HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzinsiz gösteride yüzünü kapatan yandı

Yargıtay'dan, izinsiz gösterilerde veya terör eylemlerinde yüzünü kapatanlara kötü haber geldi.

İzinsiz gösteride yüzünü kapatan yandı

ANKARA (ANKA) - Yüksek Mahkeme, yüzünü kapatanların 3. Yargı Paketi'nden yararlanamayacağına hükmetti.

Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilenen 6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Yasa'nın geçici 1. maddesi gereği ertelenecek suçlar ve bu kapsama girmeyen eylemler Yargıtay'ın kararlarıyla şekillenmeye başladı. Gösterilerde yüzünü kapatanları yakından ilgilendiren içtihat niteliğinde bir karar imza atan terör davalarına bakmakla görevli Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü lehine yapılan gösterilerde yüzünü kapatanların eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmedi.

-YÜZÜ KAPATMA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞİLDİR-

Terör örgütü lehine düzenlenen gösteriye katılarak hakkında dava açılan bir sanığın, gösteri sırasında yüzünü poşuyla kapatmasını irdeleyen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanığın ifade özgürlüğü savunmasını yerinde bulmadı. Daire, sanığın yüzünü kapatarak eyleme katılmasını, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmetti.

Daire, kararında, "6352 sayılı Kanunun geçici 1. maddesi kapsamında düşünce ve kanaat açıklaması yöntemi olarak kabul edilemeyecek olan 3713 sayılı Kanunun 7/2-a maddesine uygun "terör örgütünün propagandasına dönüştürülen gösteri yürüyüşünde, kimliğin gizlenmesi amacıyla yüzün kapatılması' eyleminden açılan davaya ilişkin dosyanın 6352 sayılı Kanunun geçici 2/1. maddesi uyarınca hükmü veren mahkemeye gönderilmeyip incelenmesi gerektiğine" karar verdi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü lehine yapılan gösterilerde yüzünü kapatanların eylemlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler