişelerle yakalandı. Şahsın FETÖ'den ihraç edilen eski imam olduğu ortaya çıktı.

Haber 25-10-2023 20:29

'Sadece Suriyelinin cenazesi güzel kokuyordu' diyen imam, kendini savundu! Eşini Hatay'daki depremde kaybeden acılı eş isyan etti

Hatay'daki depremle ilgili "İçlerinden sadece Suriyelinin cenazesi güzel kokuyordu" diyen imam Seyfullah Akyiğit olay yarattı. Akyiğit'in sözlerine tepki yağarken, Diyanet'in soruşturma başlattığı öğrenildi. Gazeteci İsmail Saymaz ise Akyiğit ile depremde eşini kaybeden Abdullah Gül arasındaki konuşmayı aktardı. Saymaz, Gül'ün "Akyiğit'e Suriyeli Türk ayrımı yaparak, siyaset yaptınız" diyerek sitem ettiğini belirtti.

Haber 03-10-2023 12:26

Namaz sırasında imamın yanına kadar geldi, cemaat de şoke oldu! Camiye ayakkabılarıyla giren adam ortalığı fena karıştırdı

Cemaat de imam da neye uğradığını şaşırdı; onlar daha olayın şokunu bile atlatamadan camiyi karıştıran adam kaçtı. Isparta'da akşam namazı sırasında camiye ayakkabılarıyla girip imama bağıran adam anbean görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 27-09-2023 16:12

28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın diyerek olay yaratmıştı! O imam için dikkat çeken karar

Sultangazi'deki camide bir imamın 'Silahlarınızı hazırlayın' sözleri gündem yaratmış ve imamın açığa alındığı öğrenilmişti. O imamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Açığa alınan imam Murat Gündoğdu'nun görevine geri döndüğü öğrenildi. İmam Gündoğdu, gündem olan olayda; "Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu." ifadelerini kullanmıştı.

Haber 23-08-2023 12:26

Samsun'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Samsun'un Kavak ilçesindeki trafik kazasında 1 kişi öldü, 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı.

Yurthaber 17-08-2023 13:39

Konya'da dehşet: İmam ve eşi evlerinde öldürülmüş halde bulundu! Katil zanlısının kimliği şoke etti

Konya'nın Çumra ilçesinde kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. İmam Hüseyin Çoban (57) ve eşi Mürüvvet Çoban (51), evlerinde tabancayla öldürülmüş olarak bulundu. Çiftin 26 yaşındaki oğlu Mücahit Çoban, cinayet şüphelisi olarak jandarma tarafından gözaltına alındı. Çoban’ın sorguda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 02-06-2023 11:25

'Silahlarınızı hazırlayın' diyen imamla tartışan vatandaş konuştu! 'Bütün cemaat üzerimize saldırdı' İmamoğlu böyle tepki gösterdi: 'Yüreksiz adam ki...'

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Sultangazi'deki camide bir imamın 'Silahlarınızı hazırlayın' sözleri büyük gündem yaratmış ve tepki çeken olayın ardından o imamın açığa alındığı öğrenildi. Camide 'Silahlarınızı hazırlayın' diyen imamla tartışan vatandaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelerek yaşananları anlattı ve "Bütün cemaat üzerimize saldırdı" ifadelerini de kullandı. Öte yandan canlı yayında İmamoğlu Murat Kurum ve 2024 seçimleriyle ilgili iddialara da yanıt verdi.

Haber 24-05-2023 09:58

SON DAKİKA | 'İki silahımı da doldurdum' demişti... Sultangazi'deki camideki sözleri büyük tepki çeken imam hakkında flaş karar!

Son dakika haberi: Sultangazi’deki bir camide yaptığı konuşmada, "28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu” diyen imam açığa alındı.

Haber 23-05-2023 15:58

Tarihi camide hatimle teravih geleneğini tek yumurta ikizi imamlar sürdürüyor

Konya'da 749 yıllık Sadrettin Konevi Camisi'nde hatimle teravih namazı kıldırma geleneğini sürdüren tek yumurta ikizi hafız imamların benzerlikleri, cemaatin ilgisini çekiyor.

Yurthaber 17-04-2023 11:00

Bu camiye 3 yıldır imam atanamadı! Sebebi şaşkına çevirdi

Elazığ’ın Baskil ilçesinde Şefkat Mahallesi'nde yaşayanlar 3 yıl önce giden imamın ardından yeni imamın gelmediğini belirterek, atama istedi. İlçe Müftüsü Hüseyin Çakır, lojmanı olmadığı için kimsenin Şefkat Mahallesi Camisi’ni tercih etmediğini ve o yüzden imam atanamadığını söyledi.

Haber 16-04-2023 15:59

Amerika’da ilginç olay! Sanık Türk, polis şefi Türk, savcı Türk... Cinayete teşebbüsten tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde yaşanan bir olay ilginç bir tesadüfe sahne oldu. 32 yaşındaki Türk asıllı Şerif Zorba cami imamı Sayed Elnakib’i bıçakladığı için tutuklandı. Olayda sanığın Türk, o bölgede görev yapan ve sanığı yakalayan polisin Türk, olayı soruşturan savcının da Türk asıllı Bülent Can olduğu ortaya çıktı.

Trend 11-04-2023 08:39

Caminin minaresi çöktü! İmam yaralandı

Aksaray'da yaşanan şiddetli fırtına Ağaçören ilçesindeki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Gölü köyünde caminin minaresi lojmanın üzerine devrildi. Yaralanan imam Özcan Deniz, "Ben minarenin çökeceğini anladım. Kaçmaya çalıştım. Bir iki adım attım. Minare oturduğum odanın üzerine çöktü. Zar zor kaçabildim." ifadelerini kullandı.

Haber 10-04-2023 22:01

Elazığ'da camideki paylaşım dolabı depremzedeler için doluyor

Elazığ'da Yurtbaşı Merkez Cami İmamı Oktay Demir'in hayırseverlerin desteğiyle oluşturduğu "paylaşım dolabı"nda toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor.

Yurthaber 07-04-2023 11:58

Kırklareli'nde imamı darbettiği iddiasıyla bir şüpheli gözaltına alındı

Kırklareli'nin Vize ilçesinde köy cami imamını darbettiği iddia edilen zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber 30-03-2023 15:50

Camisiz minare dikkat çekiyor! 'İmam burada ezanı okur koşarak camiye giderdi'

Balıkesir Burhaniye'deki ilgi odağı haline gelen camisiz minare, adeta Geriş Mahallesi'nin simgesi oldu. Camisiz minare, bir hayırsever tarafından 1908'de yaptırılmış. 1962'de caminin yerinin değiştirilmesi üzerineyse kullanım dışı kalmış. Ancak minare yıkılmayarak muhafaza edilmiş. Şimdi, insanların minare önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği belirtilirken çocukluğu o mahallede geçen bir kişi, 'Cami taşınınca minare yalnız kalmış. Çocukluğumda imam burada ezanı okur, koşarak camiye giderdi' dedi.

Haber 26-02-2023 15:10

Adıyaman'daki imamın söyledikleri herkesi ağlattı! Gelen soru hüzne boğdu: Hocam eşim enkaz altında doğurmuş göbek bağı ayrılmamış...

Kahramanmaraş'taki depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Adıyaman'da onlarca acıya şahit olan Yeni Mezarlık Camii İmam Hatibi Mehmet Tahir Durmuş'un anlattıkları herkesi ağlattı. "En acıyı tahminimce ben yaşadım" diyen imam Durmuş, defin sırasında bir arkadaşının yanına gelip "Hocam eşim depremde enkaz altında doğum yapmış. Göbek bağı ayrılmamış. Bebeğimi ayrı mı yoksa annesinin yanında mı defnedeyim?" diye sorduğunu aktardı. Durmuş, vicdanını dinleyip karar verdiğini söyledi.

Haber 19-02-2023 09:31

Dua ederken gözyaşlarına boğuldu! Kâbe imamı Türkiye'deki depremzedeler için böyle niyaz etti, Mekke'de binlerce Müslüman katıldı

Türkiye'deki depremler tüm dünyada anılmaya devam ediyor. Kâbe imamı Şeyh Salih bin Abdullah el-Humeyd de cuma hutbesinde Türkiye ve Suriye'de büyük yıkıma ve on binlerce can kaybına yol açan depremler sonrası depremzedeler ve hayatını kaybedenler için dua etti. İmam el-Humeyd'in dua ederken gözyaşlarını tutamadığı anlar kameraya da yansıdı.

Haber 19-02-2023 09:09

İmam yaptıklarıyla mahalleliyi isyan ettirdi! Arabanın içinde cenaze namazı kılmaya çalışıyoruz

İstanbul Üsküdar'daki bir imam, yaptıklarıyla mahalleliyi çileden çıkardı. Mahallelinin iddialarına göre, imam camideki musalla taşını değiştirip kaldırımda namaz kıldırdı, kazma kürekle cemaatin üstüne yürüdü. Vatandaşlar imamın, istemediği cenazelerde sela da okumadığını iddia etti. İmamı defalarca şikayet ettiklerini de ifade eden mahalleli yetkililerden yardım istedi. Yolda kılınan namazı videoya çeken bir vatandaş "Arabanın içinde cenaze namazı kılmaya çalışıyoruz" sözleriyle isyan etti.

Haber 02-01-2023 21:20

Diyanet İşleri Başkanlığı 6200 personel alacak! Başvuru şartları belli oldu! KPSS detayına dikkat

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuruları ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 6 bin 200 personel alımı yapacak. Başvurular 26 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Yayımlanan ilana göre alımlar 1300 Kur'an kursu öğreticisi (kadın), 4 bin 600 imam hatip ve 300 müezzin kayyım şeklinde gerçekleştirilecek. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuru şartları nedir? İşte detaylar

Finans 28-12-2022 10:59

Rizeli vatandaşın isyanı sosyal medyaya damga vurdu! Diyanet'e seslendi: 'Camiye imam atayacağınıza öğretmen atayın...'

Rizeli bir vatandaşın imamlara serzenişi sosyal medyada günün konusu oldu. Çektiği videoda Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenen vatandaş, gelen imamların camiyi ya da lojmanı beğenmediğini, imam atamasının yerine öğretmen ataması yapılmasını istedi. Vatandaş, "Adam çocuğunu dört sene okutuyor öğretmen yapmak için, dişinden tırnağından artırıyor. Bitiriyor KPSS yüzünden atanamıyor... Bu camiye imam değil, bir tane öğretmen atayın, Allah katında büyük sevap kazanırsınız." ifadelerini kullandı.

Haber 21-10-2022 10:19

Yaptığı şarkı, başına iş açtı! Bir il bu imamı konuşuyor... 'Rüşveti görüyorlar susuyorlar' dedi, sürgün yedi

Manisa'da görev yapan imam Fatih Ardıç'ın hayatı, yazıp söylediği ve klip çektiği şarkıdan sonra değişti. "Caiz mi hocam?" ismini verdiği şarkısında haksızlık, hukuksuzluk, adalet ve harama değinen imam, iddiaya göre, şarkının yayılmasının ardından yüzlerce kilometre uzağa, Kırşehir'e sürüldü. Yaşananlar sonrası soruşturma başlatıldığını ve saatlerce sorgulandığını da anlatan imam, sebebini anlamadığını belirtti.

Haber 06-10-2022 14:00

Kırıkkale'de eski kayınbiraderi olan imamı camide yaralayan zanlı tutuklandı

Kırıkkale'de eski kayınbiraderi olan imamı camide yaralayan zanlı tutuklandı

Yurthaber 27-09-2022 15:28

Kırıkkale'de eski eniştesi tarafından camide tabancayla vurulan imam yaralandı

Kırıkkale'de eski eniştesi tarafından camide tabancayla vurulan imam yaralandı

Yurthaber 26-09-2022 14:49

Trabzon'da denizde boğulan imamın cenazesi defnedildi

Trabzon'da denizde boğulan imamın cenazesi defnedildi

Yurthaber 06-09-2022 14:59

Avrupa ülkesinde çok konuşulacak iddia: Liste oluşturuldu! İmamları sınır dışı etmeye hazırlanıyor

Avrupa ülkesi Fransa'da çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İmam Hassas Iquioussen'nin sınır dışı edilmesine yeşil ışık yakılmasıyla beraber çok sayıda imamla alakalı yeni bir gelişme yaşandı. Ülkenin İçişleri Bakanı'nın pek çok imamı daha ülkeden göndermek adına liste oluşturulduğu öne sürüldü. Ülkede, çok sayıda kişi İmam Hassas Iquioussen'nin sınır dışı kararına tepki göstermiş ve Paris'te protesto düzenlenmişti.

Haber 04-09-2022 17:31

Sözleri tepki çekmişti! O imam serbest bırakıldı

Kadın ile çocukları kıyafetleri üzerinden hedef alan ve pedofiliyle ilgili sözleri tepki çeken cami imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber 01-09-2022 08:21

İmamın vaazı sosyal medyada gündem oldu! Kız çocuklarının giyimi hakkında söyledikleri tepkiye yol açtı

Cami imamı olduğu öğrenilen Mehmet Şükrü Dörtbudak'ın küçük çocukların giyim şekilleriyle ilgili söylediği sözler büyük tartışmalara yol açtı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran vaaz videosunda Dörtbudak, "Kız çocuğunu görüyorum. Bütün vücudunun hatları, avret yerinin her tarafı ortada, belliyken daracık ve sımsıkı, ten renginde, vücudun her şeyini belli eden bir şey giysi olabilir mi" ifadelerini kullanıyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den Dörtbudak'a eleştiri geldi.

Haber 30-08-2022 09:35

Antalya'da iğrenç olay! 7 ve 8 yaşındaki iki çocuğu taciz eden imam tutuklandı

Antalya'da iğrenç olay! Kumluca ilçesinde çocuklara Kur'an öğretmesi için görevlendirilen imam E.U. 7 ve 8 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz etti. Çocukların durumu ailelerine bildirmesi sonrasında aileler Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Gözaltına alınan imam önce serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı sonrası imam tekrardan gözaltına alınarak tutuklandı. Kumluca Müftüsü de olayın yaşandığı gün imamın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Haber 29-08-2022 23:28

'İmamlar seçim için sahada' haberine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberdeki iddiaların yalan olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, haber yapan gazete hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağı da kaydedildi.

Haber 24-08-2022 23:10

Samsun'da gölette facia! İmam ve öğretmenin acı sonu...

Samsun'da imam olan Mustafa Balcı (38), eşi ve öğretmen olan kayınbiraderi Ahmet Ceylan (28) ile piknik yapmaya gitti. Gittikleri gölette yüzerken boğulma tehlikesi geçiren imam Balcı'yı kurtarmak için eşi ve kayınbiraderi Ceylan suya girdi. Balcı ve Ceylan hayatını kaybetti. Vatandaşlar tarafından kurtarılan imam Balcı'nın eşi ise hastaneye kaldırıldı.

Haber 20-08-2022 23:37

İmam ve müezzine 'zimmet' soruşturması! Cuma namazı sonrası topladıkları paraları...

Kırıkkale'de, Gürler Camii'nin imamı Ü.U. ve müezzin M.Y.'nin cuma namazı sonrası müftülük adıyla topladıkları paranın bir kısmını zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla haklarında adli ve idari soruşturma başlatıldı. İmam ve müezzin hakkındaki soruşturmanın Gürler Camii Dernek Başkanı Kenan Doğanülker'in savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla başladığı öğrenildi. Cami imamı Ü.U. ise dava sürecinin devam ettiğini, bu nedenle açıklama yapamayacağını söyledi. İşte olayın detayları...

Haber 19-08-2022 13:00

Diyanet'ten imamlara eskort soruşturması! Camiye kayıtlı telefondan...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli’de 3 imam ve bir müezzinin eskort kızlarla birlikte olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında çok sayıda din görevlisinin ifadesine başvurulduğu iddia edildi. Eskort kızlarla yapılan görüşmelerin bir camiye kayıtlı telefondan yapıldığının tespit edildiği öne sürüldü. İşte olayın detayları...

Haber 16-08-2022 13:03

Cami imamı çocuklara hem hayvan sevgisi aşılıyor hem geçmişi öğretiyor

Sinop'un Saraydüzü ilçesinde Başekin Köyü Merkez Camisi'nde imamlık yapan Kenan Küçükçadırcı, cami bahçesinde beslediği tavşan, güvercin ve tavuklarla Kur'an kursuna katılan çocuklara hayvan sevgisi aşılarken, bahçede köyde kullanılan eski eşyaları sergileyerek geçmişi de anlatıyor - İmam Kenan Küçükçadırcı: - "Çocukların tepkileri çok güzel. Sadece hayvan sevmek için dahi gelen çocuklarımız var. Tabii bu vesileyle de kursa katılıyorlar"

Yurthaber 16-08-2022 11:04

Turistlerle İngilizce sohbet eden imam Taşdemir'in videosu binlerce beğeni almıştı! Söyleyince şaşırıyorlar

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan tarihi İsa Bey Camii imamı İbrahim Taşdemir, yabancı turistlerle İngilizce yaptığı sohbet ile sosyal medyada gündeme oturmuş ve o anlar binlerce beğeni almıştı. Şehit özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir’in babası olan Taşdemir'in, İngilizce dışında pek çok dilde yazılan küçük notları cebinde taşıdığı öğrenilirken, bu sayede farklı milletlerden turistlere İslam'ı ve kültürünü tanıtıyor...

Haber 08-08-2022 13:53

Camiye gelen turistlere 25 dilde hitap edip abdest almayı öğretiyor

Şehit babası İbrahim Taşdemir, imam hatip olarak görev yaptığı tarihi İsa Bey Camisi'ni ziyaret eden binlerce turiste İngilizceden İbraniceye, Urducadan Portekizceye kadar 25 farklı lisanda hazırladığı notlarla ve "gönül diliyle" sesleniyor - İmam İbrahim Taşdemir: - "Gönlümüz ister ki ülkemizde bütün inanç sahipleri barış, huzur içinde, bir arada binlerce yıldır yaşadığımız gibi yaşamaya devam edelim. Çünkü sonuçta hepimiz Allah'ın kullarıyız"

Yurthaber 08-08-2022 11:03

Osmaniye'de anneleri ölen kedi yavrularına imam ve cami cemaatinden şefkat eli

Öksüz yavruları biberonla besleyen Arıklar Camisi İmamı Abdussamed Akoğul: - "Sahiplenecek bir aile bulursak sahiplendireceğiz. O zamana kadar camide bakmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 26-07-2022 11:05