HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Haberal'ın annesi hayatını kaybetti

CHP Zonguldak Milletvekili ve Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal 94 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Haberal'ın annesi hayatını kaybetti

Kamuoyunda ‘Haberal yasası’ olarak bilinen tutuklu ve hükümlülerin ağır hasta olan yakınlarını ziyaret etmelerine olanak sağlayacak kanun teklifi TBMM gündeminde beklerken, CHP’nin tutuklu Milletvekili Mehmet Haberal annesini kaybetti. Mahkeme, annesinin cenazesine katılması için Haberal'a 2 gün izin verdi.

Bir süredir Ankara'daki Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Medine Haberal, dün gece yaşamını yitirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından 2009 yılında tutuklanan Prof.Dr. Mehmet Haberal, 23 Ocak 2010 tarihinde 81 yaşında hayatını kaybeden babası Yaşar Ali Haberal'ın cenazesine katılmak için izin alamamıştı.

Oğlu Erkan Haberal, babası Mehmet Haberal'ın cenazeye katılabilmesi için avukatlar aracılığıyla izin başvurusunda bulundu. 29 Nisan 2010 günü Türk Anneler Derneği tarafından 'Yılın Annesi' seçilen Medine Haberal, "Bu ödülü almaktan mutluyum. Ama oğlumun bir yıldır yüzünü göremedim. Hem mutluyum hem de hüzünlüyüm" demişti.

Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın babası Yaşar Ali Haberal, Zonguldak'taki Asri Mezarlığa defnedilmişti. Anne Medine Haberal'ın ise Ankara veya Zonguldak'ta defnedileceği konusu ise Mehmet Haberal'ın cezaevinden izin alıp alamayacağı durumuna göre belirlenecek.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler