HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karayolunu pist sandı, düştü

Myanmar'da yoğun sis dolayısıyla karayolunu havalimanı pisti sanan pilot, uçağı yola düşürdü. Paramparça olan uçakta 2 kişi can verirken, yoldan geçen bir motosikletli de bu kazada hayatını kaybetti.

Karayolunu pist sandı, düştü

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da, içinde 69 kişi bulunan Fokker 100 tipi bir yolcu uçağı, yoğun sis yüzünden, 'yanlışlıkla' pist yerine karayoluna 'sert iniş' yaptı. Çakılırcasına inen uçak paramparça olurken, 2'si uçakta, 1'i yerde olmak üzere sadece 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

[

](https://www.mynet.com/kazakistanda-askeri-ucak-dustu-27-olu-110100669405)

MOTOSİKLETİYLE GİDERKEN UÇAK EZDİ

Uçağın içinde, yabancı ülke vatandaşı 51 kişi bulunuyordu. Ölenlerin tümünün Myanmarlı olduğu bildirilirken, yaralılardan ikisinin ABD'li, birinin İngiliz, birinin de Koreli olduğu kaydedildi. Ölenlerin ise, uçakta bulunan 11 yaşındaki bir çocuk ve bir tur rehberi ile, yoldaki bir motosiklet sürücüsü olduğu belirtildi.

ALEVLER İÇİNDE SÜRÜKLENDİ

Şan eyaletinde Heho Havaalanı'nda iniş pistini şaşıran Air Bagan Havayolları'na ait uçak, karayoluna yaptığı bu facia gibi inişin ardından, alevler içinde bir pirinç tarlasına kadar sürüklenerek durabildi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, bunun bir 'zorunlu iniş'olduğu öne sürülürken, devlet televizyonu, "İniş sırasında pilot sis yüzünden, karayolunu pist sanıp yanlışlıkla buraya indi" dedi.

SAHİBİ ABD'NİN KARA LİSTESİNDE

Air Bagan, Myanmar’da yerel hatlarda uçan 5 havayolundan biri. 2004 yılından kurulan şirket, ülkenin ayrıca ilk özel havayolu şirketi. Şirketi sahibi olan Myanmarlı zengin işadamı Tay Za ise eski askeri rejime bağlantıları dolayısıyla ABD’de kara listede yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler