HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS'de eksik net iddiaları

ÖSYM, 11 Ağustos 2012 tarihi itibariyle KPSS sonuçlarını açıkladı.

KPSS'de eksik net iddiaları
Ancak sonuçların açıklanmasının ardından, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bazı adaylar, netlerinde eksiklik olduğunu iddia ettiler.
[ ****](https://www.mynet.com/kpssyi-kazanan-memur-yeniden-sinava-girecek-110100645704)
Sosyal platformlarda bu şikayetlerini dile getiren adaylar, ÖSYM Başkanlığı'nın adayların işaretlediği optik formlar, cevap kağıtları ve adaya özgü soru kitapçıklarını bir an önce yayınlamasını istediler.
Sosyal medyadaki hem forum ortamına hem de haberlere yorum yazan bazı adaylar, ciddi şekilde netlerinin eksik hesaplandığını belirterek kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdılar.
İşte Mynet'e ve birçok sosyal platforma gelen aday şikayetleri:
**--** Çok daha erken bir sürede açıklanması beklenen 2012 KPSS sınav sonuçlarının, 30 günü aşkın bir süre sonucunda açıklanması, sınav sonuçlarını bekleyen binlerce adayın gördükleri manzara karşısında şok olmalarına neden olmuştur. Binlerce kişinin sınav sonucunda eksik net hesaplandığı görülmektedir. Ben de bu sınav sonucu mağdurlarından biriyim. Sınav netlerindeki eksik hesaplanma durumu hiç bu kadar patlak vermemişti. Bu konunun açığa çıkması, gözler önüne serilmiş olan bu büyük yanlışın ortadan kaldırılması için yardımlarınızı bekliyorum.
**--** Merhabalar, KPSS netlerimde bir tuhaflık var, toplamda 16 tane yanlış fazla görünüyor. 1 yıl boyunca çalıştım ve benim gibi bir çok kişinin hakkı yeniyor. Yaptığım yanlışlardan son derece eminim. Yarın ÖSYM'ye de başvuracam. Ama sizin gibi güçlü yayın organlarının da bu durumdan haberdar olması gerekli diye düşünüyorum. Lütfen bu haberin peşine düşün ve bizleri bu yolda yalnız bırakmayın. İyi çalışmalar.
**--** Merhaba arkadaşlar bende kut anlayışıyla başlayan kitapçığı çözdüm benimde gy kısmında 45 doğru 5 yanlışım varken 39 doğru 10 yanlış gelmiş hadi ben hatırlamayayım hadi 1\_2 net oynasın onada kim? gy kısmındada 1\_2 netim kayıp.bende itiraz edeceğim sınavıma.gerçekten itiraza bir sonuç bulunamaz deniliyor.
Bu arada memurlar.net'de konuyla ilgili olarak adaylara şu öneride bulunuldu:
**Yapılacak en önemli ikişey**
1.) Dilekçe gönderilmesi
2.)Sınavın yürütmesinin durdurulması ve tüm adayların optik okuyucularının doğru cevap anahtarları siteme işlenerek yeniden okunmasına ilişkin dava açılması.kanıt olarak ta ösym nin elinde bulunan işaretleme çözümleme yaptığınız soru kitapçığınız ve cevapları işaretlediğiniz optik okuyucunuzu göstermeniz gerekli.Savcılık soru size ait belgeleri ösym den istedikten sonra bilir kişi nezaretinde soru kitapçığınız ve optik okuyucunuz ösym nin açıkladığı sorular ve cevaplarıyla karşılaştırmalı olarak incelenir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler