HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Onbinler Taksim'deydi

Polisin geri çekilmesinden sonra onbinlerce kişi Taksim Meydanına girdi. Kalabalık meydana girmenin mutluluğunu yaşarken, Dolmabahçe'de polisin müdahalesi vardı.

Onbinler Taksim'deydi

Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesinin durdurulması için yapılan protestolar 5'inci gününde amacına ulaştı.

[**

**](https://www.mynet.com/gun-gun-gezi-parki-eylemi-110100699925)

Polis ekiplerinin çekilmesiyle Taksim Meydanı ve Gezi Parkı protestocuların oldu.

Kadıköy'de 16.00'da yapılacak olan CHP mitinginin iptal edilmesiyle partililer, sanatçıların da aralarında olduğu kalabalık bir grupla Beşiktaş'ta buluşarak Dolmabahçe üzerinden Taksim'e yürüdü.

Farklı bölgelerden Taksim'e gelen kalabalık grubun meydandaki bekleyişi sürüyor. Göstericiler halaylar çekerek, şarkılar söyleyerek, dans ederek zaman geçiriyor. Taksim Meydanı'nda, zaman zaman da havai fişekler atılıyor.

GEZİ PARKINA BARİKAT
Gezi Parkı'ndaki kalabalık ise şu saatlerde tavan yapmış durumda. Geceyi parkta geçirmek isteyen protestocular, olası bir polis müdahalesine karşı çevreden topladıkları belediyeye ait inşaat perdeleriyle parkın çevresinde barikat oluşturdu.
Bazı göstericiler de parktaki çöpleri topladı.

İstanbul'da tencere tavalı eylem!
İstanbul'da, Taksim'deki Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla gece elvlerinden çıkan bazı göstericiler, tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi.

[

](https://www.mynet.com/besiktas-karisti-gostericiler-yolu-kapatti-110100699899)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti-taksimde-olaylar-suruyor/11934/1653084/)

GÖZALTINA ALINAN 81 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Adliyeye sevk edilen 81 şüpheli, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Taksim'deki olaylarda 63 polis yaralandı

Taksim'de özellikle polisin çekilmesi sırasında yaşanan olaylarda 63 polisin yaralandığı öğrenildi.

Çoğu Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görev yapan yaralı polisler, tedavi için çevre hastanelere götürüldü.

Taksim'de yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 81 şüpheli, savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüphelileler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Burada 4 nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorguları yapılan 81 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüpheliler, yakınlarıyla adliyeden ayrıldı. Gün içerisindeki olaylar sırasında gözaltına alınan 95 şüphelinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor. **MEDYA ARAÇLARINA SALDIRILDI** Taksim'e çıkan kalabalık zaman zaman tepkilerini medyanın canlı yayın araçlarında gösterdiler. Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerin basında yer verilmemesi tepki gösteren eylemciler birçok televizyon kanalının canlı yayın araçlarına saldırdı. Araçlarda büyük tahribat meydana gelirken, bazı muhabirler de tartaklandı. **SABAH BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEN BEŞİKTAŞ'A YÜRÜNDÜ**
Sabahın ilk saatlerinde Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmaması için Taksim Meydanı ve çevresinde polisle çatışan eylemcilere destek veren yaklaşık bin kişilik bir grup, Boğaz Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçiş yaptı. Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta sabah saat 07:00'de arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Barbaros Bulvarı trafiğe tamamen kapatıldı.Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gezi Parkı eylemi için Kadıköy'den D-100 trafiğini kapatarak gelen grup, Taksim Meydanı'na çıkmak istedi. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş istikametine giden grubu polis ekipleri anonslar yaparak uyardı. Grubun yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirten polis ekipleri, eylemcilerin dağılmasını istedi. Uyarılara kulak asmayan eylemciler, polis ekiplerine taş atmaya başladı. Polis ekipleri de TOMA araçlarından tazyikli su ile karşılık verdi. Grubun dağılması için gaz bombası da atan polis, eylemcilerle uzun süre çatıştı. Bazı eylemciler çöp bidonlarını ve ellerine geçirdiklerini yollara atarak barikat kurdu. **![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1477161/640xauto.jpg)DOKTORLARDAN BÜYÜK DESTEK** Gezi Parkı'yla ilgili protestolarda yaralananlar içinde doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri seferber oldu. Polis müdahalelerin yapıldığı alanları gezen beyaz önlüklü doktorlar yardım isteyen yaralılara olay yerinde tedavi uyguluyorlar. **BEŞİKTAŞ'TA ŞOFÖR KAÇTI, OTOBÜS YOLDA KALDI** Beşiktaş Barboros Bulvarı'nda eylemciler ile polis arasında gerginlik devam ediyor. Yola barikat kuran eylemcilere, polis gaz bombası ile müdahale etti. Olayların arasında kalan özel halk otobüsü şoförü, aracını terk ederek kaçtı. Cadde otobüsün yolda bırakılması ve olaylar nedeniyle trafiğe kapandı. Eylemcilerin dağıtılmasının ardından barikat kaldırıldı yol tekrar trafiğe açıldı. **Haber Etiketleri: Taksim Gezi Parkı canlı yayın, Gezi Parkı canlı yayın, Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi,taksim gezi parkı canlı yayın , taksim gezi parkı canlı , taksim gezi parkı olayları, taksim yürüyüşü, taksim olayları, taksim gezi parkı olayları.**
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler