HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'de seferberlik ilan edildi

İsrail olası bir kara operasyonu için orduyu sınıra sevketti.

İsrail'de seferberlik ilan edildi
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'ye kara harekatına hazırlık için ihtiyatları göreve çağırdı.
İsrail Ordusu'nun 30 bin kadar yedek askeri silah altına alabileceği belirtiliyor.İsrail güçlerinin de muhtemel kara operasyon için Gazze sınırına doğru harekete geçtiği bildirildi.
Öte yandan İsrail askerlerini taşıyan bir zırhlı aracın Gazze sınırı yakınlarında roketle vurulduğu belirtildi. İsrail basını, aracın hafif hasar gördüğünü duyurdu.
**İSRAİL UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURUYOR!**
İsrail Yediot Ahranot gazetesinin İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, Tel Aviv'e 20 yıldır ilk kez füze atıldığı ifade edildi.
Tel Aviv'e roketlerin düşmesinin ardından İsrail uçakları Gazze Şeridi'nde en az 25 saldırı düzenledi.
Vurulan bölgelerden alev topları ve dumanlar yükselirken, Filistinli gruplar da İsrail'e doğru roket atışlarını sürdürüyor.
**FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLER GÖZALTINDA**
Filistin'in Nablus kentinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto eden Filistinli göstericiler, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.
İsrail'in Gazze saldırısını protesto etmek amacıyla Havare güvenlik noktasında toplanan Filistinli göstericiler, İsrail askerleri tarafından gözaltına alınarak, Avfer Askeri Kampı'na götürüldü.
**CUMA NAMAZI SONRASINDA GÖSTERİ**
Tutuklananların sayısına ilişkin, iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmazken, Filistin bayrakları açarak gösteri düzenleyen topluluğun, Filistinli tüm gruplara İsrail'in saldırılarına misilleme çağrısı yaptığı ifade edildi.
Öte yandan AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistin'in Ramallah, Cenin ve Nablus kentlerinin yarın cuma namazı sonrası gösteriler düzenlenecek.
**ABD'DEN AÇIKLAMA**
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Mısır Hükümeti'ne, Gazze'deki durumun yatışmasına katkı sağlamak için bölgedeki etkisini kullanması çağrısında bulunduklarını bildirdi.
Toner, günlük basın brifinginde İsrail'in Gazze saldırısı ve bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Amr ile dün telefon görüşmesi yaptığını, görüşmede verdiği ana mesajın, bölgedeki durumun yatışması ve şiddetin son bulmasının gerektiği şeklinde olduğunu belirtti.
Toner ayrıca, bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın, Gazze'deki durumla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti ancak detay vermedi.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da, "Türkiye ve Mısır gibi örgüt üzerinde nüfuzu olan ülkeleri Hamas'ı gerilimi düşürmeye teşvik etmelerini istedik" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler