HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte 'Dünyanın En Pahalı 10 Otomobili!'

İşte 'Dünyanın En Pahalı 10 Otomobili!'

Dünyanın en zenginlerini yayınlaması ile tanıdığımız Forbes dergisi bu sefer 'Dünyanın En Pahalı 10 Otomobili!' ile karşımızda. Güçleri, prestijleri ve fiyatları ile dünyanın sayılı zenginlerinin gözdesi olan bu otomobiller o kadar pahalı ki Rolls-Royce listeye son sıradan girebildi.


Listenin en ucuzu Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, V12 motorundan 453 hp güç üretiyor. Rolls-Royce Phantom’dan açılabilir tavanıyla ayrılan araç bir çok lüks donanıma sahip.


Lamborghini Murciealago serisinini en özel versiyonlarından olan LP670-4, 6.5 litrelik V12 motorundan 670 hp güç üretiyor. Bu gücü dört çeker sistemiyle yere aktaran araç, 0-96 km/s hızlanmasını 3.2 saniyede gerçekleştiriyor.


Bu yıl Paris Auto Show’da sergilenen model, Ferrari’nin tasarım atölyesi Pininfarina’nın 80. Yılını kutlama amacıyla üretildi. Ferrari 599 GTO platformunda üretilen araç, açılıp kapanabilen bir tenteye, 670 hp güç üreten bir V12 motora ve 3.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerine sahip. Bu özel araç sadece 80 adet üretilecek.


LeBlanc Mirabeau İsviçre’li yarış otomobili safkan spor araç olarak tasarlanmış. Konfor namına hiçbir özelliğin olmadığı araç sadece sürat ve yol tutuş odaklı olarak üretiliyor. Aşırı beslemeli V8 motor 700 hp güç ve 850 nm tork üretiyor.


Bir çok kişinin ‘Bugatti Veyron katili’ olarak tanımladığı SSC Ultimate Aero, 439 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın V8 motoru tam 1287 hp güç üretiyor. SSC Ultimate Aero, LeBlanc Mirabeau’nun aksine oldukça uzun bir opsiyon listesine sahip.


Ferrari’nin her on senede bir çıkarttığı özel serilerinden biri olan F70, 60. Yıla özel üretilmiş olan Ferrari Enzo’nun varisi olacak. Aracın teknik verileri ve tasarımı hakında henüz bir bilgi yok.


Pagani Zonda C9 henüz piyasaya çıkmamış olsa da casus fotoğraflarından tanıdığımız bir model. Mercedes’in V12 AMG motorunu kullanacak araç sadece 40 adet üretilecek. Yüksek tenoloji ürünü Karbon titanyum şasisi ve özel lastikleriyle performans canavarı olacak modelin 700 hp civarında güce sahip olması bekleniyor.(Görsel : Pagani Zonda R)


İlk olarak 2008 Detroit Motor Show’da gördüğümüz Maybach Landaulet, markanın 62S modeli ile aynı platformu paylaşıyor. Arka kısmı açılabilen araç, çift turbolu V12 motora ve oldukça uzun lüks opsiyon listesine sahip.


Dünyanın en hızlı araçları listesinde en üst iki sırayı spor otomobiller alıyor. Karbon fiber ve alüminyum gövdesiyle çok hafif bir yapıya sahip olan Koenigsegg Agera’nın 910 hp güç üreten motoru aracı 100 km/s hıza olaştırmak için 3,1 saniyeye ihtiyaç duyuyor.


İşte dünyanın en pahalı otomobili. Bugatti Veyron 407 km/s hıza rahatlıkla ulaşabilmesiyle isminin duyurdu. Super Sport versiyon ise 431 km/s hıza ulaşarak Guinness rekorlar kitabına girmeyi başardı. Satılan Bugatti Veyron Super Sport’lar ise 415 km/s hız sınırlayıcıya sahipler. 1200 hp güce sahip araç, prestij ve performansı mükemmel şekilde harmanlıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler