Muammer Güler Haberleri Ve Son Dakika Muammer Güler Haberleri

Muammer Güler Haberleri Ve Son Dakika Muammer Güler Haberleri

Muammer Güler 1949 Yılında Mardin’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden mezun oldu.

Muammer Güler İlk Kamu görevine 14.03.1973 tarihinde Balıkesir Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak başladı. Sırasıyla Çal İlçesi Kaymakam Vekilliği, Pehlivanköy, Horasan Kaymakamlıklarında bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü’ne atandı. İçişleri Bakanlığı’nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’ nde bulundu.

Muammer Güler Personel Genel Müdürü iken 29.01.1992 tarihinde Niğde Valiliği’ne atandı. Daha sonra 27.09.1993 tarihinde Kayseri Valiliği’ne ve 06.07.1994 tarihinde Gaziantep Valiliği’ne atandı. Bu görevini sürdürürken 28.07.2000 tarihinde Samsun Valiliği’ne atandı. Muammer Güler 30.01.2003 tarihinde İstanbul Valiliği’ne atanarak 17.02.2003 tarihinde görevine başladı ve bu görevi 2010 yılına kadar yürüttü.

Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na Kurucu Müsteşar olarak atandı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM'ye giren Muammer Güler, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı'na seçilmişti.

Muammer Güler, 24 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı değişiklik ile İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Matematik Öğretmeni Neval Hanımla 1977 yılında evlenmiştir. Güler çiftinin Barış ve Burcu adlarında bir oğlu ve bir kızı bulunmaktadır.

Muammer Güler Haberleri

Devletin aba altından sopa göstermesi asla söz konusu olmamıştır

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: - "F4 ile ilgili (Dink'in öldürüleceği bilgisi) benim cinayetten sonra haberim oldu. Bir yazının geldiğini, bu yazının ham bilgi olduğunu biliyoruz. Bu yazıdan il emniyet müdürünün, il istihbarat müdürünün haberi olmadı. Normalde bu tür konularda il valiliğine bilgi verilir. Ama bizim haberimiz yok. Koruma konusuyla ilgili de istihbarat birimleri bize bir teklif yapmadı" - "Hrant Dink'e valilikteki görüşmede baskı ve tehdit asla söz konusu değil. Şikayetlerini bildirebilirdi veya yazabilirdi olsa. Kendisi de yazısında, 'nezaket çerçevesinde geçen' diyor ama bazı imalarda da bulunuyor. Algı yaratıldı. Cinayetle ilgili hiçbir illiyet bağı yok. Devletin aba altından sopa göstermesi gibi bir durum asla söz konusu olmamıştır" - "Celalettin Cerrah'ın asla en küçük bir ihmali olduğuna inanmıyorum. Sayın Cerrah görevini yapmıştır. Ahmet İlhan Güler ile ilgili de yargım aynıdır. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Müfettiş raporlarında teklif edilen kararlar doğrultusunda, soruşturulmamalarıyla ilgili verilen kararlar gerekli mercilerce onaylanmıştır"

Haber 12-06-2019 14:31

Hrant Dink cinayeti davası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu, 14'ü firari 85 sanığın yargılanmasına devam ediliyor - Dink cinayeti döneminde İstanbul Valisi olarak görev yapan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in tanık olarak bilgisine başvuruluyor - Muammer Güler: - "Ölümünden bir hafta önce, Agos gazetesinde başlattığı bir yazı dizisi var. 2 yıl 10 ay 25 gün öncesinde, vali yardımcısının odasında yapılan bir görüşmeden bahsediliyor ve maalesef kamuoyunda, ölümünden bir hafta önce sanki çağrılmış, görüşülmüş gibi bir algı yaratılıyor" -"Sabiha Gökçen ile ilgili, hassasiyetin paylaşılması ve yazdığı yazının (Gökçen'in Ermeni olduğu iddiasını içeren yazı) kaynağının sorulmasına yönelik bir toplantıdır. Toplantıyı yapan kişi de azınlıklardan sorumlu vali yardımcısıdır. Orada tehdit ve baskı söz konusu olmamıştır. Kendisinin de baskı gördüğüne dair herhangi bir müracaatı olmamıştır"

Haber 12-06-2019 11:54

Hrant Dink cinayeti davasında ara karar

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği/yöneticiliği" suçundan yargılanan tüm sanıkların FETÖ ile irtibat ve iltisaklarının bulunup bulunmadığına ilişkin mevcut bilgi havuzundan inceleme yapılmasına karar verdi - Heyet, jandarma ve emniyet görevlisi sanıkların FETÖ ile irtibatlarının olup olmadığının anlaşılabilmesi için İstanbul ve Ankara'da yürütülen FETÖ soruşturmalarındaki belgelerin incelenmesini karara bağladı - Mahkeme heyeti, müdahil Dink ailesi avukatlarının, davanın görülmeye başlandığı 2007'den bu yana dile getirdiği, cinayetten önce Hrant Dink ile İstanbul Valiliğinde görüştükleri belirtilen dönemin İstanbul Valisi eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile bazı MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi talebini kabul etti

Haber 14-03-2019 14:29

Reza Zarrab ve Hakan Atilla davasında, savcı suçlanan Türk politikacıların listesini açıkladı

Reza Zarrab davası olarak başlayıp, Halk Bank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ceza aldığı davada hakimin "Yaptırımları delme planında kimler maddi çıkar sağladı?" sorusunu cevaplayan savcılık, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler gibi eski bakanların da olduğu bir isim listesi sıraladı.

Haber 13-04-2018 20:56

Muammer Güler

Muammer Güler Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Muammer Güler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Reza Zarrab davasında yeni tanıktan flaş iddialar: 1 numara...

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz, 'Birinci ve ikinci grupların üzerinden, Reza Zarrab'ın 1 numara diye tanımladığı bir kişi daha olduğunu tespit etmiştik' ifadelerini kullandı.

Haber 11-12-2017 23:45

Muammer Güler kayıplara karıştı!

ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olan Reza Zarrab'ın "Muammer Güler 'in oğluna 100 bin dolar rüşvet verdim" iddiasının ardından gözlerin çevrildiği isimlerden biri olan Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kayıplara karıştığı iddia edildi.

Haber 03-12-2017 22:04

Olay yaratacak iddia! Zarrab'ın adını verdiği 3 eski bakana yurt dışı yasağı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, katıldığı canlı yayında Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış hakkında yurt dışı yasağı getirildiğini iddia etti. Pekşen, yurt dışına konulan çıkış yasağı Interpol kayıtlarına konulduğunu söyleyerek "Korkularının onlar da gider Zarrab gibi itirafçı olur” açıklamasını yaptı.

Haber 01-12-2017 22:30

Hakan Taşıyan'dan Muammer Güler göndermesi: Biz kimsenin önüne yatıp...

Arabesk müziğin bilinen isimlerinden Hakan Taşıyan, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Rıza Sarraf arasında geçtiği iddia edilen "Vallahi böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım ya. " cümlesine atıfta bulunarak bir tweet attı.

Magazin 01-12-2017 10:15

Reza Zarrab dosyası: Eski bakanlar tutuklanabilir

Reza Zarrab dosyasına eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkındaki ‘rüşvet’ iddialarını da ekleyen savcı Preet Bharara, bu isimlerin yargılanmasının da yolunu açtı.

Haber 27-05-2016 08:27

Sosyal medyadan Reza Zarrab'a manidar destek: #RezaZarrabYalnızDeğildir

Reza Zarrab'ın Miami'de tutuklanmasının yankıları sürerken, sosyal medya kullanıcıları 17/25 Aralık rüşvet operasyonuna atıfta bulunarak #RezaZarrabYalnızDeğildir etiketiyle mizahi paylaşımlar yapıyor

Haber 23-03-2016 08:43

Eski Bakan Muammer Güler’in kardeş acısı

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in küçük kardeşi Selahattin Güler, geçirdiği rahatsızlık sonucu Ankara’da hayatını kaybetti.

Haber 27-09-2015 19:28

4 eski bakan hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), dokunulmazlıkları kalkan eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu.

Haber 15-06-2015 12:35

Muammer Güler felç iddialarını yalanladı

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler "Ben de böyle bir rahatsızlık geçirdiğimi televizyondan öğrendim. Üzücü olan insanların sağlıkları üzerinden bir takım spekülasyonların yapılmasıdır" dedi.

Haber 08-05-2015 15:50

Muammer Güler felç iddialarını yalanladı

AKP Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in felç olduğu iddiaları gündeme bomba gibi oturmuştu ancak Muammer Güler, iddiaları yalanlayarak sağlığının yerinde olduğunu belirtti.

Haber 08-05-2015 11:54

Muammer Güler Milletvekili Adayı Olmayacak

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Haber 09-02-2015 20:04

Muammer Güler milletvekili adayı olmayacak

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Haber 09-02-2015 18:45

Muammer Güler milletvekili adayı olmayacak

AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Haber 09-02-2015 10:20

Muammer Güler: Ben ona 'Erdoğanofobi' diyorum

Muammer Güler, Mardin'de bir otelde düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Haber 31-01-2015 20:59

Muammer Güler'den karar sonrası ilk açıklama

Hakkında verilen önergeye ret kararının çıkmasından sonra konuşan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Önemli olan 276'yı bulmamasıydı" dedi.

Haber 20-01-2015 23:49

Güler Yüce Divan'a gitmiyor

Meclis Genel Kurulu'nda eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi.

Haber 20-01-2015 23:35

Dört eski bakan için Meclis'te karar günü

Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış ile ilgili "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarını araştıran Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporu TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak.

Haber 20-01-2015 02:15

4 eski Bakan bugün oylanıyor

Meclis Soruşturma Komisyonu, eski AK Partili bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine bugün karar verecek.

Haber 05-01-2015 08:23

Eski Bakanlar paranın kaynağını böyle açıkladı

AK Partili üç eski bakan, MASAK uzmanının malvarlıklarıyla ilgili bilirkişi raporuna yanıt olarak Meclis Soruşturma Komisyonu’na üç yeni başvuru yaptılar.

Haber 22-12-2014 21:06

4 eski bakanla ilgili oylama ertelendi

Eski bakanlar, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'in Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmamasına karar vermek için toplanan komisyon, oylamayı 5 Ocak'a erteledi.

Haber 22-12-2014 15:16

17-25 Aralık operasyonlarında karar günü

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki komisyon, eski bakanlar için Yüce Divan yolunun açılıp açılmayacağına karar verecek.

Haber 22-12-2014 03:50

Muammer Güler tahşiyeciler operasyonunu böyle anlatmıştı

Gözaltı kararı alınan 32 kişinin, 2009’da 'Tahşiyeciler' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda 'suç ve delil uydurdukları' 'kumpas kurdukları' iddia edildi.

Haber 15-12-2014 14:48

Eski Bakan Muammer Güler: 'Oğlum komşuyla gayrimenkul işi yapıyor'

Çocuklarının mal varlıklarına ilişkin soruları yanıtlamakta zorlanan Güler, oğlunun danışmanlık şirketinin ne iş yaptığını bilmediğini söyledi.

Haber 06-12-2014 05:11

Muammer Güler ifade verdi

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, dört eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi.

Haber 03-12-2014 19:11

Reza Zarrab yollamış, Muammer Güler imzalamış

Muammer Güler'in 17 Aralık sürecinde danışmanı olan Abdullah Erin, Reza Zarrab'ın referans mektuplarını kendi ve Barış Güler yazdığını ve eski bakan Muammer Güler'in imzaladığını söyledi.

Haber 20-11-2014 09:48

2 ay ek süre

Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’la ilgili yolsuzluk suçlamalarını soruşturan Meclis Komisyonu, göreve başlamasından 2 ay sonra dün fiilen ilk çalışmasını yaptı.

Haber 17-10-2014 04:49

Dört bakanla ilgili flaş gelişme

AK Partili dört eski bakanla ilgili Meclis komisyonunun görüşmeleri Cumhurbaşkanı seçiminden sonraya atıldı.

Haber 14-07-2014 16:42

Dört Bakan hakkındaki soruşturma 2015’e kalacak

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında kurulmasına karar verilen soruşturma komisyonunun çalışmaya başlama olanağı kalmadı.

Haber 20-06-2014 15:28

AK Parti önergesini geri çekti, görüşme ertelendi

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları çerçevesinde haklarında TBMM'de soruşturma önergesi verilen dört eski bakanın durumu hakkında bugün çok önemli iki gelişme art arda geldi;

Haber 22-04-2014 16:01

Güler: 17 Aralık'ta yeni bir senaryo sahneye kondu

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık'ta yeni bir senaryonun sahneye konulduğunu belirtti.

Haber 23-03-2014 13:14

Eski Bakan Muammer Güler’in acı günü

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in amcası Abdülrezzak Güler, kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 20-03-2014 13:45

'Kulaklarından tutar atarım hepsini'

İnternete peş peşe düşen ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi.

Haber 14-03-2014 18:36

'Başbakan'a gücü yeten adam size toprağı kazıtır'

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Başbakan Erdoğan'ın ayağına çelme takmayı başarırlarsa sizi de sürüm sürüm süründürürler. Başbakan'a gücü yeten adam size toprağı kazıtır" dedi.

Haber 12-03-2014 08:31

Muammer Güler: Ben kendimle ilgili hesabı veririm

Muammer Güler, "Ben kendimle ilgili hesabı veririm. Allah'ın izniyle sizi utandıracak bir şey yapmadım. Yaparsam bir daha ayağınıza gelmem" dedi.

Haber 06-03-2014 15:21

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezleler için TBMM başkanlığına başvurdu

CHP, eski bakanlar hakkındaki fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılması için TBMM Başkanlığına başvurdu.

Haber 05-03-2014 14:07

Eski bakan Muammer Güler'den flaş açıklama

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 17 Aralık soruşturması ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Haber 18-02-2014 11:37

17 Aralık soruşturmasında 3 isim tutuklu kaldı

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan 14 kişiden 3’ü daha önce serbest bırakıldı. Bugün ise aralarında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da olduğu 6 kişi tahliye edildi.

Haber 14-02-2014 11:56

Muammer Güler: İkinci Gezi vakası

Seçim çalışmalarına dün memleketi Mardin'de başlayan Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık operasyonuyla ilgili verilemeyecek hesabı olmadığını yineledi.

Haber 02-02-2014 14:10

Muammer Güler, Metris Cezaevi'nde oğlunu ziyaret etti

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık Operasyonu'ndatutuklanan oğlu Barış Güler'i Metris Cezaevi'nde ziyaret etti.

Haber 01-01-2014 16:52

Profesyonel sınır kolluğu teşkilatı kurulacak

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, sınırların korunmasından ve sınır kapılarında güvenlik ve yolcu giriş-çıkışından sorumlu olacak sınır kolluğu teşkilatının kurulması çalışması yapıyor.

Haber 31-12-2013 11:09

Muammer Güler: Plastik mermi değil, balmumu

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler: Emniyet Genel Müdürlüğü'nde plastik mermi yok, ancak onun yerine dış yüzeyi balmumu ya da jelatin ile kaplanmış boya kapsülleri göstericilere karşı kullanılıyor.

Haber 29-12-2013 14:38

Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'in tutukluluğuna itiraz edildi

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in tutukluluğuna itiraz geldi. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan da tutukluğa itiraz etti.

Haber 27-12-2013 15:13

Muammer Güler'den kelepçe açıklaması

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, engelli bir kişiye kelepçe takıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Haber 27-12-2013 08:54

Muammer Güler: Hakkımı helal etmiyorum

Muammer Güler görevini Efkan Ala’ya devretti. Güler'den gider ayak Gezi olayları konusunda çok tartışılan bir konuda itiraf geldi.

Haber 26-12-2013 13:17

'TOMA'ladaki suya ihtiyaç halinde gaz solüsyonu konuldu'

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, TOMA'larda ihtiyaç duyulması halinde OC gaz solüsyonu, sentetik yangın söndürme köpüğü ve gıda boyası kullanıldığını bildirdi.

Haber 26-12-2013 10:34