HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KCK davası ertelendi

Diyarbakır'da 99'u tutuklu 152 sanığın yargılandığı terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK ana davası 42. duruşmasında Kürtçe savunma krizi devam etti.

Mahkemede delillerin okunmasının ardından söz verilen sanığın Kürtçe konuşması üzerine mikrofonlar kapatıldı.
Diyarbakır E ve D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 99 sanıktan 16'sı raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmazken, 4 tutuksuz sanık katıldı. İsviçre ve İsveç Büyükelçiliği, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, İnsan Hakları Ortak Platformu ve İsveç Sınır Tanımayan Avukatlar Örgütü'nden gözlemcilerin de izlediği duruşma, sanıklarla ilgili delillerin okunması ile başladı. Bugünkü duruşmada Kürt Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alaattin Aktaş ile ilgili deliller okundu.
Söz hakkı verilen Aktaş'ın, Kürtçe konuşması üzerine mikrofonu kapatıldı. Aktaş, mikrofonunun kapatılmasının ardından hazırladığı Türkçe savunmasını mahkeme heyetine sundu. Savunma dilekçesini okuyan mahkemeye heyeti, delil ve ses kayıtlarını okumaya devam ederken, Aktaş'a sorular sordu. Sorulara Kürtçe yanıt verilmesi ile yeniden mikrofon kapatıldı. Mikrofon kapatıldığı için Aktaş'ın verdiği yanıtlar avukatlar tarafından tercüme edildi.
Öğleden sonraki duruşmada da Alaattin Aktaş hakkındaki suç sayılan deliller okundu. Zaman zaman sanık avukatları müvekkilleri hakkındaki iddiaların delil niteliğinde olmadığı şeklinde mahkeme heyetine itirazda bulundu. Gün boyu devam eden KCK ana davası 42. duruşmasında Aktaş ile ilgili deliller okunmaya devam ederken, mahkeme heyeti akşam saatlerinde verdikleri aranın ardından duruşmanın 11 Nisan Çarşamba gününe ertelendiğine karar verdi.
Öte yandan, KCK ana davasının 42. duruşmasında, Diyarbakır Adliye Sarayı önünde sabahın erken saatlerinde alınan geniş güvenlik önlemleri duruşmanın ertelenmesine kadar devam etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler