HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti

İsrail uçaklarının dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinli hayatını kaybetti.

İlk bombardımanda 13 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtilirken, 17 sivil de yaralandı. İsrail uçaklarının bir diğer hedefi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah oldu. Halk Direniş Komiteleri liderlerinden Halid Şaat'a ait olduğu belirtilen evde bulunan 6 Filistinli öldü.

Ölenler arasında, Halk Direniş Komiteleri'nin Genel Sekreteri Kemal Neyrad'ın yanı sıra Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın Komutanı, İmad Hamad'ın da bulunduğu belirtildi.

Halk Direniş Komiteleri'nin sözcüsü Ebu Mücahid, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu savaşı başlatan İsrail ama bitiren onlar olmayacak" dedi.

Bu sırada, İsrail'in güneyinde, Mısır sınırı yakınlarındaki saldırıda ölen 7 kişiden birinin, İsrail ordusu askerlerinden olduğu bildirildi. Saldırıdan sonra İsrail medyasına yansıyan ilk görüntülerde, otobüsün üzerindeki kurşun delikleri dikkat çekiyor.

İsrail ordusu Güney kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, patlayıcılar, el bombaları ve silahlarla donanmış saldırganlardan üçünün, İsrail'e Sina'dan girdiği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada, saldırıların meydana geldiği yerin yakınında İsrail askerleri ile bir grup militan arasında yine silahlı çatışma yaşandığı ve burada da 2 kişinin yaralandığını söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler