HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da patlama

AK Parti İl Başkanlığı'nın önündeki polis aracının yanında patlama meydana geldi.

İstanbul'da patlama

İstanbul’da AK Parti İl Başkanlığı ve MÜSİAD binalarının önünde Çevik Kuvvet otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 15 polis yaralandı. Motosiklet üzerine konulan bombanının, inşaatın yolunu kapattığı gerekçesiyle işçiler tarafından bir aracın yanına taşındığı öğrenildi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/istanbulda-patlama--10-kisi-yarali/9686/246554/)

İstanbul güne patlamayla uyandı. Olay, Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce'de meydana geldi.

İmrahor Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binaları önünde hareket halindeki Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu.

Patlamada 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 7'si ayakta tedavi edilirken, 3'ünün tedavisi ise hastanede sürüyor.

Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araçlar da zarar gördü.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekibi de olay yerine gitti.

Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. İkinci bomba ihtimaline karşı bölgede inceleme başlatıldı.

Patlamanın bir motosikletin üzerine konulan bombanın infilak etmesiyle meydana geldiği belirlendi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Beyoğlu'nda sabah saatlerinde AK Parti İl Başkanlığı binası yakınlarındaki Çevik Kuvvet otobüsünün yanında meydana gelen ve 15'i polis 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili BDP Çayırova İlçe Başkanı Volkan Ayaz gözaltına alındı. Patlamanın ardından sürdürülen soruşturma kapsamında Ayaz, şüpheli sıfatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

'ALEV TOPUNA DÖNDÜ'

Patlama sırasında yoldan geçen örgü tanığı Fuat Karaoğlu, olay anını NTV'ye anlattı.

Karaoğlu, “Çevik Kuvvet otobüsü geçerken patlama oldu. Alev topunu gördüm, lastikleri sardı. Otobüs yaklaşık 30 metre sonra durdu. Patlamanın şiddetiyle bizim otomobil de savruldu, aracımız içinde panik oldu. Bombanın sabit bir yerde patlatıldığını düşünüyorum” dedi.

İŞÇİLER MOTOSİKLETİ TAŞIMIŞLAR

Sözkonusu motosikletin önce bir inşaatın girişine bırakıldığı öğrenildi.

Ancak sabah inşaata gelen işçiler, yollarını kapattığı gerekçesiyle motosikleti bir aracın yanına taşıdı. Patlama da bu bölgede meydana geldi.

ÇAPKIN: BOMBA MOTOSİKLETE KONULMUŞ

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ''Hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. Çalışıyoruz. Biz bunları bulacağız'' diye konuştu.

Saldırının uzaktan kumandalı patlayıcıyla yapıldığını belirten Hüseyin Çapkın, "Motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor" dedi.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, yol kenarına bırakılan bir motosiklete düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Vali Hüseyin Mutlu, patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını söyledi.

Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, ''Onu araştıracağız. Bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Faillerini bulacağız'' dedi.

Vali Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.

ERDOĞAN KINADI

Başbakan Erdoğan da Sütlüce'deki saldırıyı kınadı. Başbakan, ''Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu ve istikrarlı yürüyüşünü bozmaya gücü yetmeyecektir. Tüm güvenlik birimlerimizin koordinasyonuyla terörün her geçen gün kan kaybedeceğine inanıyorum. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum'' dedi.

ETİLER'DEKİ SALDIYI HATIRLATTI

Geçen yıl Mayıs ayında Etiler ilçesinde elektrikli bisikletle saldırı düzenlenmişti. Patlamada 10'a yakın kişi yaralanmıştı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde 4 yıl önce yapılan bombalı saldırıda ise 1 polis şehit olmuştu.

[İstanbul'da patlama](https://www.mynet.com/videolu-haberler "İstanbul'da patlama") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler