HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Intel’den öğrencilere özel tablet

Ülkemizde “FATİH Projesi” ile gündeme gelen eğitimde tablet kullanımı, birçok ülke tarafından da değerlendirmeye alınan bir konu. Tablet üreticileri de bu konuda adımlar atmaya devam ediyor.

Intel’den öğrencilere özel tablet
Eğitimde kullanılacak tabletlerin fonksiyonel ve dayanıklı olması önemli ancak bu cihazların pahalı olması durumunda devlete ya da velilere ciddi bir maddi yük oluşacak. Bunu önlemek isteyen tablet üreticileri, birçok farklı çözüm üzerinde çalışıyor. İşlemci devi Intel de dün yaptığı tanıtımla bu konuda önemli bir adım attı.
Daha önce “Classmate” adı altında öğrencilere yönelik dizüstüler geliştiren Intel, şimdi de öğrenciler için bir tablet hazırlamış. “Studybook” yani ders kitabı adı verilen bu tablet 7 inçlik 1024 x 600 piksel bir ekran ile donatılmış. İşlemci ise tabletlerde yerini almaya başlayan Intel Atom. İşletim sistemi konusunda tercihi okullara bırakmak isteyen Intel, hem Windows hem de Android işletim sistemlerine destek veriyor. Dayanıklılık için özel bir plastik malzemeden üretilen bu tabletin diğer özellikleri ise şöyle; 525 gram ağırlık, 70 cm’den düşmelere dayanıklı, USB 2.0, HDMI, 1GB RAM, 32 ve 128GB depolama seçenekleri, microSD/SIM kart girişleri, 2MP kamera. Ayrıca kamera için harici satılan bir lens sayesinde tablet, mikroskop olarak da kullanılabiliyor.
Intel, henüz referans tasarım için bir fiyat açıklamasa da piyasaya çıkacak ürünlerin 200 doların altında fiyatlara sahip olabileceğini söylüyor. Studybook, başta ABD olmak üzere okullarda eğitim projelerinde kullanılacak. Intel’in gelişen pazarlarla ilgili planlarını da düşünürsek yakında Türkiye’de de Studybook’ları görebiliriz.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/74656/sonyden-buyuk-kayip/)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler