Kürtçe Haberleri

Hasankeyf'te açık hava konseri düzenlendi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde "Anadolu Ezgileri" açık hava konseri düzenlendi.

Yurthaber 14-06-2023 10:29

Ali Babacan’ın ‘Kürtçe’ için yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı! İYİ Parti’den tepki…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ‘Kürtçe’ için yaptığı açıklama ortalığı karıştırdı. Babacan’ın Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini belirtmesi üzerine İYİ Parti’den açıklama geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ortak açıkladıkları Anayasa taslağında bu ifadelerin yer almadığını, kendilerinin bu ifadelere katılmadığını belirtti.

Haber 03-01-2023 16:38

HDP'li milletvekili Meclis kürsüsünde Kürtçe konuştu! Gergin anlar yaşandı... 'Herkesin ana dili var'

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlıkların bütçesi üzerine konuşmasına Kürtçe başladı. Taşçıer'i AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Anlamıyoruz denilenleri" diyerek uyardı. AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da Taşçıer'e tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, Taşçıer'in Kürtçe konuşmasına devam etmesi üzerine mikrofonunu kıstı. Akar, "Herkesin bir ana dili var... Resmî dilimiz olan Türkçe'yle konuşmaya davet ediyorum" dedi.

Haber 06-12-2022 23:09

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kürtçe türkülere eşlik edip, Bırkleyn Mağaraları'nda halay çekti! O görüntüler çok konuşuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da düzenlenen 'Lice Gençlik Buluşması' etkinliğine katılarak Bırkleyn Mağaraları'nda Kürtçe şarkı söyleyen gençlere eşlik edip, halay çekti. Bakan Soylu'nun halay çektiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Bakan Soylu katıldığı etkinlikte yaptığı açıklamada Çok uzun yıllar terör örgütünün maalesef hakimiyetinde mağaralar olarak kalmış. Devletimiz iradesiyle hepsi birer turizm destinasyonu tarihsel destinasyon olmaya aday. Muhteşem bir yer" dedi.

Haber 05-09-2022 13:38

Kürtçe

Kürtçe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kürtçe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Adli Tıp Kurumundan Kürtçe tercüman olmadığı iddialarına yalanlama:

"24 Ağustos'ta kurumumuza Van Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen hükümlü Makbule Özer'in muayenesinde hekimler ve hasta arasında herhangi iletişim sorunu yaşanmamış, bu nedenle tercümana ihtiyaç duyulmamış, kendisi ve avukatının da tercüman talebi olmamıştır" - "Kurumumuzda ihtiyaç halinde bilirkişi olarak İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça, Kürtçe, Lazca gibi birçok dilde tercümanlık yapabilecek personel ve hekim bulunmaktadır"

Yurthaber 27-08-2022 11:03

Devlet üniversitelerinin Kürtçe ve Zazaca bölümlerinde kontenjan doldu

Öğrenciler, YKS yerleştirme sonuçlarına göre Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Munzur ve Bingöl üniversitelerinde "Kürt Dili ve Edebiyatı" ile "Zaza Dili ve Edebiyatı" bölümlerinde açılan kontenjanları doldurdu - MAÜ Kürt Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kırkan: - "Bu bölüme bilerek, isteyerek, severek tercih ediyorlar. Dillerini, kültürlerini hem öğrenmek hem de aktarmak istiyorlar. Bundan dolayı da yoğun bir talep var"

Yurthaber 18-08-2022 12:09

Diyarbakır'da sahnelenen Kürtçe tiyatro oyunu turneye çıkacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hazırlanan ve sahnelenen "Deri" isimli Kürtçe tiyatro oyunu beğeniyle izlendi - Tiyatro ve Sinema Şube Müdürü ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici: - "Sanatsal anlamda üstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Oyun, festivallere çağrılıyor. İstanbul, Adana, Ankara, Mersin, Şanlıurfa, İzmir gibi illerde turneler programlıyoruz"

Yurthaber 22-02-2022 11:03

Van Barosu, Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

Van Barosu, programında Kürtçe konuştuğu esnada hakaret ettiği gerekçesiyle konuğunu yayından alan Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 25-08-2021 17:30

Fatih Portakal'dan Didem Arslan'a 'Kürtçe' çıkışı! Ne sert bir tavır! Ne gereksiz bir tepki

Gazeteci Fatih Portakal, yayında "Doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti" diyen Didem Arslan Yılmaz'a tepki gösterdi.

Magazin 25-08-2021 10:26

Programda Kürtçe konuşan konuğuna müdahale eden Didem Arslan Yılmaz tepkilere cevap verdi

Sunucu Didem Arslan sunuculuğunu yaptığı, "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programında konuşan kişiyi Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle hattan aldı. Arslan’ın “Ben anlarım Kürtçe'den, kesinlikle olmaz. Doğru düzgün Türkçe konuşsun, hepimiz anlayacağız, burası Türkiye Cumhuriyeti” sözleri de kısa sürede sosyal medyada yankı uyandırdı. Yılmaz ise kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Magazin 25-08-2021 09:18

Didem Arslan Yılmaz Kürtçe konuşan konuğu yayından aldı

Didem Arslan Yılmaz, sunuculuğunu yaptığı programda canlı yayına bağlanan bir kadının Kürtçe konuşmasına hakaret içerdiği gerekçesiyle tepki gösterdi. Kadını canlı yayından alan Didem Arslan Yılmaz, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, olmaz öyle şey" ifadelerini kullandı.

Haber 24-08-2021 23:45

Dicle Üniversitesinin farklı dil ve lehçelerde tez yazılmasına olanak sağlayan düzenlemesi olumlu karşılandı

DÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Demirhan: - "Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un talimatları doğrultusunda yönetmelikle yapılan değişiklikle dil sınavı yapılamayan diller ve lehçeler için düzenleme yapıldı. Sadece Kürtçe değil, Zazaca olsun, başka diller olsun. Bütün bunlar için bir düzenleme yapıldı. Artık isteyen tezini Kürtçe de yazabilir" - Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir: - "Dicle Üniversitesini Kürtçe çalışmalara olumlu katkı sunacak bu yaklaşımından ve kararından dolayı tebrik ediyorum" - MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Mahmut Aytekin: - "Bu süreçte bütün emek sarf edenlere teşekkür ediyoruz. Bu ihlalin ortadan kaldırılmasından dolayı da mutluyuz"

Yurthaber 11-08-2021 15:34

Max Kruse'nin sevgilisi Dilara Mardine kimdir ve nereli? Instagram hesabı ne?

Futbolcu Max Kruse, Kürt kökenli sevgilisine canlı yayında evlenme teklifi etti. Kameraya konuşan Max Kruse'nin giydiği siyah tişörtün üstünde Kürtçe, “Seni çok seviyorum, benimle evlenir misin?” yazıldığı görüldü. Bunun ardından Max Kruse'nin sevgilisi sosyal medyada gündem oldu.

Spor 25-07-2021 19:50

Kürtçe eğitim için ilk başvuru

English Fast Dershaneleri'nin sahibi Nazif Ülgen, Kürtçe dil kursu verebilmek için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurdu.

Haber 06-08-2002 13:22

Kürtçe TRT 6 yayına başladı

TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6 yayın hayatına başladı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT 6'nın Kürtçe yayına başlamasıyla ilgili olarak, "Bazılarının söylediği gibi seçime yönelik olmayacak. Türkiye'de yaşayan tüm insanlara katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00

Economist: Televizyon diplomasisi

Türkiye'de Kürtçe yayını yapan bir tv kanalının devreye girmesi Batılı basında "Televizyon diplomasisi" yorumlarına neden oldu.

Haber 30-11-1999 00:00