İskelet Haberleri

150 milyon yıllık dinozor iskeleti satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı...

"Barry" ismi verilen, "camptosaurus" cinsi dinozorun iskeleti yapılan açık artırmayla alıcı buldu.

Haber 20-10-2023 21:53

Bahçesine yüzme havuzu yaptırmak istedi! Toprağı kazdıkça öyle bir şey çıktı ki... “Türünün ilk örneği”

İskoçya'nın Stirling kentinde yaşayan 44 yaşındaki Paul McDonald isimli bir adam arka bahçesine yüzme havuzu yaptırmak istedi. Toprağı kazdıkça iskeletler bulan McDonald durumu yetkililere haber verdi. Tarih öncesi yunus iskeletinin keşfi, uzmanlar tarafından 'bir tür mucize' olarak adlandırıldı ve bir asırdan fazla bir süredir İskoçya'da türünün ilk örneği olarak kabul edildi.

Trend 01-08-2023 09:47

Yer: Bursa! Çok sayıda iskelet ortaya çıktı: Elde ettiğimiz bulgulara göre bunlar...

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce İznik'teki tarihi surların Yenişehir Kapı bölümünde sürdürülen arkeolojik kazılarda insan iskeletlerine rastlandı. Tarihi İznik surları kazısında mezarlar ve çok sayıda insan iskeleti bulundu. Sur duvarları arasında çok sayıda definle karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Elde ettiğimiz bulgulara göre bunlar, saldırılar esnasında ölen Bizanslı ya da şehit düşen İslam askerlerine ait değil" dedi.

Haber 18-06-2023 12:27

Çok sık rastlanan bir durum değil! Yaklaşık 8 asırlık kadın iskeleti bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde kazı çalışmaları devam eden tarihi Kadıkalesi ören yerinde bulunan kilisede, yaklaşık 8 asır önce öldüğü tahmin edilen bir kadına ait iskelet bulundu. Uzmanlar, normal şartlarda kiliseye kadın gömülmesi olayının çok sık rastlanan bir durum olmadığını söyledi. Kadın iskeletinin 35 yaşlarında, 163 santimetre boyunda olduğu ve dönemin bürokratlarından birinin eşi ya da hayırsever bir kadına ait olduğunun tahmin edildiği açıklandı.

Haber 07-01-2023 16:56

İskelet

İskelet Hakkındaki Haberler Mynet'te. İskelet Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İş makinesi kazı yaparken tesadüfen bulundu! Oda mezar içerisinde 5 insan iskeleti... 1600 yıllık

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yol yapım çalışması sırasında iş makinesi kazı yaparken insan iskeletleri bulundu. Oda mezarda Roma dönemine ait 1600 yıllık olduğu değerlendirilen 5 insan iskeleti, çağrılan ekipler tarafından incelemeye alındı.

Haber 06-01-2023 18:28

Mersin'de heyecanlandıran keşif! Araştırmacıları şaşkına çevirdi

Mersin’de antik liman kenti "Anemurium"da devam eden kazı çalışmalarında heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Sütunlu cadde olabileceği düşünülen alanda yapılan kazılarda biri bebek 4 iskelet bulundu. Kentin nekropol alanı dışında kalan bölgede çıkan iskeletlerden bebek olanın bir amfora içerisinde defnedilmiş olması ise tüm ekibi heyecanlandırdı. İşte heyecanlandıran keşfin detayları...

Haber 25-09-2022 09:29

Perre Antik Kenti'ndeki kazılarda 1800 yıllık insan iskeletleri bulundu

Perre Antik Kenti'ndeki kazılarda 1800 yıllık insan iskeletleri bulundu

Yurthaber 06-09-2022 11:21

Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar fark etti! Ekipler teyakkuza geçti

Samsun'da sahilde korkutan görüntü ekipleri harekete geçirdi. Çarşamba ilçesinde sahilde yürüyen vatandaşlar, kumsalda kafatası ve iskelet parçaları gördü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri bölgede inceleme yaptı. İnsana ait olduğu değerlendirilen iskelet parçalarının Adli Tıp Kurumuna gönderileceği belirtildi.

Haber 28-08-2022 17:14

Samsun'da sahile iskelet vurdu

Samsun'da sahile iskelet vurdu

Yurthaber 28-08-2022 16:32

Gözlerine inanamadılar! Yağmurdan sonra ortaya çıktı... Hemen ekiplere haber verdiler

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı İkizören köyünde şaşkınlık yaratan bir olay meydana geldi. Yağmur suyunun toprağı aşındırması sonucu vatandaşlar, aşınan toprağın altından insan iskeleti çıktığını gördü. Vatandaşların durumu haber verdiği köy muhtarı olayla ilgili o mevkide Rum mezarlarının olduğunun söylendiğini ancak kıbleye doğru yatırılmış Müslüman mezarı gibi göründüğünü belirtti. Durumun jandarmaya bildirildiğini, Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yetkililerin inceleme yapacağını söyledi.

Haber 13-07-2022 19:10

Çankırı'da yağmur suyunun aşındırdığı topraktan iskelet çıktı

Çankırı'da yağmur suyunun aşındırdığı topraktan iskelet çıktı

Yurthaber 13-07-2022 18:58

Önce kemikler çıktı, şimdi de iskelet! Göl kurudukça gün yüzüne çıkıyorlar

İklim değişikliği sonucu ortaya çıkan bir gerçek korkunç manzarayı gözler önüne serdi. Mead Gölü'ün kuraklık nedeniyle sularının çekilmesiyle gün yüzüne çıkan insan kalıntıları görenlerin tüylerini ürpertti. Daha önce insan kemikleri çıkan alandan son çıkanlar ise korkuları tazeledi.

Haber 10-05-2022 15:33

Pergamon'da yaşayanlar karbonhidrat ağırlıklı beslenmiş

Türk ve Alman bilim insanlarının Bergama Antik Kenti'nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında incelenen ve en eskisi 2 bin yaşındaki yaklaşık 300 iskelet, bölgedeki yaşam, beslenme alışkanlıkları ile hastalıkların ipuçlarını verdi - Münih Ludwig Maximilians Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeoloji Uzmanı Prof. Dr. Wolf Rüdiger Teegen: - "Karbonhidrat zengini bir beslenme biçiminin yaygın olduğunu görüyoruz. Ekmek ve yulaf lapası gibi. Birçok insanın bitki bazlı beslendiğini anladık. Belirli bir yüzde düzenli olarak et yiyebiliyordu. Çok et yiyen kişi sayısı ise azdı çünkü et yemek sosyal duruma bağlı olarak değişiyordu"

Yurthaber 24-11-2021 11:11

İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor

Müzede sergilenen, dünyanın ilk klon koyunu Dolly'nin tahniti ile 1,5 tonluk balina kafatası ilgi görüyor - Edison ve Bell'in çalışmalarının yer aldığı müzede, telefonun gelişimi de anlatılıyor - Antik Mısır bölümünde Qurna Kraliçesi’nin tabutunun yer aldığı müzede, 12 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğindeki T-Rex dinozor iskeleti de sergileniyor

Haber 14-11-2021 11:21

Iğdır'da bulundu, türü araştırılacak! Ne olduğunu biz de merak ediyoruz

Iğdır Üniversitesi, kentteki bir işletmenin bahçesinde yapılan kazıda işçilerin bulduğu hayvan iskeletinin, hangi türe ait olduğunu tespit etmek için araştırma yapacak. Eski bir iplik fabrikasının bahçesinde işçilerin kazı yaparken bulduğu hayvan iskeletinin, yaklaşık 1 metre boyunda ve yırtıcı dişlere sahip olduğu belirtildi.

Haber 10-11-2021 16:49

İznik'te nekropol kazısında bulunan iki lahitten mumyalanmış 3 iskelet çıktı

Hisardere Nekropolü alanında yan yana bulunan ve 2. yüzyıla tarihlenen lahitlerden birinin önceki yıllarda kaçak kazıyla patlatıldığı, diğerinin sağlam kaldığı belirlendi - Arkeologlar, ayrıca duvarlarına ulaştıkları yapının İznik Gölü'ndekine benzer bir bazilikaya ait olduğunu tespit etti - Kazının bilimsel koordinatörü Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç: - "Lahitlerle beraber özellikle 3. yüzyıldan sadece İznik'e özgü, başka hiçbir yerde örneği olmayan, içleri boyalı, bezemelerle süslü oda mezarlar mevcut"

Yurthaber 07-10-2021 10:08

Arslantepe Höyüğü'nde MÖ 3600 yılından kalma 2 çocuk iskeleti bulundu

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğü’nde yürütülen kazı çalışmalarında milattan önce 3600-3700 yılına ait olduğu düşünülen 24 mezar ile 6 ev kalıntısı ve küp içerisinde iki çocuk iskeleti gün yüzüne çıkarıldı.

Haber 29-09-2021 09:14

Tarihteki en korkunç infaz yöntemlerinden biri! Çarktan geçirilip kemikleri kırılmış

Milano Katedrali yakınında yapılan bir kazıda ortaya çıkarılan iskelet, tarihteki en korkunç infaz yöntemlerinden biri olduğu kabul edildi. Orta Çağ'dan kalma ve 17 yaşlarında genç bir adam olduğu tahmin edilen iskeletin kalıntıları, bir zamanlar suçluları cezalandırmak için kullanılan bir işkence çarkında parçalanarak öldürüldüğünü gösteriyor.

Haber 28-09-2021 15:03

Yer: Kahramanmaraş! Orta Çağ'dan kalma çocuk iskeleti bulundu

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Domuztepe Höyüğü'ndeki kazılarda, Orta Çağ’da yaşamış bir kız çocuğuna ait iskelet bulundu.

Haber 20-09-2021 12:47

Eskişehir'de milattan önce 3 bin yılına uzanan mezar alanı bulundu: 40 yaşlarına kadar yaşayabilmişler

Anadolu’da 5 bin yıl önceki ilk şehirleşme yapısının ortaya çıkarıldığı Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki ilk Tunç Çağı Küllüoba Höyüğü kazılarında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40’ın üzerinde mezar alanları bulundu. Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal, bulunan iskeletlerin incelemelerinde, 5 bin yıl önce insanların yaklaşık 40 yaşlarına kadar yaşayabildiğini söyledi. Küpler içindeki iskeletler çıkarıldıktan sonra DNA Laboratuvarı'na gönderildi.

Haber 05-09-2021 13:41

Çin'de bin 500 yıllık mezar! Çift, birbirlerine sarılmış halde bulundu

Kuzey Çin'de 1.500 yıldan daha uzun bir süre önce birlikte gömülen çiftin iskelet kalıntıları bulundu. Araştırmacılar, sol yüzük parmağına metal yüzük takan kadının kocasıyla birlikte gömülmek için kendini feda etmiş olabileceğini söylerken bu görüntüyü, "sonsuz kucaklaşma" şeklinde tanımladılar.

Haber 31-08-2021 08:13

Tozkoparan Höyüğü’nde şaşırtan keşif! 5 bin 500 yıllık çocuk iskeletine rastlandı

Tunceli’de birinci derece sit alanı olarak tescillenen Tozkoparan Höyüğü’nde yapılan arkeolojik kazılarda ilginç bir detaya rastlandı. Tarihi 5 bin 500 yıl öncesine uzanan çocuk iskeleti arkeologları heyecanlandırdı.

Haber 11-08-2021 17:13

Yürüyüş yapan vatandaşlar fark etti! Samsun'da sahile insan iskeleti vurdu

Samsun’da sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar kıyıya vurmuş insan iskeleti buldu. Kimliği belirlenmek üzere yarım haldeki insan iskeleti otopsi işlemi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haber 13-07-2021 21:24

Yer: Bilecik! Apartman bahçesinde 8 bin 500 yıllık 11 insan iskeleti bulundu

Bilecik'te, apartmanın bahçesindeki Batı Anadolu'da ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan kazı alanında, 2 yıllık çalışmalar sonucu 8 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen 11 insan iskeleti, aynı döneme ait 3 delikli müzik aleti ile siyez buğdayı, gernik buğdayı, ekmeklik ve makarnalık buğday, arpa, mercimek ile kara burçak gibi tohum kalıntıları bulundu.

Haber 03-07-2021 17:16

Perre Antik Kenti'nde bin yıllık iskelet bulundu

Adıyaman'da bulunan Perre Antik Kenti'nde, yürütülen kazı çalışmalarında içerisinde bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen bir erkeğe ait iskeletler bulundu.

Haber 01-07-2021 08:44

Roma mezarlığında kafaları kesilmiş 17 iskelet ortaya çıktı: Merhamet gösterilmemiş

Birleşik Krallık'taki Roma mezarlıklarında kafası kesilmiş 17 insan iskeleti bulan arkeologlar, Roma İmparatorluğu'nun Britanya'daki hakimiyetinin zayıfladığı döneme ışık tuttu. Hakimiyet zayıflayınca ölüm cezalarını artıran İmparatorluk'un, o dönem uyguladığı cezalarının tüyler ürperttiği gözler önüne serildi.

Haber 04-06-2021 08:12

'26 numaralı iskeletin' gizemi çözülmüş olabilir

İtalya'daki arkeologlar, Vezüv Yanardağı'nda yaklaşık 2 bin yıl önce yaşanan patlamamda ölen bir kişinin kimliği ile ilgili ilgi çekici ayrıntılar ortaya çıkardı.

Haber 12-05-2021 06:31

Tarihi Kadıkalesi kazılarında 13'üncü yüzyıldan kalma insan iskeletleri bulundu

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki tarihi Kadıkalesi-Anaia Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazılarda 13'üncü yüzyıldan kaldığı tahmin edilen ikisi çocuk 5 insana ait iskelet bulundu. Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, "Mezardaki iskeletlerin duruş ve gömülüş tarzına baktığımızda Hıristiyan dinine mensup insanlar olduğunu anlıyoruz. Mezarlarla ilgili antropolojik çalışma devam ediyor" dedi.

Haber 06-05-2021 19:43

Koronavirüs geçirenler dikkat! Bu belirti varsa doktora başvurun

Prof. Dr. İbrahim Azboy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi sonrası kalça ağrısı çekenlerin vakit kaybetmeden doktora başvurması gerektiğini kaydederek, "Çünkü koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan kortizonun uzun süreli ve yüksek doz uygulanması kas-iskelet sisteminde ciddi yan etkilere sebep olabiliyor." ifadesini kullandı.

Haber 06-05-2021 10:22

Zonguldak'ta Roma dönemine ait olduğu sanılan mezarlık bulundu

Zonguldak'ta Roma dönemine ait olduğu sanılan mezarlık bulundu

Yurthaber 06-04-2021 14:44

130 kişide var, tedavisi yok! Ten rengi birden değişmeye başladı

İngiliz Tıp Dergisi Raporlarında yer alan vakaya göre, 19 yaşındaki gencin üst uylukları, cinsel organı, gövdesi ve uzuvları aşırı tüylenmeye maruz kaldı. Gencin, genetik mutasyona sahip olduğu belirlendi. Nadir görülen bu vaka dünyada sadece 130 kişide var ve bilinen bir tedavisi yok.

Haber 02-04-2021 16:14

Amcasının iskeletinden elektro gitar yaptı

Prince Midnight’a merhaba deyin. Amcasının iskeletinden elektro gitar (Skelecaster) yapan müzisyen, belki de hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. Tabii bu iyi mi kötü mü, tartışılır.

Haber 18-02-2021 10:26