HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara ve Mersin'de Gezi gerginliği

Mersin ve Ankara'da Gezi Parkı protestosu yapan gruplara polis, tazyikli su ve gaz ile müdahale etti.

Ankara ve Mersin'de Gezi gerginliği

Taksim Gezi Parkı'nda başlayarak Türkiye geneline yayılan gösteriler Mersin'de devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın 17. Akdeniz Olimpiyatları nedeniyle şehirlerine gelişini ve olimpiyatlar oyunları için satılan biletlerin kendilerine verilmemesini protesto eden göstericiler Forum'da toplandı. Göstericilerin alandan çıkmasını engellemek amacıyla polis TOMA'lar ve akreplerle barikatlar kurarken, göstericiler "Hükümet istifa" ve "Her yer Taksim sloganları" attı.

Olaylarda 2’si polis 6 kişi yaralandı, 8 eylemci de gözlatına alındı.

"OLİMPİYATLARA GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Burada toplanan göstericilerin Barış Meydanı'na yürümesine polisin izin vermesini isteyen CHP'li vekiller polis barikatının önünde oturma eylemine başladı. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ANKA muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şuan burada kitle çok gergin. İçişleri Bakanı Muammer Güler'e açıkça çağrıda bulunuyoruz. Burada bizler Olimpiyatlara gölge düşürülmesini istemiyoruz. Polisin bir önceki müdahalesinde çok sayıda yaralanan oldu. Polisin buradan çekilerek kitlenin Barış Meydanı'na yürümesine izin verilmesini istiyoruz. Emniyet müdürüne ricada bulundum, "Nuh diyor peygamber demiyor.' Vali telefonlarımıza çıkmıyor, şuan kendisi Başbakan'ı alkışlamakla meşgul. Göstericileri bu alanda zor tutuyoruz. Tansiyonu düşürmek için oturma eylemine başladık. Polis alandan çekilene kadar burada eylemimize gerekirse sabaha kadar devam edeceğiz."

Atıcı, şuanda alanda olağan üstü bir durum söz konusu olduğunu ifade ederek, eylemcilerin Barış Meydanı'na yürümesine izin verilmesi halinde göstericilerin dağılabileceğini sözlerine ekledi.

Yürüyüş isteklerine izin verilmeyen eylemciler, bir süre sonra dağıldı.

KENNEDY CADDESİ'NDE MÜDAHALE
Ankara'da da müdahale vardı. Kuğulu Park'ta toplanıp Kennedy Caddesi'ne yürüyen gruba polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kuğulu Park'ta akşam saatlerinde toplanan bir grup, Tunalı Hilmi Caddesi'nden yürüyerek Kennedy Caddesi'ne geldi. Polis, burada gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Uyarıyı dikkate almayan gruba polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

En Çok Aranan Haberler