HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kültür Bakanlığı'ndan senaryo yarışması

BALIKESİR (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, Alparslan ve Malazgirt Zaferi konusunda senaryo yarışması açtı.

Büyük Selçuklu İmparatoru Sultan Alparslan ve Anadolu'nun kapılarını Türkler'e açan Malazgirt Zaferi'nin Türk tarihindeki önemini hatırlatmak, tarih şuuruna sahip bir nesil yetiştirmek gayesiyle düzenlenen senaryo yarışmasına, T.C. uyruklu herkes katılabilecek. Daha önce yayımlanmamış, herhangi bir yarışmada derece almamış ve filmi yapılmamış özgün senaryolar yarışmaya gönderilebilecek. Gönderilen senaryoların kurmaca türünde en az 90 sayfa olması gerekiyor. Yarışma şartları ise şöyle açıklandı:

Senaryolar 12 punto, bir buçuk satır aralığı ve Times New Roman yazı tipi ile yazılacak, 8 nüsha halinde teslim edilecek. Yarışmacılar senaryolarını 17.04.2006 günü saat 17.30'a kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü, Anafartalar Caddesi No 67 (Eski Adliye) 06250 Ulus-Ankara adresine gönderecek. Birinciye 50 bin YTL, ikinciye 20 bin, üçüncüye 10 bin YTL verilecek. Ödül alan senaryolar 19.06.2006 tarihinde www.kulturturizm.gov.tr < http://www.kulturturizm.gov.tr > adresinde açıklanacak. Bakanlıkça belirlenecek bir tarihte ödüller sahiplerini bulacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler