Karbonmonoksit Gazi Haberleri

Çanakkale gazisi dedesinin anılarını yazdığı romanların gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Çanakkale Cephesi'nde sıhhiye çavuşu olarak görev yapan gazi Ömer Harmanda'nın torunu emekli öğretmen, dedesinin savaş anılarını yazdığı üç kitabının gelirini Mehmetçik Vakfına ve depremzedelere bağışladı.

Yurthaber 2024-03-28 11:43:34

Gazi Konut Kuzeyşehir’de hak sahiplerinin anahtarları teslim edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Gazi Konut tarafından Kuzeyşehir’de yapılan 387 konutun anahtar teslim töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 2024-03-25 15:58:22

591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına ataması yapıldı

Şehit yakını gazi ve gazi yakını 591 kişinin kamu kurumlarına ataması yapıldı.

Yurthaber 2024-03-22 11:48:54

Çorum'da mahkum yatağını ateşe verdi, 12 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

Çorum’da bir hükümlünün bilinmeyen bir nedenle yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında 9’u mahkum 12 kişi dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.

Haber 2024-03-21 06:27:35

CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul'daki Dijital Gençlik Buluşması'nda konuştu:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gençlere ve kadına oy vermek Cumhuriyet'e oy vermektir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyona oy vermektir." dedi.

Yurthaber 19-03-24 07:23

Antalya'da şehit ve gazi ailelerinden tek tip kıyafetle 18 Mart'a özel klip

Antalya'da şehit ve gazi aileleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla özel klip hazırladı.

Yurthaber 18-03-24 07:53

Şanlıurfa erkanı iftarı şehit ve gazi yakınlarıyla yaptı

Şanlıurfa erkanı iftarı Halfeti ilçesindeki şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte yaptı.

Yurthaber 15-03-24 10:11

Atatürk'ün gezilerinde kullandığı Acar Botu özel günlerde ziyarete açılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün denizle olan son bağlantısı olarak bilinen "Acar Botu", yenilenen objeleriyle Çanakkale Deniz Müzesi'nde özel günlerde ziyarete açılacak.

Yurthaber 15-03-24 10:03

Trabzon'da karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi tedavi altına alındı.

Yurthaber 13-03-24 13:47

MEB'den özel okullar için yeni yılda yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı: Ücretsiz kontenjanlarda merkezi yerleştirme dönemi

MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı. MEB tarafından şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla merkezi yerleştirme yapılacak. Söz konusu kararla birlikte; öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak.

Egitim 11-03-24 13:32

Nefes kesen gösteri! Kadın komandolar, 8 Mart'ta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden halatla iniş yaptı: İşte o anlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyanın dört bir yanında kutlanırken, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığında (JÖAK) görevli 6 kadın astsubay, 8 Mart dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iniş yaptı! Program boyu İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Jandarma Üsteğmen Seher Cingöz, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımefendi başta olmak üzere, şehit annelerimizin ve mücadeleden asla yılmayan kahraman Türk kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun" dedi.

Haber 08-03-24 17:44

Bu acıya yürek dayanmaz! İşe gitmek için uyandı, annesi ve kardeşinin cesediyle karşılaştı

Denizli'de Rukiye Kasap (45) ile oğlu Şevket Yavuz Üstüner (16), kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Anne ve oğlunun cesetlerini, sabah işe gitmek için uyanan Hüseyin Hamza Üstüner (18) buldu. İşte detaylar...

Haber 08-03-24 15:59

İşe gitmek için uyanan genç, annesi ve kardeşini ölü buldu

Denizli’de sobalı evde yaşayan 3 kişilik aileden anne ve oğlu, karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitirdi.

Yurthaber 08-03-24 12:22

SOLOTÜRK, Isparta semalarında gösteri uçuşu yaptı

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri takımı SOLOTÜRK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezileri kapsamında Isparta'ya gelişinin 94. yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir ilçesi semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Yurthaber 06-03-24 14:11

Şehit ve gazi derneklerinin faturalarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, şehit yakını ve gazi derneklerinin bundan sonra elektrik ve su faturalarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Yurthaber 04-03-24 14:57

Kars’ta trafik kazası: 1 yaralı

Kars’ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza; Fakbey Caddesi Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi kavşağında meydana geldi.

Yurthaber 22-02-24 15:32

Atatürk'e yönelik skandal sözleri tepki toplamıştı! Şevki Yılmaz'ın yeni paylaşımı tartışma yarattı

Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan skandal sözleri gündem oldu. Tepkilerin hedefindeki Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı yeni bir paylaşım ise tartışmalara yol açtı.

Haber 20-02-24 19:38

Şevki Yılmaz'dan Atatürk için skandal sözler! Sosyal medya ayağa kalktı: 'Tutuklansın'

Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan skandal sözleri sosyal medyada infiale yol açtı. Kısa sürede 'ŞevkiYılmazTutuklansın' başlığı gündem oldu. Görüntülerde Halil Konakçı'nın olduğu da görüldü.

Haber 19-02-24 23:17

Grip semptomlarıyla gösteriyor: Kapalı ortamlarda içilmemesi gerekiyor!

Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan, kapalı ortamlarda maruz kalınan nargile dumanının karbonmonoksit zehirlenmesine neden olduğunu ifade etti. Buna bağlı olarak havaların soğumasıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenme vakalarının arttığını söyledi.

Haber 18-02-24 11:27

Edirne'nin 15. yüzyıl eserlerinden Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyonuna başlandı

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına Vali Yunus Sezer'in talimatıyla başlandı.

Yurthaber 16-02-24 13:39

Çorum'da bir kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi

Çorum'un İskilip ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi, hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 16-02-24 10:20

Akşener'in gösterdiği büyükşehir adayına tepki gösteren 117 kişi istifa etti! Atatürk'e düşmanlığı herkesçe bilinen...

Adaylarını bir bir belirmeye devam eden İYİ Parti'de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına Enver Yılmaz'ın aday gösterilmesi partililerce tepkiyle karşılandı. Yılmaz için, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan düşmanlığı herkesçe bilinen" ifadesini kullanan İYİ Parti Ordu İl Kurucu üyelerinden Vedat Karaman zehir zemberek ifadeler kullanıp 116 kişiyle beraber istifa etti.

Haber 15-02-24 16:02

Hiç sigara içmeyen pasif içicinin karbonmonoksit oranı tiryaki ile karşılaştırıldı! Sonuç çok şaşırttı

Samsun’da sigara bıraktırma etkinliğinde hayatında hiç sigara içmemiş bir pasif içicinin ciğerlerindeki karbonmonoksit oranı sigara içen bazı vatandaşların oranından yüksek çıktı.

Haber 14-02-24 15:01

Antalya'daki selde araçlar ve evler sular altında kaldı, uçaklar inemedi... Acı haber: Cansız bedeni bulundu

Antalya'da etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su basarken, araçlarında mahsur kalan çok sayıda kişi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Kent merkezindeki 5 ilçede eğitime ara verildi. Sele dönüşen sağanak ölüme yol açtı. Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'nde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Öte yandan 5 ilçede eğitime yarın da ara verildi.

Haber 13-02-24 08:35

Diyarbakır Gazi Yaşargil’de sağlıklı yaş alma merkezi kuruldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Sağlıklı Yaş Alma Mekezi (YAŞAM) kuruldu.

Yurthaber 12-02-24 14:40

Güldür Güldür'deki gazi skecine dair Ali Sunal açıklama yaptı! Bu yanlış doğrumuz gibi yansıtılınca...

Güldür Güldür Show'da yayınlanan bir skeçte, gazilere ithafen kullanılan "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" sözleri sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Sunal bu tepkiler sonrası programın son bölümünde açıklama yaptı.

Magazin 11-02-24 14:46

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Tuzla Piyade Okulu'ndaki 'Atatürk fotoğrafı' kavgası ile ilgili karar verildi

Son dakika haberi: MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki "Atatürk fotoğrafı" kavgası ile ilgili kararı açıkladı. MSB açıklamasında, "Piyade Okul Komutanlığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde meydana gelen olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı verilmiştir" denildi.

Haber 09-02-24 17:40

Yalova'da bir otelde kalan 7 işçi karbonmonoksit gazından etkilendi

Yalova'daki bir otelde kalan ve sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 7 tersane işçisi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 02-02-24 13:24

Terör gazisinin hayatı basketbol ile değişti

Şırnak'ta 12 yıl önce terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda sol ayağını kaybeden gazi Mustafa Amaç, 6 yıl önce başladığı basketbol ile hayata tutunmayı başardı.

Yurthaber 01-02-24 12:34

Ünlü oyuncu Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için İran’a gitti! Makyajını o isim yaptı

Rol aldığı “Zaferin Rengi” filminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ hayat veren oyuncu Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için İran’a gitti. Oyuncu makyajını İranlı özel efekt makyaj tasarımcısı Babak Eskandari’ye yaptırdı. Zaferin Rengi filmi, 16 Şubat’ta gösterime girecek.

Magazin 29-01-24 16:19

Lahey’in hediye ettiği ’bozkurt’ heykeli Samsun’da sergileniyor

Lahey Sürekli Adalet Divanı bugünkü ismiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından 7 Eylül 1927’de Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ’bozkurt’ heykeli Samsun Gazi Müzesi’nde sergileniyor.

Yurthaber 29-01-24 12:34

Çorum'da karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi hastanede öldü

Çorum'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi 16 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 25-01-24 15:06

Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri “İstikbal göklerdedir” oldu

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı’nın uzay mekiğindeki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü oldu.

Yurthaber 19-01-24 07:36

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı

Osmaniye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin 99’uncu yıl dönümü kutlandı.

Yurthaber 16-01-24 15:56

Sobadan çıkan gaz can aldı

Denizli’de sobadan kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan 80 yaşındaki adam evinde ölü bulundu.

Yurthaber 15-01-24 13:19

Instagram sendromu Boy uzatma ameliyatları sosyal medyada gündemdeydi 'Öyle masum ameliyatlar değil' Uzman isim uyardı, boy kriteri verdi

Zorunluluk dışındaki boy uzatma ameliyatlarının enfeksiyondan kalıcı yürüme problemlerine kadar pek çok risk taşıdığı belirtildi. Prof. Dr. Gazi Huri, sosyal medyanın yaşamda fazla yer almasıyla insanlarda mükemmel olma arzusunun geliştiğini, bunun sağlığı tehdit ettiğini söyleyip "Buna 'Instagram sendromu' diyoruz. Bu, fotoğraflardaki filtrelerin hekimden istenmesi. Bu şekilde hekimlere başvurular arttı. Son zamanlarda bu, ortopedi alanında da boy uzatmaya ilişkin olmaya başladı" dedi.

Kadin 15-01-24 12:26

Kayseri'de kahreden ölüm! Sobadan sızan gazdan zehirlenen baba ve oğlu öldü

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Adnan (45) ve oğlu Berat İlhami Nalbant (9) hayatını kaybetti.

Haber 14-01-24 23:42

İlkokul arkadaşları 50 yıl sonra buluştu

Kütahya Gazi Kemal İlkokulunun 1973-74 yılı mezunları, 50 yıl sonra bir araya geldi.

Yurthaber 09-01-24 12:05

45 yıllık çifti ölüm bile ayıramadı

Sivas’ın Divriği ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından hayatını kaybeden 45 yıllık çift köylerinde toprağa verildi.

Yurthaber 03-01-24 10:08

Devlet Bahçeli'den yeni yıl mesajında 'Atatürk' çıkışı! 'İstismarcılara fırsat tanınmayacak'

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yeni yıl mesajı yayımladı. Suudi Arabistan'daki Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki 'Atatürk' tartışmaları hakkında açıklama yapan Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeri, onur simgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet banisidir. Onun muazzam bir mücadeleyle inşa ve ihya ettiği kalıcı eserleri ve emanetleri daha güçlü bir şekilde yaşatılacak, istismarcılara elbette fırsat tanınmayacaktır." dedi.

Haber 31-12-23 13:35

İznikli gazi, ’şehit babasına hakaret’ gerekçesiyle Can Ataklı’ya dava açtı

Bursa’nın İznik ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında Diyarbakır’da vatani görevini yaptığı esnada PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanıp gazi olan Recep Ceylan, şehit babasına hakaret ettiği gerekçesiyle gazeteci Can Ataklı hakkında dava açtı.

Yurthaber 28-12-23 10:44

Mehmetçik, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümünü paraşütle atlayarak kutladı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli tarafından "27'li Paraşüt Atlayışı" gerçekleştirildi.

Yurthaber 27-12-23 11:42

Van’da sobadan kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmeleri arttı

Van’da havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sobadan kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış yaşandı.

Yurthaber 21-12-23 10:51
Van

Darphane 100 milyon adet basmıştı! Madeni 5 Türk Lirası’ndaki Atatürk rölyefi sosyal medyada gündem oldu: 'Benzemiyor' tartışması...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kararı ile Darphane tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak 100 milyon adet basılan madeni 5 Türk Lirası artık piyasada görülmeye başlandı. Ancak parayı gören bazı vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. 5 liranın arka yüzündeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rölyefi sosyal medyada gündem oldu.

Finans 19-12-23 07:59

Kars'ta karbonmonoksit gazından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Kars'ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 5 kişi tedaviye alındı.

Yurthaber 07-12-23 08:37

Atatürk 108 yıl önce kaleme alıp imzalamış! O emir deşifre edildi: 'Gerekirse tamamen...'

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda el yazısıyla kaleme alıp, imzaladığı 57'nci Alay'a yazdığı emir deşifre edildi. Emirde Atatürk'ün tıpkı 25 Nisan 1915'te söylediği gibi 31 ve 32 no'lu siperlerin geri alınması için ölmeyi emrettiği kısım dikkat çekti.

Haber 02-12-23 10:23

Tandırdan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı kadın kurtarılamadı

Gaziantep’te ısınmak için yakılan odun tandırından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 01-12-23 13:51

Sobadan zehirlenen çift, hayatını kaybetti! Komşuları eve gidince...

Konya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Hüseyin Gülbahar (53) ile eşi Gülbahar Acar (58) yaşamını yitirdi.

Haber 29-11-23 17:55

Yer: Sivas! Birçok binanın çatısı uçtu: O anlar kamerada

Sivas'ta etkili olan kuvvetli rüzgar sonrası birçok binanın çatısı uçtu. Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde bir binanın çatısından kopan parçaların isabet ettiği park halindeki 2 otomobilde hasar oluşurken, Kadı Burhanettin Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın çatısı da kuvvetli rüzgar nedeniyle aniden uçtu! Araçlarda hasara yol açan çatıların uçma anı ise güvenlik ve vatandaş kameralarına yansıdı.

Haber 26-11-23 16:40