HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalp hastalarına büyük kolaylık

Uludağ Üniversitesi'nde ilk kez gerçekleştirilen yöntemle, iki erkek hastaya endovasküler tedavi ile endovasküler stend takıldı. Bu yöntemle hasta bayıltılmadan sadece kasık bölgesindeki küçük bir kesi ile patlamak üzere olan aort damarı yerine suni damar yerleştirildi.

Kalp hastalarına büyük kolaylık

Uludağ Üniversitesi, Ankara ve İstanbul'un ardından tıpta yeni yöntemi deneyen ilk üniversite oldu. Alınan bilgiye göre, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda oluşturulan bir ekip, ana aort damarının balonlaşıp, genişleyerek yırtılma riski taşıyan 73 ve 75 yaşındaki iki erkek hastaya operasyon yaptı.

Yeni yöntem ile hastaların karnı açılmadan, kasık bölgesinde küçük bir kesi ile aort içine suni damar yerleştirdi. Bu teknik sayesinde genel anestezi gerekmediği, hastanede yatma süresinin 2 güne indiği ve ameliyat izi olmadığı, hastanın operasyondan hemen sonra yemek yiyebildiği ve ölüm riskinin de en aza indirildiği bildirildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda Dr. Mustafa Tok ve Dr. Mete Cengiz başkanlığında kurulan kalp damar cerrahisi, kardiyoloji ve radyoloji anabilim dallarının oluşturduğu ekibin bundan böyle operasyonlarını bu yöntemle sürdüreceği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler