Lise Haberleri

Lisede blok ders uygulamasına son verilmesi için MEB'e tavsiye kararı! 'Uygun değil'

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da yapılan bir başvuru üzerine, lisede sürekli hale getirilen blok ders uygulamasına son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı verdi.

Egitim 11-04-2024 12:02

Lisedeki kız kavgası sosyal medyada gündem olmuştu! Şiddet sonrasında hastanelik olan genç kızın bilişsel bozukluk yaşadığı ifade edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missourili bölgesindeki bir lisede okuyan 16 yaşındaki Kaylee Gain isimli genç bir kız okul sonrasında yaşıtları olan bir grup genç kızla kavga etmişti. Kavga görüntüleri sosyal medyaya yansıyan ve milyonlarca izlenmeye ulaşan Gain uğradığı şiddetin sonrasında hastanelik olmuştu. Gain'in önemli bilişsel bozukluk belirtileri gösterdiği ifade edildi.

Trend 02-04-2024 15:01

Lisede mide bulandıran görüntüler: Ayaklarına fındık ezmesi sürüp yalattılar... Tepkiler çığ gibi büyüyor!

ABD'nin Oklohoma eyaletinde bir lisede kaydedilen görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Sosyal medyada 50 milyondan fazla görüntülenme alan o anlarda lise öğrencilerinin, hayır amaçlı para toplama etkinliğinde farklı öğrencilerin ayaklarını yaladıkları görüldü... Mide bulandıran görüntüler anında viral olurken tepkiler çığ gibi büyüdü!

Trend 03-03-2024 12:09

Bursalı şef adayları uluslararası yarışmada kazandıkları başarılarla gururlandı

Bursa'da, geleceğin şeflerinin yetiştirildiği Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında 12 altın madalya ve kupa kazanmasının gururu yaşanıyor.

Yurthaber 27-02-2024 10:41

Okul tuvaletinde dehşet! Liseli kızlar birbirine girdi: 1 öğrenci bıçaklandı

Pendik'te bir lisede kan donduran bir bıçaklı saldırı olayı yaşandı. 9. sınıf öğrencisi Sude Naz S., okul tuvaletinde başka bir kız öğrencinin bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaralanan Sude Naz S., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İşte detaylar...

Haber 29-12-2023 15:59

Okulda cemaat kitapları dağıtıldı, sosyal medyada gündem oldu! Valilik harekete geçti

Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir lisede Işık Cemaati'ne ait kitapların ücretsiz dağıtılması sosyal medyada gündem oldu. Tepki çeken görüntüler üzerine, okul müdürü T.T. (49) hakkında valilik tarafından soruşturma başlatıldı. İşte detaylar...

Haber 28-12-2023 15:59

İlk kez uygulanacak! Ülke genelinde tüm ortaokul ve liselerde başlıyor... Katılamayan öğrenciler dikkat

Türkiye genelinde ortaokul ve liselerde ilk kez uygulanacak 'ortak yazılı sınavlar' başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık'ta ortak yazılı sınav yapılacak. Ortak yazılı sınavların zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacağı belirtildi. Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için de mazeret sınavları yapılacağı kaydedildi.

Egitim 25-12-2023 16:04

Mersin'de lisede korkunç olay! Lise öğrencisi intihar etti: 'Soruşturma başlatıldı'

Mersin'de bir lisede kız öğrenci, okul binasının 3. katından kendini boşluğa bıraktı. Öğrencinin atladığını gören okul idarecileri, ekiplere haber verdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan öğrencinin hayatını kaybettiği belirtildi. Öte yandan lise öğrencisinin intiharıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce idari soruşturma başlatıldı.

Haber 22-12-2023 07:18

Sınıflar mahkeme salonuna dönecek! Müfredata yeni alındı: Temel hukuk bilgisi dersi için detaylar ünite ünite belli oldu

Liselere yeni dersler geliyor. Temel hukuk bilgisi dersinde öğrenciler sınıfta kendini adeta mahkeme salonunda bulacak. Derste öğrenciler dava dosyası hazırlayıp canlandırma yapacak. MEB tarafından seçmeli dersler kapsamında alınan dersin detayları belli oldu.

Egitim 13-12-2023 11:25

Okuldaki arbede kanlı bitti! Katil 14, maktul 15 yaşında... O anlar saniye saniye kameralara yansıdı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir lisede kameralara yansıyan kavga kanlı bitti. Arbede sırasında 15 yaşındaki bir öğrenci, 14 yaşındaki bir sınıf arkadaşı tarafından ölümcül bir şekilde bıçaklandı. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Trend 29-11-2023 10:15

Atatürk'ün fotoğrafını yakan 4 lise öğrencisi hakkında karar!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yaktıkları iddiasıyla tutuklanan 4 lise öğrencisi hakkında karar verildi. Öğrenciler, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Haber 22-11-2023 19:00

Sınıfta kız öğrenciyi darp edip kayda aldılar, sosyal medyada paylaştılar: 'Çok güzel saçların varmış senin'

Kocaeli'de bir lisede kız öğrenci, sınıf arkadaşını darp etti. Sınıf arkadaşını yere düşürüp, diziyle vurduktan sonra kafasına tekme atan kız öğrenci sonra da “Çok güzel saçların varmış senin” diyerek tokat attı. O anlar başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi inceleme başlattı.

Haber 22-11-2023 14:29

Kocaeli'de kız öğrencinin darbedilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki bir lisede kız öğrencinin, sınıf arkadaşları tarafından akran zorbalığına uğraması ve darbedilmesiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 22-11-2023 13:56

Bakan Tekin duyurdu! 'Gastronomi lisesi' geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretim programlarında bir değişiklik planladıklarını ve bu kapsamda müfredatı revize edeceklerini söyledi. Tekin ayrıca turizmle ilgili liselerin tamamını tematik hale getirmeye çalıştıklarını ve yakında 'gastronomi lisesi' programını paylaşacaklarını belirtti.

Haber 19-11-2023 16:59

İstanbul’daki bir lisede şoke eden görüntü! Öğrencisini kitapla acımasızca dövdü! ‘Daha da vuracağım…’

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki bir lisede öğretmenin öğrencisini kitapla dövdüğü anlar dehşete düşürdü. Sosyal medyada yer alan iddiaya göre bu olayın aynı öğretmen tarafından defalarca tekrarlandığı belirtiliyor. İşte akıllara durgunluk veren o anlar…

Haber 08-11-2023 14:29

Kars'ta 4'üncü kattan düşen lise öğrencisi öldü

Kars'ta dün 4'üncü kattan düşerek ağır yaralanan 15 yaşındaki kız yaşamını yitirdi.

Yurthaber 08-11-2023 10:39

Lise öğrencileri tasarladı! Otonom robotik kuş... Kanat çırpma hareketi sayesinde aşağıdan bakıldığı zaman kuş olarak algılanıyor

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lisesinin öğrencileri, askeri istihbarat alanında kullanılması amacıyla otonom robotik kuş 'Firnas'ı tasarladı. Kuş gibi kanat çırpan, akıllı sistemiyle alanda fark edilmeden teröristleri tespit edip merkeze iletebilecek olan Firnas, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yarışmasında Ar-Ge ve proje uygulamaları alanında Türkiye 1'incisi oldu.

Haber 04-11-2023 11:29

Öğrenciler bir anda fenalaşıp hastanelik oldu! İstanbul'da lisede zehirlenme vakası

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki bir lisede çok sayıda öğrenci fenalaşarak hastanelik oldu. Yemekten zehirlendiği öğrenilen öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi geldi.

Haber 03-11-2023 16:11

Okullardaki yeni tehlike şoke etti! Sosyal medyada itiraf sayfaları açıyorlar…

Okullarda öğrencilerin karşı karşıya kaldıkları zorluklara bir yenisi daha eklendi. Akran zorbalığı bu sefer kendisini sosyal medyada gösterdi. Öğrenciler okulları adına açtıkları itiraf sayfalarında arkadaşları hakkında gizli bilgileri paylaşmaya başladı. Sosyal medyada ilkokuldan liseye kadar birçok okul adına itiraf sayfalarının olduğu ortaya çıktı. İtiraf sayfaları ile ilgili uzmanlardan uyarı geldi. İşte detaylar…

Haber 01-11-2023 08:04

Afyonkarahisar'da 5 lise öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Afyonkarahisar'da 5 lise öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Yurthaber 30-10-2023 13:22

Liselilerin 'kız meselesi' kavgası kanlı bitmişti! 4 şüpheli yakalandı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, 'kız meselesi' nedeniyle lise öğrencileri arasında çıkan kavgada M.S. isimli genç darbedilip, bıçaklandı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. 4 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Haber 20-10-2023 19:47

Aydın'da iğrenç olay! Lisede kızlar tuvaletine gizli kamera koydu, yakalanacağını anlayınca...

Aydın'da iğrenç bir olay yaşandı. Bir lisede kızlar tuvaletine temizlik görevlisi tarafından gizli kamera yerleştirildi. İddiaya göre temizlik görevlisi yakalanacağını anlayınca kızları tuvalete kilitleyip kaçtı. Görüntülere el koyan polisin çalışması sonucunda kayıplara karışan temizlik görevlisi yakalandı.

Haber 20-10-2023 11:41

Saplantılı aşık liseyi birbirine kattı! Önce tehdit etti sonra silahla vurdu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde lise öğrencisi sosyal medyadan takip ettiği kızın erkek arkadaşıyla tartıştı. Tehditler savurduktan sonra İstanbul’dan ilçeye gelen şahısın silahla rasgele ateş açması sonrasında lise öğrencisi ayağından vurularak yaralandı.

Haber 11-10-2023 20:57

'Hayalet' liseler için harekete geçildi! Okula gitmeden diploma: Ne sınava giriyorlar ne devamsızlık yazılıyor

Bu yıl yürürlüğe giren düzenlemeyle öğrencilerin açık liseye geçişi zorlaştırıldı. Fırsatçılar bundan istifade edip cazip görünen ancak öğrencilerin başarısını olumsuz etkileyen bir yola başvurdu: 'Hayalet' liselerde okula gitmek bile gerekmiyor! Özellikle 12. sınıf öğrencilerinin hedef alındığı bu yöntemde parasıyla lise diploması alınabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 'hayalet' okullarla ilgili inceleme başlattı. Mevzuata aykırılık tespit edilen okul ve sahiplerine ceza yağacak.

Egitim 10-10-2023 10:06

Canlarını böyle tehlikeye attılar! Selden geriye kalan çarpıcı görüntü...

İstanbul'un bazı ilçelerinde yağmur daha çok etkili oldu. Başakşehir de o ilçelerden biriydi. Başakşehir'de 2 gün önce su basan bulvarda yolun karşısına bellerine kadar su altında geçmeye çalışan öğrencilerin görüntüleri herkesi şaşırttı. İşte liseli gençlerin canlarını tehlikeye attığı anlar...

Haber 30-09-2023 18:46

Herkesin gözünü üzerinize çevirecek hem kullanışlı hem şık lise için çanta önerileri

Okul döneminde en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında yer alan çantaların hem kaliteli hem tüm eşyaları rahatça alabilecek kadar geniş olması gerekiyor. Ergonomik tasarımının yanında şık ve sportif tasarımıyla da öne çıkan çanta modelleri arasından "En iyi lise okul çantası hangisi?" diyorsanız sizler için hazırladığımız lise okul çantası önerilerini gelin birlikte inceleyelim.

Haber 20-09-2023 17:47

Ortaokul ve liselerde ortak sınav ne zaman yapılacak? Ortak sınav dersleri nelerdir? MEB tarih verdi

Ortaokul ve liselerde uygulanacak olan ortak sınav için tarih açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamaya göre MEB tarafından hazırlanacak olan sorular okullara teslim edilecek. Değerlendirme ise il ölçme değerlendirme merkezlerince yapılacak. Peki, ortaokul ve liselerde ortak sınav ne zaman yapılacak? Ortak sınav dersleri nelerdir? İşte MEB tarafından yapılan açıklama...

Egitim 20-09-2023 12:06

Skandal görüntülerin ardından yakalandı! Atatürk'ün fotoğrafına yönelik yaptığı uygunsuz hareketler infial yaratmıştı…

İstanbul’da bir lisede çekildiği iddia edilen görüntülerde bir öğrencinin elindeki Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulunması sosyal medyada infial yaratmıştı. İstanbul Valiliği söz konusu video ile ilgili açıklamada bulunarak ulu önder Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yapan şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Haber 20-09-2023 08:53

MEB'den 'liselerde devamsızlık ve sınıf tekrarı' açıklaması: Veliler de sürece dahil olacak! Merak edilen detaylar belli oldu

Liselerde devamsızlık ve sınıf tekrarı uygulamalarının detayları gün yüzüne çıktı. Buna göre; devamsızlık ve sınıf tekrarına düşme riski olan öğrenciler için önlem alınacak. Bu sürece öğrencinin yanı sıra yönetim ve veliler de dahil olacak. Bu öğrencilerin öğrenme kayıplarıyla ilgili durumlar, kurulacak komisyonlar tarafından takip edilecek. Veliler bilgilendirilecek, öğrencinin sınıf tekrarına düşmesinin önüne geçilmesi adına gerekli adımlar atılacak.

Egitim 19-09-2023 11:27

Yeni dönem bu kurallarla başladı! Veli ve öğretmenleri de ilgilendiriyor: Öğrencilerin soluklanacağı ara tatil tarihi de belli oldu

Milyonlarca öğrenci ve veli için büyük gün geldi çattı. Okullar yeni dönem için kapılarını bugün açtı. Lise öğrencileri yeni dönem itibarıyla birçok yeni kuralla karşılaşacak. Artık sınıflarda cep telefonu kullanımı yasak. Devamsızlık kuralına düzenleme getirildi. Yalnızca öğrencileri değil, öğretmenleri de ilgilendiren bunun gibi birçok karar da yeni dönemle birlikte hayata geçiyor. Öğrencilerin soluklanacağı ara tatil tarihi de belli oldu. İşte tüm detaylar!

Egitim 11-09-2023 08:33

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 08-09-2023 14:56

Lisede sınıf tekrarı geri mi geldi? Sınıf tekrarı bu yıl geçerli mi, kaç dersten sınıfta kalınır? MEB açıkladı!

Liselerde sınıf tekrarı uygulamasının geri geleceği bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulmuştu. Yapılan açıklamanın ardından konuya dair detaylar da belli oldu. Bakan Tekin'in açıklamasına ve uygulamaya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, Lisede sınıf tekrarı geri mi geldi? Sınıf tekrarı bu yıl geçerli mi, kaç dersten sınıfta kalınır?

Egitim 08-09-2023 11:01

Son dakika | Liselerde yeni dönem: Başarısız olan geçemeyecek! Sınıf tekrarı geri döndü, cep telefonu kullanımına da önlem alındı

Son dakika haberi: Liselerde yeni dönem resmen hayata geçiyor! Sınıf tekrarı uygulaması geri döndü, ortalama kuralı sona erdi. Devamsızlık kuralında da değişikliğe gidildi. Ayrıca öğrencilerin cep telefonu kullanımıyla ilgili tedbir alınacak. İşte düzenlemenin detayları...

Egitim 08-09-2023 10:09

1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? Okullar ne zaman başlıyor? 2023-2024 MEB takvimi

İlkokul 1. sınıfların ne zaman eğitim hayatına başlayacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) her yıl okullar açılmadan önce yayımladığı eğitim takvimi doğrultusunda yaz, ara ve yarıyıl tarihleri belli oluyor. 16 Haziran Cuma günü son karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline çıktı. Bu sene çocuğu ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri MEB takvimini sorguluyor. Peki, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? Okullar ne zaman başlıyor?

Egitim 31-08-2023 15:03

ABD, evli bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrencisiyle yaşadığı seks skandalıyla çalkalanıyor! İlk başta iyi bir fikir gibi geldi ama...

ABD'nin Arkansas eyaletinde 2021 yılında skandal bir olay gerçekleşti. Maumelle Lisesi'nde öğretmen olan 30 yaşındaki Stephanie Renee Almand, 17 yaşındaki öğrencisiyle birlikte oldu. Skandal olayda öğretmen ve öğrencinin çöp kutularına gizlenmiş birbirine yazdığı notlar bulundu. ABD'yi ayağa kaldıran olayın detayları haberimizde!

Trend 16-08-2023 12:44

SON DAKİKA | Liselerde sınıf tekrarı geliyor! Milli Eğitim Bakanı duyurdu: Devamsızlık affı kaldırılacak

Son dakika haberi: Liselerde sınıf tekrarı yeniden geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi. Açık liseye geçişleri zorlaştıracaklarının altını çizen Bakan Tekin, özel okul ücretleri ve deprem bölgesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen atamalarıyla ilgili de konuşan Tekin, "Yeni öğretmen ataması kuşkusuz olacak" diyerek noktayı koydu.

Egitim 16-08-2023 12:02

LGS NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI! LGS nakil 2. tercih sonuçları sorgulama

LGS nakil sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyordu. LGS 2. tercih sonuçları 31 Temmuz Pazartesi itibari ile gündem oldu. Haziran ayında düzenlenen ve ilk yerleştirmede istediği sonucu alamayan adaylar heyecanla süreci takip ediyor. LGS kapsamında yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları açıklandı.

Haber 31-07-2023 10:00

OKUL KAYITLARI 2023: Anaokulu ve ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak ve bitecek? e-Devlet adrese dayalı okul sorgulama!

Çocuğum hangi okula başlayacak, sorusu çocuğunu ilkokula kaydettirmek isteyen velilerin gündeminde yer aldı. Okul kayıt işlemlerini tamamlayacak olan vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi üzerinden e okul kayıt sorgulama sayfasından bilgi edinebiliyorlar. MEB tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda 11 Eylül Pazartesi günü açılacak olan okullarda 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için kayıt tarihleri de belli oldu. Peki, Okul kayıtları başladı mı, ne zaman bitiyor?

Egitim 30-07-2023 15:55

Okul kayıtları başladı mı, ne zaman başlıyor ve bitiyor? MEB 2023-2024 ilkokul, anaokulu ve lise kayıt tarihleri

Okul kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. 16 Haziran'da karnelerin dağıtılmasıyla yaz tatili başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okulların 11 Eylül tarihinde açılacağı kesinleşti. Öğrencilerini okullara kaydettirmek isteyen veliler, anaokulu, ilkokul ve liselerin kayıt tarihlerini araştırıyorlar. Peki, Okul kayıtları baladı mı, ne zaman başlıyor ve bitiyor? İşte MEB 2023-2024 ilkokul, anaokulu ve lise kayıt tarihleri...

Egitim 13-07-2023 14:06

Okulda akılalmaz olay! Cep telefonunu almak isteyen öğretmeniyle kavga etti... Yüzüne biber gazı sıktı

Bir öğrenci ders sırasında bir öğretmenin telefonuna el koymasının ardından telefonunu geri isteyen öğrenci ortalığı birbirine kattı. Öğretmeniyle kavga eden öğrenci telefonunu geri alamaması üzerine öğretmeninin yüzüne biber gazı sıktı. Biber gazının etkisiyle gözlerini yanan öğretmen acı içinde kıvranarak dizlerinin üzerine çöktü. Olay diğer öğrencilerin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Trend 09-05-2023 13:19

Pakistan’da okula saldırı! 8 öğretmen öldürüldü... Hastanelerde acil durum

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 8 öğretmen hayatını kaybetti.

Haber 04-05-2023 17:55

Depremzede 30 öğrenci ilk kez dron kullanmanın heyecanını yaşadı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 30 öğrenci, Mersin'de uygulamaya konulan "Dron Çocuk" projesi kapsamında, ilk kez dron kullanmanın heyecanını yaşadı.

Yurthaber 18-04-2023 13:13

Lise öğrencileri tasarladıkları robotla dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

İstanbul'da düzenlenen "VEX Robotics Türkiye Şampiyonası"nda tasarladıkları robotla ikinci olan Süleymanpaşa Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencileri, dünya şampiyonasında dereceye girmek istiyor.

Yurthaber 12-04-2023 14:52

Okuldan uzaklaştırılan lise öğrencisinden bıçaklı saldırı! 1 öğrenci öldü, 5 kişi yaralandı

Ankara'da okuldan uzaklaştırılan lise öğrencisi Y.B.B. (17) bıçaklı saldırıda bir öğrenciyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Ölen öğrenci Alperen Palta'nın (17), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara'ya geldiği öğrenildi. Okul önündeki öğretmen ve velilerce etkisiz hale getirilerek polise teslim edilen saldırgan tutuklandı. İşte olayın detayları...

Haber 30-03-2023 15:00

Amerikan Lisesiyle Musevi Lisesi futbol maçında 'nazi selamı' gerginliği: Soruşturma başlatıldı

İstanbul'da yer alan Üsküdar Amerikan Lisesiyle, Özel Musevi Lisesi arasında düzenlenen futbol maçında yaşanan sevinç gösterisi tepkilere yol açtı. Bir öğrencinin nazi selamı vermesi üzerine Amerikan Lisesi açıklama yaptı ve olaydan üzüntü duyduğunu belirtti.

Haber 15-03-2023 16:26

Tekirdağ'da liseliler depremzedeler için temizlik malzemesi üretiyor

Tekirdağ'da lise öğrencileri ve öğretmenler, "asrın felaketi" olarak nitelenen, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için temizlik malzemesi üretiyor.

Yurthaber 08-03-2023 11:58

Okullar ne zaman açılacak? Okullar uzaktan eğitime mi geçecek? İşte İlkokul, ortaokul ve liselerin açılma tarihi!

Okullar ne zaman açılacak sorusu tatil süreci boyunca öğrenciler ve velileri tarafından sıklıkla aratılıyor. Okulların yarıyıl tatilinin sonunda yaşanan Kahramanmaraş depremi nedeniyle tatil sürecinin uzatılmasına karar verilmişti. Öğrenciler okulların ne zaman açılacak, okulların tatili uzadı mı gibi aramalarda bulunuyor. İşte okulların açılma tarihi...

Haber 11-02-2023 17:03

Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere'nin yanına Fransa ve İsviçre de eklendi! İstanbul'daki ünlü Pierre Loti Lisesi de 'güvenlik' gerekçesiyle kapatıldı

Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere'nin İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını 'terör' endişesi nedeniyle geçici olarak kapatmasının yankıları sürerken İsviçre ve Fransa'da bugün benzer bir karar aldı. İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu'na gidenler, binanın kapısına asılan "Geçici bir süreliğine kapalıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazısıyla karşılaşırken; Pierre Loti Fransız Lisesi de eğitime iki gün ara verme kararı aldı.

Haber 02-02-2023 11:01

Zonguldak'ta lisedeki görüntüler olay olmuştu! Sokak ortasında dövüp fotoğrafları sosyal medyada paylaştılar

Zonguldak'ta bir lisede, sınıf arkadaşlarını tokat ve tekme atıp bir yandan da ortalarına alıp zorla oyun oynatmaya çalışan 4 öğrencinin görüntüleri olay olmuştu. Gözaltına alınan öğrenciler savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili MEB'den açıklama gelirken, görüntüleri çeken öğrenci, sokak ortasında saldırıya uğradı. Feci şekilde dövülen öğrencinin fotoğrafları sosyal medyada paylaşılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 30-12-2022 07:03