HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte hackerların yeni yöntemi

Hacker gruplarından oluşan uluslararası suç şebekesi, yeni numarası ile önce bilgisayarınızı ele geçiriyor, ardından da yayınladığı kanun maddeleri ile korku salıyor.

İşte hackerların yeni yöntemi
"Yasadışı indirme işlemi yaptınız" diyerek bilgisayarınızı kullanım dışı bırakan hackerlar, yasal sürecin başlaması durumunda 250 bin TL ceza alacağınızı ancak 72 saat içinde 100 avro yatırılması durumunda kurtulabileceğinizi belirtiyor.
Kendini polis olarak tanıtan ve telefonunuzdan terör örgütleri ile görüşmeler yapıldığını bildirerek vatandaşları dolandıran çetelerin ardından, Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarına şimdi de uluslararası suç şebekesi dadandı. Bilgisayara özel olarak atılan bir virüs sayesinde bilgisayarı kullanım dışı bırakan dolandırıcılar, Emniyet Genel Müdürlüğünün, Uluslararası Siber Güvenlik Koruma İttifakı (ICSPA) ve Uluslararası Polis Teşkilatı'nın da (interpol) konudan bilgisi olduğunu aktarıyor. Bilgisayarınızın IP numarasının altında yaşadığınız şehir yazıyor ve polisin kimliğinizi tespit etmek için çalışma başlattığı belirtiliyor. Bilgisayarınızın bloke edildiğini aktaran sözde uyarı yazısında şu ifadeler yer alıyor:
"Sizin PC'niz aşağıdaki belirtilen nedenlerden en az biri nedeni ile bloke edilmiştir. Telif hakları kanunun (video müzik yazılım) ihlal etmiş oldunuz ve telif haklı içeriği yasa dışı kullanmış veya dağıtmış oldunuz. Bu Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanununun 128. maddesinin ihlali demektir. Ceza Kanununun 128. maddesi 200 ile 500 maksimum maaş veya 2 ile 8 yıl arası özgürlükten men sağlar. Siz yasaklı pornografik içeriği seyretmiş veya dağıtmış oldunuz. Bu Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun 202. maddesinin ihlalidir. 202. madde, 4 ile 12 yıl özgürlükten meni sağlar. Bilgisayar verisine yasa dışı erişim sizin PC'nizden başlatılmıştır. Türk Ceza Kanunu'nun 208. maddesi 250 bin (TL) para cezası veya 4 ile 9 yıl özgürlükten meni sağlar. Kişiliğiniz ve adresiniz şu anda tespit ediliyor. 72 saat içinde yukarıda belirtilen bir veya birden fazla madde kapsamında size karşı ceza davası başlatılmış olacak."
Metnin en sonunda ise 72 saat içerisinde dolandırıcıların hazırladığı ödeme sistemi aracılığı ile 100 avro yatırılması talep ediliyor. Bu paranın yatırılması ile bilgisayarın düzeleceği ve davanın açılmayacağı aktarılıyor. Öte yandan bilgisayara atılan virüsün bilgisayarın dil seçeneğini test ettiği ve geçerli olan dilin bağlı olduğu kolluk gücünün logosu ve adı ile kandırmaya teşebbüs ettiği belirtiliyor. Bilgisayarı İngilizce olarak kullanan kullanıcıların bilgisayarında Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) logosu ve İngilizce metin çıktığı, Türkiye'de yeni ortaya çıkan bu dolandırıcılık olayının ise uluslararası bir suç örgütü tarafından organize edildiği iddia ediliyor.
Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık olayının çözümünün ise bilgisayara format atılmasını sağlamak olduğu bildirildi. (İHA)
[Güncel haberler](https://www.mynet.com/guncel-haberler)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler