HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kozan devlet hastanesinde "taciz" iddiası

Adana’nın Kozan ilçesinde, Devlet Hastanesinde görevli uzman doktor hakkında, bir hemşire ve stajyer öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla idari soruşturma açıldığı bidirildi.

ADANA (İHA)Adana’nın Kozan ilçesinde, Devlet Hastanesinde görevli uzman doktor hakkında, bir hemşire ve stajyer öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla idari soruşturma açıldığı ve doktorun açığa alındığı bildirildi.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, yaptığı açıklamada, yerel bir gazetede çıkan haberde yer alan, Kozan Devlet Hastanesinde görevli doktor Şamil.Ş'nin hastanedeki bazı hemşireler ile staj yapan Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine tacizde bulunduğu şeklindeki iddiaların, konunun tarafları ile görüşülerek değerlendirildiğini kaydetti.

Doktor hakkında idari soruşturma açıldığını ve soruşturma sonuçlanana kadar açığa alındığını belirten Sevgili, "Sağlık Bakanlığından müfettiş istedik ve bir müfettişin konuyla ilgili görevlendirildiği bildirildi" dedi.

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığının, iddiaları gündeme getiren gazetenin yetkililerinden, ellerindeki belge, bilgi ve ses kayıtlarını istediği öğrenildi.

Olay Kozan'da yerel yayın yapan bir gazete, "Devlet hastanesinde neler oluyor" başlıklı bir haber yayımlamasıyla ortaya çıktı. Haberde, Devlet Hastanesinde görevli doktor Şamil.Ş.'nin stajer bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edildi. Hastanede görevli kişiler arasında konuşulan bu konu, meçhul bir kişinin kayıtlarıyla gün yüzüne çıktı.

Kaymakamlık, gizli kayıtlarla ortaya çıkan olay üzerine doktor Şamil.Ş. hakkında idari soruşturma başlattı. Ancak, bugüne kadar Devlet Hastanesinde yaşanan taciz olayından dolayı kimsenin savcılığa veya sağlık grup başkanlığına şikayette bulunmadığı öğrenildi.

Sağlık Sen Kozan Temsilcisi ve aynı zamanda Hastane Müdürü olan Çağlar Çoban, hastanede yaşandığı ileri sürülen taciz olayının açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar kimsenin adı geçen doktordan şikayetçi olmadığını kaydeden Çoban, "Hastanedeki herkes tedirginlik yaşıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler