HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'daki darbe Meclis'i gerdi

CHP'li Kamer Genç'in Mısır'daki darbeye ilişkin sözleri, iktidar ve muhalefet milletvekillerini karşı karşıya getirdi.

Mısır'daki darbe Meclis'i gerdi

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında darbe tartışması yaşandı.CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kamuoyunda 'Torba Kanun' olarak bilinen yasa teklifinin görüşmeleri sırasında söz aldı. Genç, "(CHP'nin başında cellatına yaranmak isteyen, her türlü çirkinliği meşru gören birisi var) diyor. Bu cellat kim arkadaşlar? Bir söyleyin. Cellat dedikleri kişi şu, Atatürk'ü cellat kastediyorlar" dedi. Genç konuşmasını şöyle sürdürdü:

Önce sarhoş, şimdi cellat diyorlar. Zannediyor musun ki Tayyip Erdoğan, aldığın 5 bin polis seni koruyacak. İşte gördünüz. Mursi ne duruma geldi. Onun da çevresinde çok polis vardı. Dolayısıyla hiçbiriniz kendinize güvenmeyin. Bu memlekette sizin aklınızın ermediği bazı gerçekler var.

BAŞKAN VEKİLİ KINADI

Genç'in bu sözleri üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "TBMM'den darbe çağrısı yapmak yakışıyor mu bu kürsüye. TBMM Başkanlık Divanı olarak her darbe çağrışımı yapan milletvekilini kınıyorum" dedi.Yakut'un ifadelerinin ardından AK Parti sıralarından alkış geldi.

"KONUŞMAKTAN MEN EDERDİ"

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, "darbe yolu göstermeye çalışan bir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir parti olduğu iddia edilen CHP'nin içerisine yakışmadığını" söyledi. Elitaş, "CHP eğer darbelerden sonra iktidara gelme alışkanlığı olmayan bir parti olduğunu iddia ediyorsa bu milletvekilini buradan konuşmaktan men ederdi. Ama anlaşılan aynı kanaatte, aynı fikirdeler" diye konuştu.

"MURSİ BENZETMESİ ÖRTÜŞMEDİ"

Elitaş'ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "CHP'nin bütün siyasi yaşamı boyunca darbelere karşı olduğunu" ifade etmesi üzerine AK Parti sıralarından gülüşmeler geldi. Bunun üzerine CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.Altay, "Grubumuza mensup milletvekilinin bugün Mısır'da yaşanan olaylardan sonra bir Mursi benzetmesi yapması örtüşmemiştir. Türkiye'de bundan sonra hiçbir zaman darbe olmayacaktır" dedi. Altay'ın bu sözlerini AK Parti milletvekilleri alkışladı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler