Mühendis Haberleri

Mühendise 25 bin işçiye 35 bin lira maaş! Patronlar isyan etti, işçi ithali' gündemde!

Türkiye'de pek çok sektördeki ara eleman sıkıntısı devam ediyor. Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz da bazı sektörlerde ara eleman bulunamadığının altını çizerek yurt dışından işçi getirilmesini istedi.

Finans 23-02-2024 09:37

Öğretmen ve mühendis emekli maaşlarını kıyasladı! 'Bu garabetin düzelmesi lazım' diyerek tepki gösterdi: Rakamlar adeta haykırıyor

2024 yılının en çok konuşulan konularından biri emekli maaşları olmaya devam ediyor. SSK ve Bağkurluların emekli maaşı ardından en düşük emekli maaşı derken milyonlarca insan yeni maaşlarını öğrenmiş oldu. Ancak yeni tabloda maaşlarından memnun olmayanlar da ortaya çıktı. Bir öğretmen ve bir mühendisin emekli maaşı karşılaştırıldı. Ortaya çıkan tablo emekli mühendisleri üzdü. Arada çıkan fark için, "Bu garabetin düzelmesi lazım" denildi. İşte detaylar...

Finans 12-02-2024 12:25

Sosyal medya bu iki videoyu konuşuyor! Biri mühendis diğeri bankacı iki kadın anlattı herkes aynı yorumu yaptı: 'Okuyanın amele olduğu tek ülkeyiz'

Türkiye'de endüstri mühendisi olarak kurumsal bir şirkette çalışırken işi bırakıp Hollanda'ya giderek kuryeliğe başlayan kadın ile yine Türkiye'de bankacı bir kadının aldığı maaşla diğer mesleklerin maaşlarını kıyasladığı video sosyal medyada gündem oldu.

Trend 26-01-2024 12:33

Yer İstanbul… Mühendisin şüpheli ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı

İstanbul’un Şişli ilçesinde başına aldığı darbe sonucu evinde hayatını kaybeden mühendis Fatih Aksin'in (49) caddede yürürken fenalaşarak yere düşmesi sonucu yaralandığı belirlenmişti. Aksin'in yere düşerek yaralandıktan sonra evine gittiği anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Haber 20-01-2024 16:04

Şişli'de evinde ölü bulunan mühendisin 2 arkadaşı gözaltına alındı

Şişli'de evinde ölü bulunan mühendisin 2 arkadaşı gözaltına alındı.

Yurthaber 16-01-2024 07:39

Siirt'te maden ocağındaki göçükte yaşamını yitiren mühendisin cenazesi İzmir'de toprağa verildi

Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden mühendislerinden Emre Gökduman (24), İzmir'in Bayındır ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 24-11-2023 10:46

Adana'da depremde yıkılan binanın birbirini suçlayan mühendisi ve müteahhidine dava

Adana'daki İhsan Bayram Apartmanı C Blok'unun Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılmasından birbirlerini sorumlu tutan tutuklu inşaat mühendisi Ferit Işık ve müteahhit Celal Gül hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 03-08-2023 12:25

Mersin'de inşaattaki çukura düşen mühendis yaralandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, inşaat alanındaki sondaj çukuruna düşen mühendis yaralandı.

Yurthaber 03-08-2023 12:23

Böyle tanıtıldı... Türk mühendisler yerli ve milli rigid endoskop cihazı geliştirdi

Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli ve milli rigid endoskop cihazı, hem yurt içinde hem yurt dışında kullanıma sunuldu.

Finans 18-03-2023 12:27

Tekirdağ'da doktor ve mühendislerden oluşan korodan depremzedelere moral konseri

Tekirdağ'da "Fasl-ı Şifa" müzik grubunda yer alan doktor ve mühendisler, depremzedeler için moral konseri verdi.

Yurthaber 17-03-2023 08:33

Mimar Sinan'ın eserlerinin sağlam olmasının en büyük sırrı! Depremlere karşı meydan okuyor

Depremlerin ardından yıkılan binalar birçok can ve mal kaybına sebep oluyor. Yapılan yeni binaların bile yıkıma uğraması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Yüzyıllar önce yaşayan Mimar Sinan'ın eserlerinde kullandığı yöntemler yapılarının depremlere ve çeşitli darbelere karşı çok daha sağlam olmasını sağladı. Peki Mimar Sinan'ın eserlerinin bu kadar sağlam olmasının nedeni nedir?

Haber 09-02-2023 09:09

Tekirdağ'da maden ocağındaki iş kazasında mühendis hayatını kaybetti

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde maden ocağındaki iş kazasında Yunus Emre Sönmez (28) yaşamını yitirdi.

Yurthaber 30-01-2023 07:18

Uzmanlar açıkladı: Tasarruf olsun diyerek yaptığınız büyük hatalar faturanın daha fazla gelmesine sebep oluyor

Yüklü faturalar ev ekonomisinin oldukça zorlanmasına sebep oluyor. Özellikle kış aylarında elektrik ve doğalgaz faturalarını düşürmek için çeşitli yöntemler deneniyor. Bazı tasarruf tüyoları işe yarasa da bazıları faturanın çok daha yüklü gelmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar tasarruf için yapılan en yaygın hataları paylaştı.

Kadin 11-12-2022 09:43

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mü? En güzel, anlamlı Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri!

Dünya Mühendisler Günü araştırmaları hız kazandı. Dünya Mühendisler Günü'nün hangi günde kutlandığı merak ediliyor. Dünya Mühendisler Günü, ülkelerde farklı günlerde kutlanıyor. Peki 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mü? En güzel, anlamlı Dünya Mühendisler Günü mesajları ve sözleri!

Haber 05-12-2022 12:27

Hurdadan topladı, kendi arazi aracını yaptı! Gören alkışlayıp, ıslık çalıyor

Mühendislik öğrencisi 23 yaşındaki Ali Demircioğlu evde ve çevresinde kullanılmayan metalleri toplayarak kendi arazi aracını yaptı. Demircioğlu, ''Bu işi seri üretim haline getirmek ve bir fabrika açıp yerli üretim yapmak istiyorum. Bu noktada artık yaptığım araçlardan edindiğim bilgiler, deneyimler bu yolda ilerlememi sağlayacak. Aracı ilk sürüşe başladığım zaman insanların tepkisi gayet farklı oluyor doğal olarak. Korna çalanlar, alkışlayanlar, ıslık çalanlar oluyor'' ifadelerini kullandı.

Haber 25-11-2022 17:30

Avusturyalı bilim adamlarından mucizevi buluş! Yaraları dikişe gerek kalmadan kapatıyor

Yaraların kapanması oldukça zorlayıcı olabiliyor. Büyük ve derin yaralar için genellikle dikiş işlemi uygulanıyor. Ancak dikiş atana yüksek kan kayıpları yaşanabiliyor. Avustralyalı ve Amerikalı biyomedikal mühendisler zımba ya da dikişe ihtiyaç duymadan deri ve iç organ kesiklerini 60 saniyede kapatan cerrahi yapıştırıcı geliştirdi.

Haber 24-10-2022 13:30

Mühendis adayları iş hayatını sanal gerçeklikle öğreniyor

Gaziantep Üniversitesinde hazırlanan laboratuvarla öğrenciler, sanal gerçekliği kullanarak tasarımlarını yaptıkları fabrika ve makinelerle teoriği pratiğe döküyor - Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram: - "Katılımcılar, kendi tasarladıkları fabrika, makinalar içerisinde birebir gezme şansı olacak, hatalar varsa düzeltebilecek. Bu sayede bir mühendisin 2 yıllık çalışması aylara düşürmüş olacağız. Bazen de bir günde bir fabrikayı tasarlayacak"

Yurthaber 01-10-2022 13:10

En son saat 14.30 görüldü! Yiğit Acar gemide kayboldu, günlerdir haber alınamıyor

Mısır'dan demir alan gemide makine mühendisi olarak görev yapan Yiğit Acar'dan 9 gündür haber alınamıyor. Gemide kaybolduğu belirlenen Acar'ın ailesi çocuklarından gelecek haberi umutla bekliyor. Çocuğu ile en son görüşmesini anlatan Sinan Acar, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz var. Çocuğum bulunsun istiyorum. Yüreğim yanıyor." dedi.

Haber 16-09-2022 09:47

Amerikalı jeoloji mühendisi Adana'da Müslüman oldu

Amerikalı jeoloji mühendisi Adana'da Müslüman oldu

Yurthaber 14-09-2022 14:08

Hidrojeoloji Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir?

Hidrojeoloji Mühendisliği, pek bilinmeyen ama önemli işlere hizmet eden bir bölümdür. Temel amacı yer altı ve yer üstü sularının aranması, bulunması ve işlenmesi olan bölüm, dünyanın su ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynar. Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü lisans dönemi boyunca fizik ve mineraloji gibi çeşitli bilim dallarından oluşan kapsamlı bir eğitimi içerir. Peki, Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü nedir? Hidrojeoloji Mühendisliği mezunlarının özel sektörde iş olanakları nelerdir?

Egitim 09-09-2022 16:25

Apple Car üzerinde çalışmış mühendisten olay itiraf! Dengeleri sarsacak

3 yıl boyunca Apple'ın otonom araba projesinde çalışan mühendis Xiaolang Zhang, Apple'dan ticari sırları çalmakla suçlanıyor. Zhang, federal mahkemede suçunu kabul etti. Xiaolang Zhang'ın yaklaşık 24 GB veri aktardığı ve şirketin otonom araç laboratuvarından devre kartları ve bir sunucu aldığı belirlendi. Hakkındaki suçlamalara göre Zhang, gizli materyalleri Çinli şirket XPeng'e aktarmaya çalıştı. Suçlamalar, Apple’ın hala çoğu zaman kabul etmediği bir şeyi de bir nevi ortaya çıkartmış oldu.

Haber 24-08-2022 15:07

Geomatik Mühendisliği mezunları ne iş yapar? Geomatik Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Meslek tercihi kişilerin geleceğini şekillendiren en önemli noktalardan biridir. Kişiler kendi ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre bir meslek seçmelidirler. Ek olarak seçilen mesleğin gelecek vaat etmesi ve iyi bir gelir getirmesi de oldukça önemlidir. Geomatik Mühendisliği bu anlamda gelecek vadeden meslekler arasındadır.

Egitim 24-07-2022 03:04

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kilis'teki mayın patlamasıyla ilgili 8 sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 30-06-2022 16:41

Manisa'da maden mühendisi evinde ölü bulundu

Manisa'da maden mühendisi evinde ölü bulundu

Yurthaber 27-06-2022 23:55

Atık tesislerinde çalışacak mühendislere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu

Atık tesislerinde çalışacak mühendislere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu

Yurthaber 24-06-2022 12:37

Mühendis kardeşlerin ürettiği araç hastane ve havalimanında hayatı kolaylaştırıyor

Konya'da Mustafa ve Hüseyin Genç'in ürettiği, 2 veya 4 kişi kapasiteli hizmet aracı, yük ve bagaj taşımaya elverişli tasarımıyla tercih ediliyor - Firmanın Ar-Ge sorumlusu Mustafa Genç: - "Dünyaya yayıldık ve Avrupa'da hemen her havalimanında araçlarımız kullanılıyor. Fransa'daki bir havalimanıyla anlaşma yapmak üzereyiz. Büyük kampüsü olan işletmelerde de kullanılıyor"

Yurthaber 16-06-2022 11:24

Türk mimar ve mühendislerinin önü açık

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Bülent Şen: - "Gençler ciddi projelere imza atıyor. Gençlerin çok da güzel işler çıkaracaklarını görüyoruz" - "Yabancı yatırımcılar, Türk gençlerinin işe bağlılığını ve devamlılığını çok beğeniyor"

Yurthaber 07-06-2022 13:18

Emekli mühendisin hayatı alt üst oldu! Bu yönteme dikkat: Rus sevgilim...

İstanbul'da yaşayan emekli kimya mühendisi İskender Akan, kargo teslim kağıdı imzalatılacakken pencere yöntemiyle bir senet imzalattırılıp 6 milyon 950 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Olayın hayatını alt üst ettiğini ifade eden Akan, bunu Rus sevgilisinin organize ettiğini ileri sürdü.

Haber 07-04-2022 10:07

Dünyanın ilk Lightning girişli Android telefonunu ürettiğini söyledi! Bu işte bir terslik var

Ken Pillonel isimli bir mühendis, dünyanın ilk iPhone'ların girişi olarak bilinen Lightning bağlantı noktasına sahip Android telefonunu yaptı. Pillonel, daha önce dünyanın ilk USB-C girişli iPhone'unu üretip açık artırma yoluyla satışa sunmuştu.

Haber 01-04-2022 14:33

Araştırma: Uzay mühendisleri ve beyin cerrahları toplumun geri kalanından daha zeki olmayabilir

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, hem uzay mühendisleri hem de beyin cerrahlarının toplumun geri kalanından daha zeki olduklarına dair bir işaret yok.

Haber 10-03-2022 18:24

Son dakika: 2022 memur maaşları belli oldu! Hemşire, bekçi, polis ve öğretmen maaşları ne kadar oldu?

Son dakika haberi: Enflasyon rakamları ile birlikte milyonlarca memur ve emeklinin zam oranı da belli oldu Farklı meslek grupları 2022 maaş zammını merak ediyor. En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar oldu? Bekçi, hemşire, imam, öğretmen ve polis maaşları konusunda araştırmalar devam ediyor. 2021 yılı enflasyon rakamı yüzde 36.08 olurken Aralık ayındaki enflasyon yüzde 13.58 arttı. Hemşire, bekçi , polis ve öğretmen maaşları ne kadar oldu?

Finans 03-01-2022 14:41

Dünyada ilk! Türk mühendisler yaptı, kıtalar ötesinden talep alıyor

Ankara ODTÜ Teknokent’te Türk mühendislerin tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği ve tıpkı hastanedeki hassasiyetle, evde solunum fonksiyon testi yapmayı sağlayan dünyanın ilk ultrasonik ev tipi spirometre cihazı ile özellikle pandemiden sonra hastane ortamına girme riski nedeniyle kontrollerini aksatan milyonlarca kronik solunum yolu hastasının hayatı kolaylaşacak. Akciğerin tansiyon aleti gibi olduğu söylenen cihaz, şimdiden 55'e yakın ülkeden talep alıyor.

Haber 21-12-2021 11:26

Kazada ölen uçak mühendisine veda! Selçuk Bayraktar son görüşmesini anlattı

Bursa’da otomobilin TIR'a çarptığı kazada 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden uçak mühendisi Tarık Kesekçi (26), memleketi Nevşehir'de, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Selçuk Bayraktar, Baykar'da çalışan Kesekçi için "Son haftalarda kendisiyle görüştüğümüzde büyük işler başarmıştı, görüştüğümüzde daha da önemli bir projeyi söylemiştim" dedi.

Haber 28-11-2021 15:05

Devrim otomobillerinin mühendislerinden Halil Kaya Gedik'in Uşak'taki büstü yenilendi

Devrim otomobillerinin mühendislerinden Halil Kaya Gedik'in Uşak'taki büstü yenilendi

Yurthaber 19-11-2021 14:57

Bilgisayar mühendisi teknolojiyi tarlaya taşıdı! Kilosu 50 bin lira

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan, şu an e-ticaret şirketinde bilgisayar mühendisi olarak çalışan Cihan Saymaz, memleketi Safranbolu’ya yerleşip, boya, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanılan safran üretimine başladı. Saymaz, açıklamasında "Bu yıl yaklaşık 2-3 kilogram arasında safran üretimi bekliyoruz. Bugünkü değeri şu an için kilosu 50 bin TL civarında" dedi.

Finans 01-09-2021 12:36

Yerli aşıyı bekleyen mühendisin pişmanlığı: Keşke yaptırmış olsaydım

Kayseri’de hastanede koronavirüs tedavisi gören makine mühendisi Rıdvan Küçükdal (31), "11 gün önce koronavirüs testim pozitif çıktı. Aşı yaptırmadım. Bunun nedeni yerli aşıyı bekliyordum. Yerli aşıyı olamadan koronavirüse yakalandım. Bu durumları görünce vicdanen ‘keşke aşı yaptırmış olsaydım’ diyorum” dedi.

Haber 28-08-2021 17:20

ASELSAN Konya fabrikasına 800 mühendis 400 teknisyen alacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, ASELSAN Konya'nın üretime başladığını belirterek, fabrikada 800'ü mühendis ile birlikte 400 nitelikli teknisyen alınacağını bildirdi.

Finans 16-08-2021 11:26

80 erkekle birlikte çalışan kadın mühendis: Herkes garipsiyor ama biz o ön yargıları yıktık

Toplumda genellikle ‘erkek işi’ olarak lanse edilen elektrik arıza onarım ve bakım işini yapan Edanur Doğan, mesleğini 80 erkekten oluşan ekiple birlikte severek yapıyor. Gerektiğinde metrelerce yükseklikteki Yüksek Gerilim Hattına tırmanan Doğan’ın cesaretli halleri ise dikkat çekiyor.

Finans 12-08-2021 10:45

Artvin'de pikabın çarptığı mühendis ağır yaralandı

Artvin'de pikabın çarptığı mühendis ağır yaralandı

Yurthaber 11-07-2021 13:10

Mühendis kılığına girip hırsızlık yapan kişi yakalandı

Ankara'da inşaat bareti takıp kendisini mühendis olarak tanıtarak şantiyelerden hırsızlık yapan zanlı, polisin sıkı takibi sonucu gözaltına alındı.

Haber 11-07-2021 08:39

2021 zamlı hemşire, mühendis ve araştırma görevlisi maşları ne kadar oldu?

Milyonlarca memurun beklediği 2021 Temmuz ayı zammı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Haziran ayı enflasyon verisi 1,94 olarak açıklandı. Bu durumda 6 aylık ortalama enflasyon verisi 8,45 olurken, memur ve emekli maaşlarına da yapılan zam oranı kesinleşti. Buna göre emekliler yüzde 8,45 zam alırken, memurlar ise yüzde 3’lük fark ile beraber yüzde 5,45 oranında zam alacak. Peki yeni zamlı hemşire, mühendis, profesör ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?

Finans 05-07-2021 10:28

Karabük'te 55 yaşındaki bekçi ve 50 yaşındaki elektrikçi YKS'ye girdi

Karabük'te 55 yaşındaki bekçi ve 50 yaşındaki elektrikçi YKS'ye girdi

Yurthaber 27-06-2021 15:32

Antalya'da falezlerde bulunan cesedin kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Antalya'da falezlerde bulunan cesedin kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Yurthaber 29-05-2021 12:32

Kariyerini bıraktı, henüz 23 yaşında ama kendi işini kurdu

İstanbul'da çalışan tekstil mühendisi Tuğçe Duman, kariyerini bıraktı, eşiyle memleketi Hatay'a taşındı. 23 yaşında olmasına rağmen genç kadın ailesiyle kendi işini kurdu.

Finans 19-05-2021 14:38

Dünya Elektrik-Elektronik Mühendisleri Günü nedir? Elektrik-Elektronik Mühendisleri Günü mesajları ve sözleri

Mühendisliğin amacı bizlerin hayatlarını kolaylaştırmak ve her yeni günde yeni bir yardım sağlamaktır. Oldukça komplike bir alan olan mühendislik alanı bu sebepten kendi içerisinde kollara ayrılmaktadır. Mühendisliğin kollarından biri olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği ise özelikle günümüzde sıklıkla duyduğumuz bir meslek olarak karşımıza çıkar. Dünya Elektrik-Elektronik Mühendisleri Günü, bütün meslektaşların birlik ve beraberlik içinde olmasını amaçlar.

Haber 03-05-2021 10:13

Kilis'te cesedi bulunan mühendisin öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kilis'te cesedi bulunan mühendisin öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 13-04-2021 18:10

Kilis'te 2017'deki mayın patlamasıyla ilgili FETÖ'den ihraç eski yarbay ile 7 sanığın yargılanmasına başlandı

Kilis'te 2017'deki mayın patlamasıyla ilgili FETÖ'den ihraç eski yarbay ile 7 sanığın yargılanmasına başlandı

Yurthaber 05-04-2021 18:01

Dünya Bilgisayar Mühendisleri Günü mesajları | Bilgisayar Mühendisleri Günü nedir?

21 Mart Dünya Bilgisayar Mühendisleri Günü her sene coşkuyla kutlanıyor. Geleceğimize yön veren yazılımcılar ve bilgisayar mühendisleri her geçen gün takdire şayan çalışmalar yapmaya devam ediyor. İşte ilmek ilmek kod yazarak bizlerin hayatını kolaylaştıran Bilgisayar Mühendisleri ve Yazılımcılar hakkında paylaşabileceğiniz en güzel Dünya Bilgisayar Mühendisleri Günü mesajları...

Haber 21-03-2021 13:27

Beyin ölümü gerçekleşen mühendisin organları umut oldu!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde beyin kanaması sonrası yaşamını yitiren 31 yaşındaki jeoloji mühendisi, bağışladığı organları ile başka hayatları kurtardı. Genç mühendisin böbrekleri Muğla’da kaldı, diğer organları ise diğer illere gönderildi.

Haber 19-03-2021 15:22