HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MİT, 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Fidan, Taner ve Güneş’i ifadeye çağırdı. PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak.

MİT, 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldıklarını doğruladı.

Fikret Seçen, dünden beri basında geniş yer bulan iddialar üzerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in dün itibariyle telefonla aranarak, yarın şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye çağrıldıklarını söyledi. Başsavcıvekili Seçen, soruşturmaya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın bakacağını beyan etti. Açıklamayı Turan Çolakkadı'nın bilgisi dahilinde yaptığını belirten Seçen, 3 ismin telefonla çağrıldığını açıkladı.

PERŞEMBE GÜNÜ BEKLENİYOR

Fidan, Taner ve Güneş'in Perşembe günü Beşiktaş Adliye'sine gelerek özel yetkili cumhuriyet savcılarına ifade vereceği belirtiliyor. Hakan Fidan ve Afet Güneş'in Oslo'da PKK terör örgütü yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ses kaydı, geçtiğimiz aylarda internete sızdırılmıştı. Fidan ve Güneş'e söz konusu görüşmenin de sorulacağı belirtiliyor. İddiaya göre heyete, KCK'nın devletleşmesi sürecindeki MİT'in rolü ve hakem devletlerin durumu ile Öcalan ile örgüt arasındaki iletişim de sorulacak.

Dün akşam "haberim yok" demişti

Dün akşam saatlerinde Anadolu ajansı'na konuyla ilgili bilgi veren Başsavcı Çolakkadı, MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin, “Bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Eğer doğruysa bize bilgi verilmeden yapılmış demektir” açıklaması yapmıştı. Aynı şekilde Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen de sorulara, “Öyle bir şey yok” yanıtı vermişti.
Bugün: Başsavcı vekili Fikret Seçen: MİT müsteşarı Hakan Fidan ifadeye çağrıldı

Bugün saat 11.00'de Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldğını söyledi. Seçen, Fidan'a telefonla yapılan ifade davetinin KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sadrettin Sarıkay tarafından yapıldığını, eski ve yeni MİT Müsteşarı ile yardımcısının yarın adliyeye gelmesinin istendiğini belirtti.

[

](http://cevaplar.mynet.com/anket-sorulari/mit-uyeleri-kck-sorusturmasinda-ifadeye-supheli-olarak-cagrilmislar-midir/7370)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler