HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iPhone 5 yasaklanacak mı?

Apple ve Samsung, birçok ürün konusunda ortaklığa sahip

iPhone 5 yasaklanacak mı?

iPhone, iPod touch ve iPad gibi ürünler için hafıza modülleri ve işlemciler üreten Samsung, Apple’ın en çok sipariş verdiği firmaların başında geliyor. Ancak bu iki firma son dönemde yargı önünde sıkça karşı karşıya gelmeye başladı.

Apple, birkaç ay önce Samsung Galaxy akıllı telefonlarının iPhone’u taklit ettiği iddiasıyla bir dava açmış ve sonunda Samsung’un bazı ürünlerini piyasaya çıkmadan görme hakkına kavuşmuştu. ABD’de kazandığı bu davanın ardından işi Avrupa’ya taşıyan Apple, Galaxy Tab 10.1 ve 8.9 konusunda da Almanya’da başarılı sonuçlar elde etti. Alman mahkemesi Samsung tabletlerin satışına tedbir koymuştu.

Fakat Samsung bu davalara karşı patent davalarıyla yanıt verdi. Avrupa’da çeşitli davalar açan Koreli firma, henüz net bir sonuç elde edemedi. Ancak gelen bilgiler Samsung’un, iPhone 5 konusunda bazı hazırlıklar yaptığını söylüyor.

Korea Times adlı gazeteye konuşan 2 Samsung yöneticisi, iPhone 5 piyasaya çıkar çıkmaz Apple’ı dava edeceklerini belirtmiş. İsmi açıklanmayan yöneticiler, Samsung’un kablosuz teknoloji patentlerini ihlal ettiğini ve bu sebeple Güney Kore mahkemesine başvuracaklarını söylüyor. Yöneticilere göre patentler anten sistemiyle alakalı olduğundan iPhone 5’in Kore’de satılması mümkün olmayacak. Zira iPhone 5 bir telefon ve antensiz satılması mümkün değil.

Samsung, Güney Kore’nin lokomtif şirketi konumunda ve birçok farklı sektörde oldukça büyük üretim tesislerine sahip. Bu sebeple Güney Kore’de Samsung lehine kararlar çıkması çok şaşırtıcı olmayacaktır. Fakat Samsung’un asıl planı Almanya’da açtığı davaları kazanıp Apple’ın ‘i’ ürünlerini Avrupa pazarında da yasaklatmak.

[

****](http://www.scroll.com.tr/49589/android%E2%80%99de-fotograflarinizi-bu-yazilima-emanet-edin/)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler