HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuşadası’nda uyuşturucu operasyonu

Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği tarafından başlatılan ve 7 ay süren uyuşturucu operasyonunda 301 captagon ve 17 ecstasy hap ile 1 kilo 371 gram esrar ele geçirildi.

AYDIN (İHA)Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği tarafından başlatılan ve 7 ay süren uyuşturucu operasyonunda 301 captagon ve 17 ecstasy hap ile 1 kilo 371 gram esrar ele geçirildi. Aynı dosya kapsamında çeşitli il ve ilçelerde gerçekleştirilen eş zamanlı iki operasyon sonunda tutuklanan 9 kişiden yedisi tutuklanırken, iki kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şubat ayı sonunda uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçlarına karışan F.S., İ.Z., Ş.K. ve B.G. isimli şüpheliler hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından Kuşadası’nda çalışma başlatıldı. Yaklaşık 7 ay süren çalışmalar sonucu şüphelilerin karışmış oldukları toplam 10 uyuşturucu ticareti olayına Kuşadası, Söke ve İzmir’de müdahale edilerek şüpheliler suçüstü yakalandı. Operasyonlarda yakalanan İ.Z., B.K., F.T., Ş.K. ve C.D isimli zanlılar, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Söz konusu dosya kapsamında yapılan yakalama olaylarına doğrudan ya da dolaylı olarak karışan şüphelilerin faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacı ile Kuşadası, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde önceki gün eş zamanlı olarak operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda, B.K., B.G. ve S.K. isimli şüpheliler Kuşadası’nda, F.S. ve M.Ş. isimli şüpheliler Gaziantep’te, İ.H.Y. isimli şüpheli ise Şanlıurfa’ya bağlı Birecik ilçesinde yakalandı. Gaziantep’te yakalanan F.S. isimli şüpheli Kuşadası’na getirilirken, operasyonlar sürecinde; toplam 1 kilo 371 gram ağırlığında esrar maddesi,

301 adet captagon ve 17 adet ectasy uyuşturucu hap ele geçirildi.

Önceki gün gerçekleştirilen son operasyonlarda yakalanan şüpheliler, haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adliyeye sevk edildi. Kuşadası adliyesinde yapılan ilk sorguların ardından ise S.K. ve B.G isimli şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, F.S. ve B.K. isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylede 7 ay süren operasyonlar sonunda tutuklananların sayısı yediye yükseldi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler