HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: "Haberal'ın ne günahı var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan annesiyle helalleşti, mezarı başında ağladı, herkes gördü. Haberal'ın ne günahı var, yazık değil mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın Zonguldak'taki cenaze törenine katıldı. Cenaze törenin ardından, Zonguldak Dedeman Otel'de beraberindeki milletvekilleriyle yemek yiyen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir insanın annesi hasta olduğunda helalleşmesine izin verilemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "İnsan hakkıdır bu. Bu konuda Haberal'la ilgili parlamentoya bir teklif geldi ancak AKP yasalaştırmadı. Kendisi büyük acılar yaşıyor, hep birlikte bu acıları paylaşıyoruz. Başbakan annesiyle helalleşti, mezarı başında ağladı, herkes gördü. Haberal'ın ne günahı var yazık değil mi. İnsan vicdanı bu kadar mı körelir. Bu saatten sonra serbest bırakmışsın neye yarar" diye konuştu. Bu durumu "Silivri Toplama Kampında" yaşayan başkalarının da olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Toplumu böldürmememiz lazım, duygularımızın esiri olmamalıyız" dedi.

-HABERAL: "BANA GÜÇ VERDİNİZ"

Kılıçdaroğlu daha sonra eski Bakanlardan Hüsamettin Özkan ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da olmak üzere CHP'li milletvekilleriyle birlikte, Haberal'ın ikamet ettiği Pembe Köşk'e geldi. Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri burada Haberal'a başsağlığı ziyaretinde bulunurken, bir kez daha taziyelerini ilettiler. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Haberal, Kılıçdaroğlu ile milletvekili arkadaşlarını kapıya kadar uğurladı. Kılıçdaroğlu'na ziyareti nedeniyle teşekkür eden Haberal, "Beni aday gösterdiniz, Zonguldak halkı da bana sahip çıktı ve milletvekili oldum. Meydanlarda da bana sahip çıktınız. Ancak şu an tutuklu milletvekiliyim, ama her şey düzelecek. Buraya gelip acımızı paylaştınız bana güç verdiniz, sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara'ya dönmek üzere yola çıkarken, CHP'li bazı milletvekilleri ise incelemelerde bulunmak üzere köprü felaketinin yaşandığı Çaycuma İlçesi'ne geçti.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler