Kara Haberleri

Kara zıt anlamlısı nedir? Kara kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Yazılı ve sözlü dilde kelimeleri doğru ve yerinde kullanmak kullanmak çok önemlidir. Türkçeyi düzgün kullanmak, doğru kelimelerle doğru cümleleri kurmak anlamına gelir. Bir dili konuşurken kullanılan kelimelerin anlamlarını, çağrışımlarını ve zıt anlamlıları bilinmiyorsa bu durum yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Zıt anlamlı kelimeler dil bilgisinde çok fazla karıştırılan konuların başında geliyor. Ekseriyetle renk anlamında kullanılan ve sesteş olan kara kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:27

Sakarya'da denizde kaybolan kişiyi arama çalışmaları karadan sürüyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde dün denize girdikten sonra kaybolan yabancı uyrukluyu arama çalışmaları, olumsuz hava şartları nedeniyle sahilden yapılıyor.

Yurthaber 07-11-2022 13:47

Kara eş anlamlısı nedir? Kara kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimelerin aynı ya da benzer anlama sahip olmaları birbirleri yerine kullanılabilir olmalarını sağlar. Eş anlamlı kelimeleri sesteş kelimelerle karıştırmamak gerekir. Sesteş kelimeler yazılışları aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelerdir. Anlamları farklı olması sebebiyle bu kelimeler birbirleri yerine kullanılamazlar. Eş sesli kelimelerin birbirleri yerine kullanılması cümlede anlam bozulmasına yol açar. Peki, kara kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 31-10-2022 17:54

Kara

Kara Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kara Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.