HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lice'deki olay için müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı, Lice'deki olaya ilişkin 2 jandarma müfettişiyle 2 mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Lice'deki olay için müfettiş görevlendirildi

ANKARA (ANKA) -İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyünde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla, 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 16.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın açıklaması yapıldıktan sonra, taş ve molotof kokteylleri ile Jandarma Karakolu ve inşaatta çalışan işçilerin barındığı çadır ile konteynırlara saldırıda bulunulduğu ve bu saldırılar sonucunda işçilere ait iki çadır ile bir konteynırın yakıldığı belirtildi.

Daha sonra inşaat işçileri ile karakolda bulunan güvenlik görevlilerini taşlamaya ve sopalarla saldırmaya başlandığı savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır. Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri Bakanlığınca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler