HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''Keşke sadece kağıttan deseydim''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, "Ben 'kağıttan kaplan' sözünü tüm askerler için kullanmadım, isim vererek söyledim.

Hilmi Özkök, Çevik Bir, Yaşar Büyükanıt ve Kenan Evren dedim. Bugün diyorum ki, çok söylemişim o kişiler için, keşke kağıttan kaptan değil de sadece kağıt deseymişim" dedi.

CHP Milletvekili Süheyl Batum, partisinin il teşkilatınca Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa katılmak üzere Uşak'a geldi. Konferans öncesi parti teşkilatını ziyaret eden Batum, burada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Batum, “Başbakan doğruları söylemeyen, Atlantik ötesinden beyaz cama yazılanları okuyan biridir. Onun, bizim açıklamalarımızı yalanlaması bizi ilgilendirmiyor. Afyon’daki patlamayla ilgili onlardan cevap almak gibi bir niyetimiz de yok. Biz Afyon, Uludere ve uçağın düşmesiyle ilgili cevabı Genelkurmay’dan bekliyoruz. Uçak düştü, 2 pilotumuz öldü, Uludere’de 35 vatandaşımız öldü, Afyonkarahisar’da 25 askerimiz öldü. Bunlar nasıl oldu? Ben Afyon’daki patlamadan sonra şehit olan askerlerin evlerine gittim ve babaların durumlarını gördüm. O babalar olayla ilgili bize 'Başbakan ne dedi, Bülent Arınç ne dedi' diye sormadı. 'Genelkurmay ne diyor' diye sordu. O patlamada 25 metre dışarıya çıkarak namaz kılan bir asker kurtuldu. Ama içerideki 25 asker şehit oldu. Bu nasıl oluyor? 25 kişi de emir komuta halinde sandıkları içeriden dışarı taşıyordu. Bu anlaşılır gibi değil. Babalar bunun cevabını soruyor. 'Nasıl olduysa açıklasın' diyor. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bizim Genel Başkan da aynı şeyi söyledi, olayla ilgili açıklama istedi. 'Bize gelen bilgiler suikast olduğu yolunda' dedi, ama Genelkurmay bize dava açacakmış, hadi oradan. Dua etsinler, biz onları dava etmiyoruz, şehit aileleri dava açmıyor. Genelkurmay Başkanı bu üç olayla ilgili hiç kimseden korkmadan gerçekleri çıkıp anlatmalı. 25 askerin nasıl şehit olduğunu, uçağın nasıl düşürüldüğünü ve 35 kişinin nasıl bombalandığını hiç kimseden korkmadan açık açık anlatmalı. Biz bunu istiyoruz. Sayın Genelkurmay Başkanı, kimse sana çocuğunu Tayyip Erdoğan Başbakan diye askere göndermiyor. Zorunlu askerlik var ülkede. Sen söyleyeceksin bize, şimdi bu üç olayda ne oldu. Diyeceksin ki 'yanlışlık yaptık'. Diyeceksin ki 'o mühimmatları Suriye’ye gönderiyoruz'. Biz de o zaman gerekeni yapacağız” diye konuştu.

"KEŞKE SADECE KAĞITTAN DESEYDİM"

Bir süre önce söylediği “kağıttan kaplan” sözü ilgili konuşan Süheyl Batum, “Askerin içini oymuşlar dedim. Ben, kağıttan kaplan sözünü tüm askerler için kullanmadım, isim vererek söyledim. Hilmi Özkök, Çevik Bir, Yaşar Büyükanıt ve Kenan Evren dedim. Bunların adlarını verdim o lafı ederken. Ama bugün diyorum ki çok söylemişim o kişiler için, keşke kağıttan kaptan değil de sadece kağıt deseymişim. Çünkü kaplan ciddi bir hayvan ve belli bir görünüşü var. Askerlerin tamamını demedim. Çünkü o orada bizim gibi acı çekenler var. Uludere, uçağın düşürülmesi ve Afyonkarahisar olaylarını açıklayamadığımız için üzüntü duyan pırıl pırıl askerler var. Silivri’de yatanlar var. Ben kağıttan kaptan lafını onlar için söylemedim” dedi.

CHP Milletvekili Süheyl Batum, açıklamalarının ardından İl Başkanı Bülten Horasan, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konferansa katıldı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler