HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur zammında uzlaşma yok

Hükümet, memur konfederasyonları ile yapılan zam pazarlığında 2012 yılı için memur maaşlarına yüzde 3.5+4, 2013 için de yüzde 3+3 zam önerisinde bulundu. Uzlaşma sağlanamayınca tutanak tutuldu.

Memur zammında uzlaşma yok
**124 TL’lik artış**
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kamu İşveren Heyeti olarak, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti’ne nihai teklifimizi sunduk. Yüzde 3.5+4’lük artışla bugün bin 633 TL olan en düşük devlet memuru maaşı 1 Temmuz itibaren bin 757 TL’ye çıkacak. Hiç kimsenin dediği de olmadı, dikkat ederseniz bizim dediğimiz de olmadı” dedi. Görüşülmeye konuşmaya engel hiçbir şeyin olmadığını belirten Çelik, “Benim dediğim olacak diye bir şey söz konusu değil. Süreç devam ediyor” dedi. Çelik, sürecin hukuk çerçevesinde devam etmesini umduğunu belirtti.
**24.00’e kadar telefon açık**
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, “Kamu İşveren Heyeti’nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3.5+ 4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, yok, yok, yok, yok” dedi. Gündoğdu, görüşmelere “uzun bir süre” ara verdiklerini söyledi.Kamu İşveren Heyeti’nin, diyalogda, centilmenlikte sorunu olmadığını ama cömertlik sorununun bulunduğunu öne süren Gündoğdu, “Saat 24.00’e kadar telefonlarımız açık.
Konfederasyonda yeni müzakere edilebilir tekliflerini bekliyoruz” dedi. “Yeni teklif gelmezse yarın Hakemler Kurulu’na gidecek misiniz” sorusunu Gündoğdu, “Yeni teklif gelmezse yarın ya da öbür gün, onun hukuk tekniğiyle kamu görevlilerine müracaat şekline getirmemiz lazım. Yasal süresi 3 gün.” yanıtını verdi. Gündoğdu, “Eylem yapacağımızı, tepkisiz kalmayacağımızı bunun içinde, her tür eylem çeşitliliğinin olacağının buradan altını çizerek ifade ediyorum” dedi.
**23 Mayıs’ta eylem var**
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamu çalışanlarına artık sokakların işaret edildiğini belirterek “Kamu çalışanları 23 Mayıs’ta Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacak” dedi. KESK başkanı Lami Özgen ise hükümetin en son nihai teklifi getirdiğini belirterek, bunun hiçbir yenilik içermediğini savundu.
**Uzlaşma sağlanamadı**
Saatler 24.00’ü gösterdiğinde Kamu İşveren Heyeti’nin yeni teklif sunmaması ve toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlamaması nedeniyle toplantı ve tespit tutanakları hazırlandı. Tutanağın imzalarının tamalanmasının ardından hakem heyetine gönderilmesi bekleniyor.
**Zam pazarlığında dün neler yaşandı**
Hükümet dün sabah 2012 için yüzde 3+3 olan teklifini yüzde 3.5+3.5 yükseltti. Ancak 2013 için bir değişiklik yapılmadı.
Verilen aranın ardından 2013 için de daha önce yüzde 2+3 olarak belirlenen zam teklifi yüzde 3+3’e revize edildi.
Bu rakamları kabul etmeyen Memur-Sen ise daha önce yüzde 8+8 olarak belirlediği rakamını yüzde 7.5+7.5’e indirdi. Sendika, 2013 için ise yüzde 6.5+6.75’e çekti.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin yeni teklifinin çok cılız olduğunu belirtti.
Hükümetin teklifi 2012 yılı için yüzde 3.5+4’e çıktı. 2013 için 3+3 olarak kaldı. Yeni teklif sunmayan sendikacılar hükümetin son teklifi de beğenmedi.
24.00’te yeni teklif gelmeyince tutanak tutuldu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler