HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabil'de British Council'e intihar saldırısı

Afganistan'ın İngiltere'den bağımsızlığını kazanmasının 82. yıl dönümünde, başkent Kabil'deki İngiliz yerleşkesine saldırı düzenlendi, sekiz kişi hayatını kaybetti. Taliban saldırıyı üstlendi.

İngiltere'nin eğitim ve kültürel çalışmalarda önde gelen kuruluşlarından British Council'in Kabil'deki bürosu intihar saldırısına hedef oldu.

Çoğu polis, sekiz kişinin hayatını kaybettiği olayda en az üç patlamanın meydana geldiği, ağır silahlı kişilerin tesise baskın düzenledikleri bildiriliyor.

Taliban sözcüleri, saldırının Afganistan'ın İngiltere'den bağımsızlığının yıldönümü nedeniyle düzenlediğini söylüyor.

İlk belirlemelere göre saldırıda en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

Taliban olaydan kısa süre sonra saldırıyı üstlenirken, saldırının Afganistan'ın 1919 İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı günün yıldönümü sebebiyle düzenlendiği açıklandı.

AFP'ye konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'deki Birleşmiş Milletler'e ait bir binaya saldırıldığını söyledi fakat Birleşmiş Milletler'den bu yönde bir açıklama yapılmadı.

İddialara göre saldırıda iki Afgan polisi ve bir belediye işçisi yaşamını yitirdi.

Kabil'deki İngiliz büyük elçiliğinden yapılan olayla ilgili açıklamada saldırı sonrasında Afgan emniyet güçleriyle birlikte yürütülen araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Kabil'deki NATO birlikleri adına konuşan bir yetkili olayda, başkentte kültür ve eğitim hizmetleri sağlayan British Council'in hedef alındığını belirtti.

Kabil emniyet müdürü Eyüp Salangi AFP haber ajansına patlamaların intihar saldırısı sonucunda yaşandığını söyledi.

Kabil'de bulunan BBC muhabiri Quentin Sommerville saldırının, Taliban'ın Afganistan'ın herhangi bir noktasında operasyon yapabilecek güce sahip olduğunu gösterediği yorumunda bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler